شماره ۵۲۱ | ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۹ اسفند
صفحه را ببند
ابتکار در نشست هماهنگی کنوانسیون تغییرات آب و هوا:
افزایش دما در ایران بیشتر از میزان جهانی است

شهروند|  نشست هماهنگی مربوط به کنوانسیون تغییرات آب‌وهوایی با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست و محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه و معاونان وزارتخانه‌های مربوطه
تشکیل  شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در این نشست گفت: درحال حاضر، موضوع تغییرات
 آب و هوایی مهمترین بحث جهانی است که باید با چند‌جانبه‌گرایی به  نتیجه برسد.
معصومه ابتکار با اشاره به این‌که در ‌سال منتهی به 2015، توافق جدید پس از توافق کیوتو باید شکل بگیرد، گفت: موضوع تغییرات آب و هوایی، تقریبا مهمترین بحث جهانی است که باید با چند‌جانبه‌گرایی به نتیجه برسد.
او ادامه داد: تمام شواهد و اطلاعات علمی جهان حاکی از این است که مسأله گرم شدن زمین بسیار جدی است و درحال حاضر تمام تردیدها در این زمینه برطرف شده است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی محیط‌زیست (پام)، معاون رئیس‌جمهوری یادآور شد: در آخرین نشست ICCP اعلام شد، با احتمال بسیار نزدیک به یقین و ‌درصد خطای بسیار پایین، جهان درحال تجربه مسأله گرم شدن زمین است و آثار این پدیده در تمام کشورهای جهان مشهود است. رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه درحال حاضر تمام کشورها آسیب‌های آب و هوایی خود را منتسب به مسأله گرم شدن زمین می‌دانند، گفت: از این رو مذاکرات پیش رو و نقشی که ایران در آن ایفا می‌کند بسیار با اهمیت است. روند فعلی مذاکرات به گونه‌ای است که باید تمامی دیدگاه‌ها در آن لحاظ شود و از این منظر چندجانبه‌گرایی در مذاکرات بسیار مهم است. ابتکار ادامه داد: باید واقع‌بینانه شرایط مذاکرات بین‌المللی را در نظر گرفت و به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که حداکثر منافع ملی و منطقه‌ای در مذاکرات کسب شود. او با یادآوری این موضوع که هدف‌گذاری جهانی نرسیدن به افزایش دمای دو درجه‌ای است که دانشمندان و محققان آن را نقطه شکست و آسیب می‌دانند، گفت: البته تا امروز افزایش 85 صدم درجه سلسیوس دما در جهان قطعی است. رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با اعلام این‌که افزایش دما در ایران کمی بیشتر از میزان جهانی است، اظهار کرد: ایران نیز از تأثیرات بسیار منفی گرمایش زمین متأثر شده است.
او ادامه داد: البته ایران به‌عنوان تولید‌کننده بزرگ نفت و گاز، میزان بالای تولید گازهای گلخانه‌ای را هم دارد ولی خوشبختانه دولت یازدهم برنامه‌های علمی و دقیقی برای این موضوع دارد که ازجمله آن می‌توان به تأکید و برنامه‌ریزی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی کشور در برنامه‌ها و سیاست گذاری‌های کلان اشاره کرد. ابتکار با بیان این‌که مسأله آب از مسائل بسیار مهم برای ایران است، گفت: بر اثر خشکسالی ناشی از تغییرات آب و هوایی، کم‌آبی آثار و عوارض بسیار زیان باری در کشاورزی و منابع طبیعی کشور داشته و خواهد داشت. معاون رئیس‌جمهوری تأکید کرد: این‌گونه نیست که بگوییم تنها در آینده با مشکلات و بحران‌های متعدد ناشی از این موضوع مواجه خواهیم شد، بلکه باید بگوییم هم‌اکنون نیز در این بحران‌ها قرار داریم. رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: پیشنهاد ما این است که ایران نقش موثر خود در مذاکرات را همانند دور گذشته که رئیس گروه
 77 شد تا مذاکرات مراکش شکست نخورد، ایفا کند.
او ادامه داد: برای ما بحث چند‌جانبه‌گرایی همواره مهم بوده است. در مذاکرات دور گذشته، آمریکا می‌خواست با یکجانبه‌گرایی برخورد کند ولی ایران موفق شد با همراهی اتحادیه اروپا و گروه 77، مذاکرات را به نقطه‌ای منطقی و توافق برساند و از همین‌رو همواره ذکر می‌شود که به دلیل نقش‌آفرینی ایران، مذاکرات به نتیجه رسید.
ابتکار گفت: از آنجا که موضوع تغییرات
 آب و هوایی، موضوعی کاملا فرابخشی است و همه امور با استراتژی کامل و مدیریت علمی و از طریق تقسیم کار بین بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف ازجمله وزارتخانه‌های نفت، نیرو، جهاد کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری درحال پیگیری است، ایران می‌تواند در جهت تأمین منافع ملی، منطقه‌ای خود و حتی ایفای نقشی موثر در مذاکرات جهانی از بازیگران اصلی مذاکرات در این خصوص باشد.


تعداد بازدید :  52