رئیسجمهور با بیان اینکه اگر خواهان اصلاح و تغییر رفتار در جامعه هستیم، این کار نیاز به زمان و تلاش مداوم و کار فرهنگی دارد، تصریح کرد: باید این فضا را فراهم کنیم که اصلاحات تدریجی در کشور شکل بگیرد و این با تحمل یکدیگر و کار فرهنگی امکانپذیر است و باید بدانیم که چارهای هم جز این نداریم.
این سرزمین متعلق به همه ماست و باید آن را بسازیم
مسعود پزشکیان در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر، با بیان اینکه این سرزمین متعلق به همه ماست و باید آن را بسازیم، اظهار داشت: با وفاق و همدلی میتوان مشکلات را حل کرد، اما اگر بهدنبال ایجاد دعوا باشیم، همهچیز به هم خواهد خورد. بسیاری از افراد ادعا دارند که میتوانند مشکلات را حل کنند، اما هر کسی تنها از دریچه نگاه خود بهدنبال مشکل است و ظلمی بالاتر از این نیست که یک انسان براساس جهل خود یک مسیر را انتخاب و بر آن پافشاری کند.
رئیسجمهور بر بهرهگیری از تجربههای دیگران در حل مشکلات تأکید کرد و گفت: راه درست در دنیای امروز مشخص است و ما هم باید بپذیریم که راه درست را برویم. راه درست ابزار و شاخص دارد و فقط کافی است که ما بپذیریم که باید راه درست را برویم. پزشکیان خطاب به هنرمندان، اظهار داشت: با کمک شما میتوان راهحل مشکلات را پیدا کرد، تنها باید اراده داشته باشیم. مشکل آنجاست که یکدیگر را تحمل نمیکنیم و دعوا راه میاندازیم، همه هم دلمان میخواهد که مشکلات را حل کنیم اما در جاهایی اختلاف داریم.
بالاخره باید با همدیگر گفتوگو کنیم، چون چارهای جز گفتوگو نیست
رئیسجمهور تأکید کرد: بالاخره باید با همدیگر گفتوگو کنیم، چون چارهای جز گفتوگو نیست، با دعوا که نمیشود مشکلی را حل کرد. ممکن است امروز عدهای در خیابان ناسزا بگویند، اما با آنها هم باید گفتوگو کنیم. باور کنید من هم دلم میخواهد کشورمان در منطقه اول باشد، چرا باید شرایط اقتصادی و معیشتی مردم برخی از کشورهای همسایه از ما بهتر باشد؟ سر چه چیزی با هم دعوا میکنیم؟ من قبلاً هم اعلام کردهام هر کس ادعا میکند که برای حل مشکلات اقتصادی کشور راهحل دارد، من به او اختیارات میدهم که مشکلات را حل کند؛ اینطور نباشد که در کناری بایستیم و فقط انتقاد کنیم.
پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: جهل آنجاست که برخی از ما فکر میکنیم که همهچیز بلدیم. تخصص من پزشکی است، اما امروز در همان تخصص خود هم مدعی نیستم که همهچیز را میدانم و در برخی جزئیات از دیگران کمک میگیرم. باید همه با هم و به کمک هم مشکلات را حل کنیم. برخی تندروی میکنند، باید با آنها هم صحبت کنیم، هیچ حرفی را نمیتوان به زور به جامعه تحمیل کرد.
رویکرد دولت چهاردهم، همراهی و همدلی با هنرمندان است
رئیسجمهور در پایان سخنان خود با اشاره به برخی مسایل و مشکلات مطرح شده از سوی چهرههای فرهنگی حاضر در جلسه بر حل موانع پیشروی هنرمندان برای فعالیت تأکید کرد و گفت: میتوان نظیر نهضت مدرسهسازی، در حوزه ساخت اماکن فرهنگی نیز کارهایی انجام داد. ما در دولت چهاردهم آمادگی داریم که مسایل و مشکلات هنرمندان را با کمک خودشان حل کنیم. عملکرد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نشان میدهد که رویکرد دولت چهاردهم، همراهی و همدلی با هنرمندان است.
انتقاد از در حاشیه بودن فرهنگ در نگاه سیاسیون
در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: وقتی که دولت چهاردهم تشکیل شد فضای هنری کشور به شکلی بود که نمیخواهم آن را یادآوری کنم، اما امروز میبینیم که شرایط بهتر شده است؛ هر چند که هنوز به حد مطلوب نرسیدهایم.
