شرح عملیات محرمانه الحاق کریمه به روسیه از زبان ولادیمیر پوتین
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه از جزییات صدور فرمان محرمانه الحاق «کریمه» به روسیه و آمادگی نیروهای این کشور برای عملیات نجات «ویکتور یانوکویچ»، رئیسجمهوری مخلوع اوکراین پرده برداشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ولادیمیر پوتین در پیشنمایش مستندی تحت عنوان «به سوی مرزهای وطن»، که قرار است بهزودی از شبکه یک تلویزیون روسیه پخش شود، به صورت علنی از جدایی بحثبرانگیز کریمه از اوکراین و پیوستن آن به فدراسیون روسیه در سال گذشته سخن میگوید.
پوتین در این مستند وقایع ملاقات شبانه خود با روسای سرویسهای امنیتی برای رایزنی در خصوص نجات ویکتور یانوکویچ، رئیسجمهوری مخلوع اوکراین را بازگو میکند. یانوکویچ در
22 فوریه سال 2014 و به دنبال اعتراضات خیابانی حامیان غرب در اوکراین ناچار به فرار از پایتخت این کشور شد. ولادیمیر پوتین در جریان این مستند و در توضیح این جلسه میگوید: «جلسه ما حدود ساعت هفت صبح به پایان رسید». رئیسجمهوری روسیه در ادامه عنوان میکند: «هنگامی که در حال ترک این جلسه بودیم به همکارانم گفتم ما باید کار روی بازگرداندن کریمه به روسیه را آغاز کنیم».
4 روز پس از این جلسه، سربازان ناشناس پارلمان محلی کریمه را به اشغال خود در آوردند و نمایندگان نیز به تشکیل دولتی جدید رای دادند و روند جدایی کریمه از اوکراین آغاز کلید خورد.
در ابتدا جزییاتی از عملیات نظامی روسیه در اوکراین فاش نشده بود و مسکو مصرانه ادعا میکرد که این عملیات توسط نیروهای محلی این منطقه صورت گرفته است اما با افزایش حضور نیروهای ناشناس روس در این منطقه، مقامات کرملین نیز به نقش خود در پشت پرده این جریان اذعان کردند.
آغاز عملیات مشترک چاد و نیجر علیه بوکوحرام در خاک نیجریه
دولتهای چاد و نیجر در راستای تلاش برای پایان دادن به 6سال اقدامات خشونتآمیز ستیزهجویان بوکوحرام، از روز یکشنبه عملیات نظامی مشترکی را علیه مواضع این گروه در مناطق شمال شرقی خاک نیجریه آغاز کردهاند. حمله روز یکشنبه، اولین «اقدام عملی» نیجر علیه بوکوحرام در خاک نیجریه محسوب میشود. نیجر تاکنون تنها به دفاع در برابر حملات این گروه در مناطق مرزی بسنده کرده بود. چاد با حمایت نیروی هوایی خود نیروهای بسیاری را تا کیلومترها در داخل خاک نیجریه در مناطق شمال شرق این کشور اعزام کرده و توانسته است مناطقی را از تصرف بوکوحرام در نزدیک مرز کامرون خارج کند. به گفته منابع اطلاعاتی نیجر، عملیات روز یکشنبه با چراغ سبز نیجریه انجام شده است. به دنبال اعلام وفاداری بوکوحرام به گروه تروریستی داعش در روز شنبه، دولت نیجریه کمکهای بینالمللی بیشتری برای مبارزه با ستیزهجویان بوکوحرام را درخواست کرده است.
مرگ دهها شهروند سوری در حمله جنگندههای ائتلاف بینالمللی
بمباران مراکز تحت تصرف گروه تروریستی داعش در شمال شرقی سوریه شهروندان سوری را هدف قرار داد. گروه موسوم به دیدهبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد، در جریان تازهترین حملات هواپیماهای ائتلاف بینالمللی ضد داعش به پالایشگاه نفت شهر تل ابیض در شمال شرق سوریه دستکم 30 نفر کشته شدند. دیدهبان حقوق بشر سوریه همچنین افزود: اغلب قربانیان این حمله، شهروندان سوری بودند که در میان آنها زنان، کودکان و کارگران پالایشگاه دیده میشوند. وی گفت: در جریان این حمله تعدادی از تروریستهای داعش نیز کشته شدند. گروه تروریستی داعش پس از اشغال مناطق وسیعی از خاک سوریه و عراق آنها را جزو قلمرو خلافت خود معرفی کرد. مناطق شرقی سوریه که در تصرف تروریستهای داعش هستند، اغلب نفتخیز است و تروریستهای داعش از طریق استخراج و فروش نفت به شماری از کشورهای منطقه، درآمدهای کلانی را کسب کردهاند.
بازداشت 80 عضو حماس توسط تشکیلات خودگردان
تشکیلات خودگردان فلسطین با وجود مصوبات اخیر شورای مرکزی ساف برای توقف همکاری امنیتی با رژیم صهیونیستی همچنان به این همکاری و بازداشت اعضای جنبش حماس ادامه میدهد. به گزارش تسنیم، دستگاههای امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین، طی 2 روز گذشته تعداد زیادی از فعالان و اعضای جنبش حماس در کرانه باختری را بازداشت کردند. بنابر اعلام جنبش حماس، دستگاههای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین، بازداشتهای گستردهای در میان رهبران و کادر این جنبش انجام داده و بیش از 80 نفر را به بازداشت خود درآوردند. «حسام بدران»، سخنگوی حماس تأکید کرد که بازداشت گسترده اعضا و رهبران این جنبش به دست عناصر سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری نشانگر تداوم همکاری امنیتی این تشکیلات با دشمن صهیونیستی است. بدران، محمود عباس رئیس تشکیلات رامالله و رامی حمدالله نخست دولت توافق ملی را مسئول کامل این سرکوبگریها خواند.