شهروند| سریال برهم زدن کنسرتهای موسیقی در شهرهای مختلف حالا دیگر صدای اعتراض نمایندگان مجلس را هم درآورده است. اسماعیل جلیلی، عضو فراکسیون رهروان خواستار عدمدخالت «گروههای بیرونی» در کار وزارت ارشاد شده و مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز هم دخالت در کار وزارت ارشاد را موازیکاری توصیف کرده و خواستار برخورد قوهقضائیه با متخلفان شده است. عبدالکریم حسینزاده نماینده نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «شهروند» میگوید: رفتار منتقدان در لغو برگزاری کنسرتها نمونه قانونگریزی است که مجلس باید با آن برخورد کند.
اخیرا تعدادی از کنسرتهایی که از وزارت ارشاد مجوز برگزاری داشتهاند با فشار برخی از گروهها لغو شده است. به نظر شما این اقدام به چالش کشیدن اقتدار وزارتخانه و بیاعتبار کردن مجوزهای آن محسوب نمیشود؟
این رویکرد نمیتواند برای فضای اجتماعی کشور مفید باشد، یکی از بسترهایی که دولت میتواند شعار امید خود را روی آن پیاده کند همین فضای سرزندگی و نشاط اجتماعی است که از طریق این کنسرتها در جامعه بهوجود میآید. من فکر میکنم وقتی یک وزارتخانه با سازوکارهای مشخص خود و با کار کارشناسی لازم به کنسرتها مجوز برگزاری میدهد باید به آن مجوز احترام گذاشت. وقتی افرادی به هر دلیل، وزارت ارشاد را از طریق برهم زدن کنسرتها تحتفشار قرار میدهند به نوعی قانونگریزی در جامعه را دامن میزنند که در نهایت به ضرر فضای فرهنگی کشور است. اگر ایراد و اشکالی وجود دارد وزارتخانه باید پیش از صدور مجوز آن را بررسی و اصلاح کند اما وقتی مجوز صادر شد قاعدتا دیگر نمیتوان آن را لغو کرد.
برخی از منتقدان کنسرتهای لغو شده استدلال میکنند که فضای کلی شهرها با موسیقی سازگار نیست یا برای مثال نمیتوان در یک شهر مذهبی و مقدس اقدام به برگزاری کنسرت موسیقی کرد. آیا میتوان گفت وزارت ارشاد این حساسیتها را نادیده گرفته است؟
اگر تا این لحظه و در کل تاریخ انقلاب اسلامی در آن شهرها کنسرتی اجرا نشده این استدلال درست است اما وقتی پیش از این کنسرتهای زیادی در آن شهرها برگزار شده و مسأله خاصی به وجود نیامده فکر نمیکنم با تعابیر مذهبی بتوانیم به وزارتخانه برچسب بزنیم. باید توجه داشت این وزارتخانه تنها مربوط به فرهنگ نیست بلکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و افرادی که در آن فعالیت میکنند تمامی حواشی موجود را در نظر میگیرند. دادن فضای نشاط و شادمانی مثبت در راستای ارتقای فرهنگی جامعه است و من فکر میکنم اتفاقا باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت کرد. از زمان روی کار آمدن وزیر فعلی، فضای مثبتی حاکم شده، آرامش به فضای فرهنگ بازگشته و اگر کلی نگاه کنیم، میبینیم که نمره کلی وزیر مثبت است بنابراین به عقیده من اتفاقا باید از این وزیر پشتیبانی کرد اگر هم نقدی وجود دارد میتوان در یک فضای آرام به بیان انتقادات خود بپردازیم. اگر بخواهیم به جای نقد سازنده پرخاشگری کنیم و جلوی برگزاری کنسرتها را بگیریم در نهایت به سود منافع ملی کشور حرکت نکردهایم.
اخیرا این شائبه مطرح شده که اقدام به برهم زدن کنسرتها و جلوگیری از برگزاری آنها با هدف تخریب دولت انجام میشود شما این تعابیر را درست میدانید؟
این گمانهزنی نیاز به تحلیلهای بیشتری دارد اما در مجموع من معتقدم به عنوان مسئول و بهعنوان شهروند باید به قانون اساسی تن بدهیم. وقتی به درستی از قانون پیروی کنیم نباید مشکلی پیش بیاید. دولت بهعنوان مجری قانون باید مورد حمایت همه قرار بگیرد و برخوردهای اینچنینی هم حداقل حمایت از دولت محسوب نمیشود.
مجلس هرگاه قرار بوده از وزرا انتقاد یا سوال کند این کار را انجام داده اما حالا که به نظر میرسد اقتدار وزارتخانه به چالش کشیده شده، نمیتوان انتظار داشت در دفاع از جایگاه وزارت اقدام عملی انجام دهد؟
نظارت مجلس باید در راستای وظایف وزیر باشد از سویی وقتی هم حوزه اختیارات وزیر به چالش کشیده میشود باید وارد شویم. همه ما یک مجموعه هستیم که باید برای پیشبرد اهداف کشور عمل کنیم. به نظر من شما درست میگویید و هنگامی که احساس شود یک وزیر نیاز به حمایت و پشتگرمی دارد باید این حمایتها انجام شود. اگر کنسرتی بدون اخذ مجوز فعالیت کرده باید با آن برخورد شود اما اگر مجوزهای لازم را اخذ کرده و باز هم کنسرت لغو میشود باید با قانونشکنان برخورد شود.