سید عباس صالح شریعتی با انتقاد از در حاشیه بودن فرهنگ در نگاه سیاسیون، اظهار داشت: هنوز هم در نگاه برخی سیاستمداران و مدیران، فرهنگ امری حاشیهای است و به آن کمتوجهی میشود، درحالیکه اگر بهدنبال ایجاد همبستگی و نشاط در جامعه هستیم، این هنرمندان هستند که میتوانند چنین فضایی در جامعه ایجاد کنند.
وزیر فرهنگ در پایان سخنان خود از رئیسجمهور درخواست کرد که کارگروه اقتصاد و فرهنگ در دولت تشکیل شود.
در این مراسم برخی چهرههای فرهنگی و هنری به طرح مشکلات و مسائل خود در محورهای «انتقاد از عدمکمک دولت به رویدادهای هنری»، «انتقاد از نظارت افراد غیرمتخصص بر عملکرد هنرمندان»، «درخواست رفع ممنوعالکاری و مشکلات قضایی برخی هنرمندان»، «مقرراتزدایی از حوزه هنر»، «انتقاد از سانسور آثار هنری توسط افراد غیرهنرمند»، «انتقاد از کمتوجهی به تئاتر و مشکلات آن»، «درخواست برای ساخت سینما و تئاتر در خیابان لالهزار تهران»، «اختصاص ردیف دولتی خاص در بودجه سالانه برای جشنوارههای هنری»، «نداشتن کد شغلی برای هنرمندان در تأمین اجتماعی»، «تقاضای خرید خانههای هنرمندان معاصر و حفظ آنها» و «انتقاد از حضور پررنگ اهالی سیاست در عرصههای فرهنگ و هنر» پرداختند.
در جلسه محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی مطرح شد
شیوه اجرای طرح محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی قابل تعمیم به دیگر بخشهاست
مسعود پزشکیان در جلسه محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی که بهمنظور بررسی وضعیت پیشرفت نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و آخرین اقدامات اجرایی و عملیاتی در این زمینه برگزار شد، رویکرد دولت در اجرای این طرح بزرگ ملی را رویکرد پایین به بالا و مردممحور عنوان کرد و افزود: ویژگی مهم این طرح حذف بوروکراسی اداری، عدماتکا به بودجههای دولتی و جلب مشارکت و همکاری مردم از تأمین منابع مالی تا ساختوساز در کنار کمک دیگر نهادهای حمایتی است.
رئیسجمهور نابرابری در سرانه فضاهای آموزشی در برخی استانهای کشور را ناشی از غفلت و عدمنظارت بر طرحهای توسعهای در دورههای گذشته دانست و تصریح کرد: در نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی هیچ شهر و روستای فاقد مدرسهای در هیچ نقطهای از کشور نباید از دید ما پنهان بماند، همچنین تمهید فضای فرهنگی و ورزشی در احداث مدارس جدید مورد تأکید است.پزشکیان در این جلسه که با حضور اعضای جامعه خیرین مدرسهساز و نمایندگان بنیاد برکت، بنیاد علوی و سازمان بسیج سازندگی برگزار شد، ضمن قدردانی از مشارکت و اقدامات ارزشمند این نهادها در محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی در کشور گفت: دولت نیز در این راستا هم در بُعد وظایف قانونی خود و هم در بُعد حمایتگری از توسعه امور خیریه در کشور از شما پشتیبانی خواهد کرد و برای رفع موانع و تسهیل اینگونه اقدامات از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.رئیسجمهور با بیان اینکه شیوه و نحوه مدیریت و اجرای طرح محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی قابل تعمیم به دیگر بخشها تا رفع کامل محرومیت از چهره کشور است، تصریح کرد: اگر ما با صداقت در رفتار و عمل خود بتوانیم امید و اعتماد را به مردم بازگردانیم و آنها را به صحنه بیاوریم، هیچ مشکل لاینحلی در کشور نخواهیم داشت.در ابتدای این جلسه گزارشی از اهم اقدامات جامعه خیرین مدرسهساز کشور و وضعیت پرژوههای در دست اجرای خیرین به رئیسجمهور ارائه شد.