شماره ۳۲۶۲ | ۱۴۰۳ شنبه ۲۲ دي
صفحه را ببند
روایت سازمان امدادونجات از ماموریت‌های هلال‌احمر در هفته‌ای که گذشت ‎
روزهای پرکار هلال‌احمر در سراسر کشور
حوادث جاده‌ای بیشترین درصد عملیات‌های امدادونجات بودند

  [ سیما فراهانی ]   در این چند روز، تقریبا از زمان شروع فصل زمستان، امدادگران جمعیت هلال‌احمر در سراسر کشور، در آماده‌باش به سر می‌برند. این روزها، سرشان شلوغ است و حتی تا پای جان نیز، تلاش دارند، ناجی مردم گرفتار در سوانح مختلف شوند. تا جاییکه فقط در هفته گذشته، ۶۱۷ عملیات امدادونجات توسط نیروهای عملیاتی هلال‌احمر در سطح کشور انجام شد. عملیات‌های ناشی از حوادث جاده‌ای، بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است و نیروهای هلال‌احمر به 2 هزار و 630 نفر امدادرسانی کردند.

محمودی، رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر درباره جزئیات این ماموریت‌های سخت و دشوار در سراسر کشور می‌گوید: «در بازه زمانی ١٢ تا ١٨ دی‌ماه، به ۹۳۸ مصدوم خدمات امدادی ارائه شد و ۲۸۶ مصدوم سوانح مختلف به مراکز درمانی منتقل و ۱۶۳ نفر در محل حادثه، خدمات درمانی پیش‌بیمارستانی دریافت کردند. استان‌های اصفهان با ۷۳ عملیات، خراسان‌جنوبی ۵۷ عملیات و استان مازندران با ۵۵ عملیات، به ترتیب بیشترین عملیات‌های امدادونجات در کشور را به ثبت رساندند. بیشترین مصدوم انتقالی توسط نجاتگران‌ هلال‌احمر در استانهای اصفهان با ۴۰ نفر، مازندران ۳۵ نفر و گلستان ۳۱ نفر، و بیشترین درمان سرپایی مصدومان در استانهای مازندران با ۳۶ نفر، تهران ۳۲ نفر، و اصفهان با ۲۲ نفر صورت گرفته است.»

ماموریت‌ها در سوانح جاده‌ای
رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر به سوانح جاده‌ای اشاره می‌کند و می‌گوید: «در هفته جاری، ۳۵۱ مورد عملیات امدادونجات در سوانح جاده‌ای و محورهای برون‌شهری و درون‌شهری کشور توسط نجاتگران ‌هلال‌احمر انجام که منجر به انتقال ۲۱۳ مصدوم به مراکز درمانی و درمان ۵۳ مصدوم به صورت سرپایی در محل حادثه شد. استان‌های اصفهان با ۴۲، خراسان جنوبی ۳۲ و استان گلستان با ۲۹ عملیات امدادونجات جاده‌ای، به ترتیب بیشترین عملیات را داشته‌اند. بیشترین مصدومان انتقالی در استانهای اصفهان با ۲۹، مازندران ۲۸ و استان گلستان نیز با ۲۷ نفر انجام شده است.»

عملیات امدادونجات در حوادث جوی
محمودی با اشاره به عملیات جوی و اقلیمی در سطح کشور ادامه می‌دهد: «۶۸ مورد عملیات طی این مدت صورت گرفت که ٢ هزار و ۶۳۰ نفر امدادرسانی شدند و نجاتگران‌ هلال‌احمر هزار و ۲۹۵ نفر از هموطنان گرفتار در برف و سیلاب را رهاسازی کردند. بیشترین عملیات جوی اقلیمی در استانهای کرمان با ۱۷ عملیات امدادونجات، خراسان جنوبی ۱۵ عملیات و اصفهان با ۹ عملیات صورت گرفت. همچنین بیشترین رها‌سازی افراد گرفتار در برف و سیلاب در استانهای اصفهان با ۸۰۲ نفر، کرمان  ۳۲۶ نفر و خراسان جنوبی با ۹۶ نفر به ثبت رسیده است.» محمودی در پایان با اشاره به درصد حوادث در سطح کشور در هفته جاری می‌گوید: «عملیات‌های جاده‌ای با ۵۷ درصد، امدادونجات کوهستان ۳ درصد، مراجعات حضوری با ۲۰ درصد، جوی اقلیمی ‌۱۱ درصد، کوهستان ۳ درصد، آتش‌سوزی ۲ درصد و سایرحوادث به میزان ٧ درصد در کشور به وقوع پیوست.»

 پست‌های موقت در 110 گردنه برفی
محمد کبادی، مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر، در گفت‌وگو با «شهروند» برنامه هلال‌احمر برای هفته پیش رو را روایت می‌کند و می‌گوید: «زمانیکه سازمان هواشناسی به ما هشدارهای لازم را اعلام ‌کند که مثلا در فلان محورها در 48 ساعت آینده، وضعیت هشدار نارنجی برای فلان استان‌ها وجود دارد، ما به همه پایگاه‌های منطقه اعلام آمادگی می‌کنیم. البته  که کل پایگاه‌ها و توان عملیاتی ما مخصوصا در 110 گردنه‌ برف‌گیر، آماده‌باش هستند. ولی در شرایط حساس‌تر، پایگاه‌ها و نیروهایمان در آن مناطق آمادگی بیشتری خواهند داشت. ما در کنار پلیس راه و راهداری، پست‌های موقت های فصلی را فعال کرده‌ایم. این پست‌ها موقت هستند و در ایام عادی که تهدیدی در آن منطقه صورت نگیرد، غیرفعال می‌شوند. این پایگاه‌های موقت برای این منظور برپای شده‌اند که اگر مثلا، برف آمد و مسیر بسته شد، باز هم نیروهای ما در محل‌های مختلف حضور داشته باشند تا سرعت پاسخگویی را بالا ببریم و دیگر منتظر نیروهای پایگاه‌های اصلی نمانیم. چراکه ما امسال علاوه بر ارتقای توان لجستیکی، تمرکزمان را روی خدمات کیفی گذاشتیم تا سرعت پاسخگویی بالا برود. اقداماتی انجام دادیم تا در مراکز ١١٢ زمان پاسخگویی در زمان طلایی را به حداقل برسانیم و مکان‌یابی سریع‌تری داشته باشیم.»   

پرهیز از قرارگرفتن در حاشیه رودخانه‌ها
مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر ادامه می‌دهد: «از مردم درخواست می شود در صورت وقوع حادثه با شماره ملی امداد و نجات ۱۱۲ تماس بگیرند تا از نزدیک ترین پایگاه امداد جاده‌ای تیم های عملیاتی برای امدادرسانی اعزام شوند. یکی از موضوعات مهم برای سفر در فصل زمستان این است که رانندگان مهارت بستن زنجیر چرخ را داشته باشند تا در صورت بروز برف و کولاک در جاده نمانند. به طور قطع وظیفه امدادگران هلال‌احمر بستن زنجیر چرخ برای خودروها نیست و باید رانندگان پیش از عزیمت این مهارت را یاد بگیرند. همچنین از قرارگرفتن در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل ها پرهیز، از فعالیت‌های کوهنوردی خودداری، از چرای دام و تردد عشایر در بستر رودخانه‌ها و همچنین نواحی مرتفع لایروبی دهانه پل‌ها پرهیز کنند.»


تعداد بازدید :  46