شماره ۳۲۷۵ | ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ بهمن
صفحه را ببند
از پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به توافق آتش‌بس تا ایده ترامپ برای راندن فلسطینیان از خانه خود
کوچ اجباری فلسطینیان؛ روز نکبتی دیگر

  [ فرشته کیانی] حدود 10 روز از آغاز روند آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس می‌گذرد؛ روندی که با فراز و نشیب بسیار همراه بوده است. بر اساس مفاد توافقنامه آتش‌بس، فلسطینیانی که از خانه‌های خود در غزه آواره شده‌اند، اکنون باید اجازه داشته باشند آزادانه در سراسر خاک فلسطین تردد کنند، اما طبق گزارش‌ها، اسرائیل مانع بازگشت هزاران فلسطینی آواره به خانه‌های خود در شمال غزه شده است. جنبش حماس دیروز اعلام کرد که اسرائیل با ممانعت از بازگشت صدها هزار آواره فلسطینی به شمال غزه به بهانه آزادی یکی از اسرای نظامی زن، آشکارا توافق آتش‌بس را نقض کرده و با اینکه حماس به میانجی‌ها اطلاع داده‌ که «اربیل یهود» زنده است و تمام تضمین‌های لازم برای آزادی او را فراهم می‌کند، اسرائیل در اجرای مفاد آتش‌بس تعلل می‌کند. به گزارش «گاردین»، بسیاری از فلسطینی‌ها در خیابان صلاح‌الدین، جنوب کریدور نتساریم و جاده الرشید، غرب اردوگاه آوارگان نصیرات در مرکز غزه، منتظر ورود هستند.

طرح پاکسازی قومی ترامپ برای غزه؟
در این میان، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، که در آغازین روزهای کار خود توقف ارسال بمب‌هایی به وزن 2000 پوند(907 کیلوگرم) به اسرائیل را لغو کرد تا رژیم صهیونیستی دوباره بتواند سلاحی را که در کشتار غیرنظامیان نقش کلیدی داشت، در اختیار بگیرد، در اظهاراتی از اردن (که اکنون پذیرای بیش از 2.39 میلیون مهاجر فلسطینی است)، مصر و دیگر کشورهای عربی خواست آوارگان فلسطینی بیشتری را از غزه بپذیرند. به گزارش گاردین، او طرح تخلیه و پاکسازی غزه را به دلیل آنچه ویرانی گسترده و آشفتگی واقعی توصیف کرده، پیشنهاد داد و گفت ساکنان غزه ممکن است به‌طور موقت یا بلندمدت جا‌به‌جا شوند. نسل‌کشی اسرائیل در غزه تقریبا 2.3 میلیون نفر از مردم غزه را آواره کرد که برخی از آنها چندین‌بار آواره شدند. در همین حال، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی و ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی مستعفی رژیم صهیونیستی از ایده ترامپ برای انتقال ساکنان غزه به مصر و اردن استقبال کردند.

حماس در واکنش به ترامپ: هرگز سرزمین فلسطین را ترک نمی‌کنیم
سخنان ترامپ درباره انتقال ساکنان غزه به کشورهای عربی، از سوی جبهه مقاومت فلسطین بدون واکنش نماند. «سامی ابو زهری»، یکی از رهبران حماس در واکنش به این اظهارات ترامپ گفت: «مردم غزه برای اینکه وطن خود را ترک نکنند، مرگ را می‌پذیرند و به هیچ وجه آن را ترک نخواهند کرد. دلیلی ندارد زمان برای پروژه‌هایی هدر داده شود که بایدن آن را آزمود و جنگ را طولانی کرد. اجرای توافق آتش‌بس برای حل مشکلات نوار غزه کافی است و تلاش برای دور زدن آن ارزشی ندارد.»
همچنین «جهاد اسلامی فلسطین» اظهارات ترامپ را به‌شدت محکوم و اعلام کرد که این سخنان با بدترین اقدامات صهیونیست‌های راست افراطی همخوانی دارد و تشویق به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت از طریق وادار کردن مردم ما به ترک سرزمین‌شان است. این جنبش فلسطینی از کشورهای جهان به‌ویژه مصر و اردن خواست که این توطئه‌ را محکوم و با آن مخالفت کنند. جنبش المجاهدین فلسطین نیز سخنان ترامپ را به شدت محکوم کرد و آن را توطئه‌ای جدید برای آوارگی فلسطینی‌ها و نابودی آرمان آنها دانست.

طرحی که تداعی‌گر روز نکبت است
«عبدالله العریان»، استاد تاریخ در دانشگاه جورج‌تاون قطر، به الجزیره گفت: «اظهارات ترامپ باید تا حدی جدی گرفته شود، زیرا شاهدیم که در یک سال و نیم گذشته این خواسته مشخص مطرح شده است. مقامات اسرائیلی خیلی زود در جریان این جنگ به امکان پاکسازی قومی هر چه بیشتر سرزمین فلسطین اشاره کردند. این طرح به دلایل متعدد شکست خورد که یکی از آنها خودداری رهبران عرب از جمله مصر از پذیرش جمعیت آوارگان و تبدیل شدن به مقصد احتمالی پاکسازی قومی فلسطینیان غزه بود. فلسطینی‌ها علاقه‌ای به پیشنهاد ترامپ نخواهند داشت. آنها به خوبی می دانند ترک خانه به چه معناست و وضعیت آوارگان فلسطینی در 70 سال گذشته چگونه بوده است.» برای فلسطینی‌ها، هرگونه تلاشی برای انتقال آنها از غزه، تداعی‌گر خاطرات تاریک روز «نکبت» یا فاجعه است؛ روز آوارگی گسترده فلسطینی‌ها به بهای ایجاد اسرائیل در سال 1948.


تعداد بازدید :  64