سیدمحمدرضا موالیزاده، نماینده عالی دولت در خوزستان، بر اتخاذ تصمیمات تحولی برای استان در نخستین سفر رییس جمهور دولت چهاردهم به خوزستان تاکید کرد و افزود: برخی موضوعات نیاز به بودجه خاصی ندارد بلکه باید ابلاغ شوند و میتوانند تحولات عظیمی در استان ایجاد کنند.
وی افزود: انتقال حساب بانکی شرکتها به درون استان، انتقال دفاترمالیاتی شرکتها به استان، بیمه شرکتها در استان و انجام خرید شرکتها از استان از جمله مواردی است که اگر ابلاغ شود میتواند تاثیر عمده در تقویت بنیه مالی استان برجای بگذارد.
نماینده عالی دولت در خوزستان بر اولویت به کارگیری نیروی بومی در استان تاکید کرد و ادامهداد: معنی ندارد نیروی بومی در درون استان بیکار باشد و شرکتها خارج از قاعده نیروی غیربومی را استخدام کنند. استاندار خوزستان با اشاره به موضوع مدیران پروازی توضیح داد: مساله مدیران پروازی در استان را به شکل جدی پیگیری خواهم کرد و در این زمینه با کسی تعارف نداریم این شیوه که مدیری چند روز در استان باشد و مابقی آن به خارج از استان برود یا خانواده او در خارج از استان باشد؛ قابل قبول نیست و این مساله نیز در سفر رییس جمهور یکی از خواستهها خواهد بود. او گفت: خوزستان بزرگترین اقتصاد دولتی کشور را دارد به همین دلیل بخش خصوصی اقتصاد خوزستان به آنصورتی که باید شکل نگرفته است اگر بسترهای لازم برای جذب سرمایه از خارج استان فراهم شود میتواند موجب ایجاد گشایش در استان شود.وی با بیان اینکه فاز دوم طرح بزرگ پتروشیمی در منطقه عمومی ماهشهر و بندرامام (ره) میتواند ۵۰ هزار شغل ایجاد کند ادامه داد: این طرح دارای سه هزار هکتار است که ظرفیت بزرگی در حوزه اشتغال محسوب میشود.
طرحهای عمرانی سفر رییس جمهور به خوزستان
موالیزاده با اشاره به پیگیری مسایل عمرانی خوزستان در نخستین سفر رییس جمهور به استان گفت: چند طرح آبرسانی شامل طرح آبرسانی غدیر، فدک و کوثر در دولت سیزدهم آغاز شد که این طرحها باید استمرار یابد.
وی افزود: طرح آبرسانی غدیر شهرستانهای اهواز، آبادان، خرمشهر و شادگان را در برمیگیرد که برای تکمیل آن پنج هزار میلیارد تومان در سفر اعتبار قرار داده شده است.
نماینده عالی دولت در خوزستان به طرح آبرسانی فدک اشاره کرد و توضیح داد: اینطرح شمال شرق استان شامل ایذه، باغملک، میداود، قلعه تل و رامهرمز را در برمیگیرد که در این سفر ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به آناختصاص پیدا میکند.
موالیزاده بر ایجاد موازنه و تعادل به منظور پراکنش امکانات و زیرساختها در استان تاکید کرد و گفت: طرح آبرسانی کوثر دیگر طرحی است که جنوب غربی استان را شامل میشود که پیگیری برای اجرای آن ضروری است.
استاندار خوزستان با اشاره به وضعیت شبکه جمعآوری آبهای سطحی و فاضلاب در استان گفت: باتوجه به کاهش شیب زمین در بخش جلگهای استان خوزستان، جمعآوری آبهای سطحی و فاضلاب در این محدوده به راحتی انجام نمیشود و تحقق این اقدامات به تاسیسات مناسب نیاز دارد.
وی افزود: تکمیل شبکه فاضلاب اهواز از جمله موضوعات جدی است که در دولتهای مختلف اقداماتی در این زمینه انجام شده است و در نخستین سفر دولت چهاردهم به خوزستان نیز سه هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده میشود. موالیزاده با اشاره به اینکه از ۲۴ نقطه فاضلاب و پساب شامل صنعتی، کشاورزی، بیمارستانی، خانگی میریزد ادامه داد: در سفر رییس جمهور به استان از ورود پساب چهار نقطه به رودخانه کارون بین منطقه زیتون تا زرگان جلوگیری میشود.
استاندار خوزستان بیان کرد: رودخانه کارون که زمانی در آن کشتیرانی صورت میگرفت اکنون توان خود را از دست داده است و این رودخانه رنجور و نحیف شده و سرزندگی خود را از دست داده است از این رو نباید بیش از این به کاورن ظلم کرد بلکه باید تلاش کنیم رودخانههای استان همچون کارون، کرخه، دز، مارون، جراحی و دیگر رودها را احیا کنیم.
نماینده عالی دولت در خوزستان اضافه کرد: از طرف دیگر در مقطعی که کارون به خلیج فارس میریزد به علت اینکه قدرتش کاهش یافته است آب شور دریا در جریان مد بر آب شیرین کارون غلبه میکند که همین مساله موجب میشود آب شرب مردم از آبادان و خرمشهر تا دارخوین و نخیلات با مشکل رو به رو شود. وی قاعدهمند کردن مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای بزرگ استان را یکی از موضوعات مهم سفر رییس جمهور خواند و خاطرنشان کرد: خوزستان با داشتن ماموریتهای بزرگ ملی همچون تولید نفت، تولیدات کشاورزی و گندم، ترانزیت کالا، تولید محصولات فلزی و مقاومت در هشت سال جنگ تحمیلی همواره نقش کلیدی در توسعه کشور داشته است از این رو طبیعی است که مردم استان نسبت به رفع مشکلاتشان انتظاراتی از دولت داشته باشند.