شماره ۳۲۶۳ | ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۳ دي
صفحه را ببند
«شهروند» گزارش می‌دهد؛ برگزاری دوره تخصصی آموزش و نگهداری سگ‌های تجسس به میزبانی استان گیلان
جست وجوگران خستگی ناپذیر

  [ سیما فراهانی]   سالیان زیادی می‌شود که سگ‌ها، برای کمک به مجروحان و گمشدگان استفاده می‌شوند. تیم‌های جست وجو و نجات امروزی، پیوندی از سگ و انسان است که عملیاتی همچون ردیابی، پیدا کردن قربانیان جنایات، بهمن، زلزله و سیل را انجام می‌دهند. درحال حاضر تیم‌های آنست هلال‌احمر، در کشور روزبه روز در حال توان‌افزایی و پیشرفت هستند، تا جاییکه اولین دوره تخصصی آموزش و نگهداری سگ‌های تجسس در استان گیلان درحال برگزاری است. دوره‌ای که با حضور مربیان تخصصی سگ‌های زنده یاب، این حوزه در کشور را تقویت می‌کند. این دوره با هدف افزایش توان عملیاتی در حوادث احتمالی، به روزرسانی و تبادل اطلاعات و همچنین ارزیانی عملکرد سال گذشته برگزار شده است.

کمک سگ‌های زنده‌یاب
هادی سلیمی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان درباره جزئیات این دوره می‌گوید: «جمعیت هلال‌احمر استان گیلان با افتخار میزبانی دوره مربی‌گری و تربیت تیم‌های تخصصی نجات آنست سطح A را با همکاری سازمان امدادونجات کشور، صلیب سرخ آلمان در مرکز آموزش‌های تخصصی جمعیت هلال‌احمر استان گیلان در شهر چاف و چمخاله بر عهده دارد.» وی با اشاره به اهمیت سگ‌های زنده‌یاب در عملیات جست وجو و نجات گفت: «سگ‌های زنده‌یاب یکی از حیواناتی هستند که در عملیات جست‌وجو و نجات کمک‌های شایانی به ما می‌کنند و از شامه‌ این حیوانات برای جست وجو و نجات استفاده می‌شود که تاکنون عملیات‌های موفقی را نیز به همراه داشته است. از این رو، جمعیت هلال‌احمر به این امر مجهز شده و توسعه پایگاه‌ها و نیروهای انسانی در این حوزه را دنبال می‌کند تا با تربیت این امدادگران و حضور به موقع آن‌ها در حوادث، شاهد نجات جان انسان‌ها باشیم. آرزوی ما این است که جمعیت هلال‌احمر و هموطنانمان همیشه در حالت آمادگی باشند و هیچ حادثه ناگواری در سطح کشور رخ ندهد.»

به‌روزرسانی اطلاعات
کمیل پرناک، معاون امداد و نجات هلال احمر گیلان، در گفت‌وگویی با خبرنگار «شهروند» جزئیات دیگری از این دوره ارائه می‌دهد و می‌گوید: «دوره‌ای که درحال برگزاری است، دوره تخصصی پایه سگ‌های جست‌وجو و نجات است. وقتی بحرانی مثل سیل یا زلزله رخ می‌دهد، ممکن است در آن بحران، مفقودی داشته باشیم. در اینجا، این سگ‌ها هستند که به کمک نجاتگران می‌‌آیند. طبق دستورهایی که به آنها آموزش داده شده، به دنبال مصدوم می‌گردند. البته این سگ‌ها فقط در سیل و زلزله کمک نمی‌کنند. مثلا در استان ما که جنگل و کوهستان‌های زیادی دارد، حادثه مفقودی در جنگل و کوهستان نیز بیشتر می‌شود. این سگ‌ها در این سوانح نیز به یاری مردم می‌شتابند و طبق دستورالعمل نجاتگرشان، در پیدا کردن افراد کمک شایانی می‌کنند. این سگ‌ها مرتب از سوی نجاتگرهای خود آموزش می‌بینند و فقط از آنها فرمان می‌پذیرند. بنابراین باید اطلاعات و آموزش‌های نجاتگرها نیز در این زمینه مرتب به روز شود. در این دوره، نجاتگران 10 استان به همراه سگ‌هایی که در اختیار دارند، شرکت می‌کنند تا اطلاعاتشان به‌روز شود. این دوره در تمام استان‌های کشور باید انجام شود. فعلا از 9 استان آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، قزوین، خوزستان، کرمانشاه، کردستان، همدان و زنجان به میزبانی استان گیلان در این دوره شرکت کرده‌اند. درحال حاضر تقریبا اواخر برگزاری دوره است. بعد از آن میزبان بعدی مشخص می‌شود و استان‌های دیگر در این دوره تخصصی و حرفه‌ای شرکت خواهند کرد.»

تعداد سگ‌های زنده‌یاب بستگی به ظرفیت استان دارد
معاون امداد و نجات هلال احمر گیلان در ادامه صحبت‌هایش می‌گوید: «در این دوره 6 مربی حرفه‌ای و تخصصی اطلاعات به‌روز شده خود در این حوزه را در اختیار نجاتگران می‌گذارند. درواقع مهارت‌های اپراتورهای سگ‌ها ارتقا می‌یابد. اگر سگی ضعیف باشد، به نجاتگر می‌گویند که باید چکار کند. کارگاه بازی برگزار می‌شود و در این حین، نقاط ضعف و قوت این حوزه در استان‌ها مشخص خواهد شد. اینکه در هر استانی چه تعداد سگ‌ زنده‌یاب وجود دارد، بستگی به ظرفیت استان دارد. مثلا در یک استان، دو قلاده سگ وجود دارد. ولی در استانی که حادثه‌خیز است و باید آماده‌تر باشد، این تعداد افزایش می‌یابد.»

سگ‌های زنده‌یاب بهترین سامانه در دنیا هستند
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر نیز در این باره می‌گوید: «سگ‌های زنده‌یاب بهترین سامانه کشف و شناسایی افراد محصور و گرفتار در زیر آوار هستند.» بابک محمودی در حاشیه بازدید از اولین دوره کشوری آموزش مربیان آنست در استان گیلان تاکید می‌کند: «تمرینات متمرکز برای عملیات‌های جست‌و‌جو و نجات و تمرین منطقه‌ای باحضور ۱۰ استان کشور در چاف استان گیلان درحال برگزاری است. اینجا محیطی بسیار خوب از نظر تخصصی برای تمرینات خاص داریم که به ما اجازه می‌دهد انواع مأموریت‌های سخت و دشوار را بتوانیم بازسازی کنیم و عزیزان ما بتوانند در این محیط‌های مختلف توانایی‌های خود  را نشان دهند.»
رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر معتقد است که این تمرینات باعث خواهد شد که بتوانیم در حوادث و بحران‌ها در حداقل زمان ممکن که همان زمان طلایی برای نجات است افرادی را که در زیر آوار گیرافتادند، به سرعت شناسایی و نجات دهیم.


تعداد بازدید :  63