شماره ۳۲۷۰ | ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
صفحه را ببند
سخنگوی وزارت امور خارجه:
پاسخ به سوءاستفاده از مکانیزم ماشه، متقابل خواهد بود

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: درصورتی که از مکانیزم ماشه سوءاستفاده شود برای فشار علیه ایران، پاسخ ما متقابل خواهد بود و اساساً توجیه و دلیلی برای ماندن ایران در برخی موافقتنامه‌ها وجود ندارد.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، پاسخگوی سؤالات خبرنگاران شد.

ایران درباره توانمندی‌های دفاعی و نظامی خود به هیچ عنوان مذاکره نخواهد کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به ادعاها مربوط به گفت‌وگوهای ایران و اروپا و ادعای بحث مذاکرات موشکی گفت: غیرطبیعی نیست که طرف‌ها بحث‌های خود را مطرح کنند و این خیلی بی‌سابقه نیست. منتها آن چیزی که باید مدنظر قرار بگیرد این است ایران درباره توانمندی‌های دفاعی و نظامی خود به هیچ عنوان مذاکره نخواهد کرد. لذا این مباحث اگر طرح شده، پاسخ مقتضی را دریافت کرده است.
در مورد استفاده از بحث‌هایی که به سازوکار ماشه موسوم است، از همان زمان در دولت دوازدهم مشخص کردیم درصورتی که از این اهرم سوءاستفاده شود برای فشار علیه ایران، پاسخ ما متقابل خواهد بود و اساسا توجیه و دلیلی برای ماندن ایران در برخی موافقتنامه‌ها وجود ندارد.
عملکرد بایدن در 4سال
ریاست‌جمهوری آمریکا
بقائی درخصوص عملکرد بایدن در این 4سال گفت: در سطح منطقه‌ای دولت بایدن یکی از بدترین عملکردها را در 60سال گذشته داشته است چرا که 16ماه آخر عمر این دولت مصروف جانبداری از یک نسل‌کشی آشکار در منطقه شد. اتفاقاً توافق آتش‌بس در آخرین روزهای این دولت انجام شد که معنادار است. بنابراین این نقطه تاریک در ذهن مردم منطقه خواهند ماند، به‌ویژه کسانی که از ناحیه تجاوزات رژیم آسیب دیدند.
در سطح دوجانبه هم اقدامات ایذایی آمریکا ادامه پیدا کرد و در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای جدیت نشان داده نشد و همزمان تحریم‌های ظالمانه علیه ایران ادامه پیدا کرد. از هر دو جهت، هم از سیاست‌های ثبات‌زدا و هم سیاست فشار علیه ایران سابقه بدی را دولت آمریکا از خود به‌جای گذاشت. اما چیزی که بدتر است، این است که مقامات فعلی درصدد هستند سیاست شکسته‌خورده خود را به دیگران القا کنند و نشان می‌دهد که نیت دولتمردان آمریکا در این 4سال شرورانه بوده است.

مسئله آب می‌تواند یکی از نقاط قوت همکاری بین ایران و افغانستان باشد
وی درباره مسئله حق‌آبه ایران از افغانستان گفت: این موضوع و حق‌آبه‌هایی که از سایر رودخانه‌های جاری به ایران وجود دارد همیشه مورد پیگیری بوده است و دستورکار ثابت هرگونه گفت‌وگویی است. همکاری درباره آب می‌تواند یکی از نقاط قوت همکاری بین ایران و افغانستان باشد. سیاست حسن همجواری و رابطه تاریخی ایجاب می‌کند هر دو طرف به توافق دست پیدا کنند. امسال هم با توجه با بارش‌‌های مناسب انشالله موضوع آب یکی از نقاط قوت در روابط ایران و افغانستان باشد.

ریاست‌جمهوری ترامپ
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ریاست‌جمهوری ترامپ و انتظارات از دولت ترامپ برای مذاکرات گفت: ما امیدواریم که چهار سال بعد قضاوت درباره دولت قبلی وجود نداشته باشد و رویکرد آمریکا مبتنی بر واقع گرایی و حقوق بین‌الملل و احترام به خواسته‌های ملت ایران باشد. این یک موضع ثابت است.

آینده مذاکرات هسته‌ای با آمریکا
وی درباره احتمال آینده مذاکرات هسته‌ای با آمریکا گفت: در رابطه با هر مراوده‌ای بین ایران و آمریکا در موضوع هسته‌ای، بحث ما این بوده است که در زمان‌های مختلف گفت‌وگو را با طرف‌های مقابل ادامه دادیم و سازوکار آن مشخص است. آینده هم بستگی به تصمیم‌گیری نهادهای بالاتر در ایران دارد که براساس رفتار طرف مقابل تصمیم مقتضی را درنظر خواهند گرفت. سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص هدف مذاکرات هسته‌ای گفت: مذاکرات در رابطه با موضوع هسته‌ای مبنای مشخصی دارد و آن برجام است. همه طرف‌هایی که در شکل‌گیری برجام حضور داشتند و بعد این سند جایگاه حقوقی پیدا کرد، در این روند هم باید مشارکت داشته باشند.


تعداد بازدید :  63