شماره ۵۲۱ | ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۹ اسفند
صفحه را ببند
رئیس سازمان امورمالیاتی از شفاف‌سازی اطلاعات مودیان خبرداد:
قانون جرم«فرار مالیاتی» منتظرابلاغ

شهروند| از وقتی قیمت نفت روی سراشیبی قرار گرفت، درآمدهای مالیاتی از اهمیت بیشتری برای دولت برخوردار شد؛ یعنی منبع درآمدی که امید می‌رود بتواند با پوشش درست، جای نفت را در بودجه سالانه بگیرد. تحقق این هدف هم البته شرط و شروطی دارد ازجمله افزایش مشمولان پرداخت مالیات. یعنی به جز کارمندانی که مالیات از فیش حقوقی‌شان کم می‌شود و تولیدکنندگان و خرده‌فروش‌ها، فعالان بزرگ اقتصادی که تا به امروز مالیات نمی‌دادند در دایره مشمولان قرار بگیرند و البته راه برای فرارهای مالیاتی هم بسته شود فرارهایی که ارزش چند ‌هزار ‌میلیارد تومانی دارند. علی عسکری رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی فردی است که در این حوزه نقش مهمی دارد و باید برای این هدف تلاشی دو چندان داشته باشد. او با هدف تبیین اقدام‌هایش دیروز به جمع خبرنگاران آمد تا در کنار گزارش‌دهی، از برنامه‌های سازمان متبوعش برای تحقق همین درآمد‌های مالیاتی رونمایی کند.
به گزارش خبرنگار «شهروند»، عسکری با اشاره به آمارهای این حوزه ابتدا به این نکته اشاره داشت که از ۷۸‌میلیون ایرانی تنها ۵.۲‌میلیون نفر مودی مالیاتی هستند. او با بیان اینکه لازمه برخورد با فرار مالیاتی داشتن اطلاعات دقیق و شفافیت فعالیت‌های اقتصادی است ادامه داد: در قانون برنامه پنجم، سازمان مالیاتی مجوز ایجاد پایگاه اطلاعات اقتصادی مودیان را دریافت کرد و از 2‌سال قبل این پایگاه در سازمان تشکیل شده است؛ در این پایگاه اطلاعات از بخش‌های مختلف، اظهارات مودیان، رسیدگی‌های سازمان مالیاتی دریافت و ثبت می‌شود. او افزود: درحال حاضر تمام همکاران سازمان مالیاتی موظف هستند در رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی از این پایگاه جامع استعلام بگیرند که بر همین اساس، در دو‌سال اخیر اطلاعات ارزشمندی را از مودیان مالیاتی پیدا کرده‌ایم چون در این پایگاه اطلاعات مربوط به صادرات، واردات، بورس، معاملات املاک، مجوزهای تعرفه اقتصادی، ثبت شرکت‌ها و سایر موارد درج شده است.
جرم فرار مالیاتی
معاون وزیر اقتصاد همچنین درخصوص قوانین فرار مالیاتی هم تأکید کرد: براساس قانون مالیاتی عدم پرداخت مالیات جرم شناخته می‌شود اما نکته اینجاست که این قانون هنوز ابلاغ نشده است، زیرا مصوبه مذکور نیازمند تصویب شورای نگهبان است.
وی به فرآیند اجرای مالیات بر ارزش‌افزوده اشاره کرد و گفت: اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده روشی است برای جلوگیری از دریافت مالیات مضاعف؛ برهمین اساس از ابتدای اجرای این قانون تا مهر امسال 360‌میلیارد تومان نقدا به مودیان استرداد شده و 9‌هزار و 200‌میلیارد تومان در قالب اظهارنامه برای مودیان تهاتر شده است.
نهادهای معاف از مالیات چه می‌شوند؟
عسکری درخصوص نحوه دریافت مالیات از آستان‌های مقدس گفت: تا پیش از این با حکم امام‌خمینی و مقام معظم رهبری شرکت‌های آستان‌های مقدس از پرداخت مالیات عملکرد معاف بودند اما در حکم جدید، بنا شده بنیادها و نهادهای مختلف در حکم سایر مودیان قرار گیرند و مانند آنها اظهارنامه ارایه کنند.
او افزود: البته تا پیش از این هم، بنیادها و آستان‌های مقدس، اظهارنامه مالیاتی را ارایه می‌کردند و مبلغ تعیین شده به‌عنوان مالیات را هم به حسابی به‌عنوان خزانه واریز می‌کردند اما بعد مبلغ واریز شده با ارایه نامه‌ای از سوی سازمان امور مالیاتی دوباره برداشت می‌کردند.  او دلیل این فرآیند را شفاف‌سازی اطلاعات ذکر کرد و افزود: سازمان امور مالیاتی از طریق این اظهارنامه‌ها، طرف‌های معامله با آستان‌های مقدس و دیگر بنیادها را شناسایی و اقدام به اخذ مالیات از آنها می‌کرد به عبارت دیگر درآمد ناشی از این شفاف‌سازی اطلاعات به مراتب بیشتر از مالیاتی است که بنیادها باید بپردازند. عسکری تصریح کرد: با این سابقه، بنیادها و آستان‌های مقدس پیش از این هم با سازمان امور مالیاتی در ارتباط بوده‌اند و با نحوه پرداخت مالیات آشنا هستند البته براساس ماده 139 قانون مالیات‌های مستقیم آن بخش از درآمدهایی که از هدایا، نذورات و موقوفات به آستان‌های مقدس رسیده می‌شود مشمول مالیات نیست یعنی تنها فعالیت شرکت‌های این آستان‌ها مشمول مالیات می‌شود.
سرخابی‌ها سرجمع 70‌میلیارد بدهی دارند
عسکری در تشریح وضع مالیات ورزشکاران به‌ویژه سرخابی‌ها گفت: هیچ باشگاه ورزشی وجود ندارد که به سازمان امور مالیاتی بدهی نداشته باشد در این میان بزرگترین بدهکاران سازمان مالیاتی استقلال و پرسپولیس هستند. او با بیان این‌که بدهی این باشگاه‌ها مربوط به یک یا دو‌سال گذشته نیست، گفت: برخی از باشگاه‌های ورزشی از ‌سال 72 تاکنون به سازمان مالیاتی مالیات پرداخت نکرده و بدهکار ما هستند.
به گفته وی برخی از پرونده‌های جدید بدهی ورزشکاران بعد از یکپارچه‌سازی و متمرکزشدن سیستم مالیاتی مشخص شده است که البته این سازمان برای وصول مالیات از یک‌سال قبل مذاکرات خود را با ورزشکاران‌ آغاز کرده است ولی هنوز برخی باشگاه‌ها به دلیل مسائل مختلف با مشکلاتی در پرداخت بدهی مواجه هستند اما ورزشکاران به جهت دریافت دستمزد از باشگاه‌ها نباید عذری در پرداخت مالیات داشته باشند. عسکری با تأکید بر این‌که هنوز سازمان مالیاتی با برخی باشگاه‌های بزرگ به‌ویژه استقلال و پرسپولیس برای پرداخت مالیات مشکل دارد، گفت: بدهی مالیاتی سرخابی‌ها حدود 60 تا 70‌میلیارد تومان است.

 


تعداد بازدید :  116