[شهروند] جولانی رئیس شورشیان تحریرالشام اخیرا اعلام کرد تدوین قانون اساسی و برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در سوریه، سه تا چهار سال به طول میانجامد و دوره انتقالی برای تشکیل نظام جدید حتما طولانی خواهد بود. از دیگر سو التهابات داخلی سوریه، اشغالگری صهیونیستها و آمریکا و شکلگیری مقاومت در برخی مناطق، مسیر سوریه برای گذار به دوره ثبات را سختتر کرده است. خبرگزاری تسنیم در گزارشی تحلیلی به چالشهای دوران انتقالی در سوریه پرداخته و آورده است: «آنگونه که حاکمان جدید سوریه ادعا میکنند، این کشور عربی به دنبال ایجاد یک نظام سیاسی «دموکراتیک و آزاد» است، اما آیا این هدف حاصل خواهد شد؟»
در ادامه این مطلب و برای پاسخ به پرسش فوق آمده است: «سوریه به عنوان کشوری که دشمن آمریکا و اسرائیل به شمار میرفت، همواره در معرض توطئههای محور آمریکا قرار داشته است... با وجود اینکه دولت انتقالی سوریه درباره روابط خوب با همه کشورها حرف میزند، اما درباره سیاست و روابط خارجی این کشور در دوره جدید هنوز ابهامات زیادی وجود دارد. دولت جدید سوریه، برای اینکه بتواند با چالشهای پیش روی این کشور در مرحله کنونی مقابله کند، ابتدا باید بتواند این کشور را به استقلال برساند؛ زیرا استقلال منبع مشروعیت برای هر نظام سیاسی است که ادعا میکند به نمایندگی از مردم حرف میزند.»
در ادامه این مطلب با اشاره به پیچیدگی جامعه سوریه و تنوع قومی و مذهبی آن و ایضا تفکرات افراطی تحریرالشام نیز آمده است: «اقدامات محمد الجولانی در مرحله کنونی نشان میدهد که او عملاً خودش را رئیسجمهور سوریه میداند و در شرایطی که یک دولت رسمی تشکیل نداده، میتواند بدون هیچگونه سند شرعی، هرگونه که خواست بر سوریه حکومت کند... الجولانی در سخنان خود و گفت وگو با رسانهها، حتی یک کلمه در محکوم کردن تجاوزات اسرائیل علیه سوریه، نابودی قدرت نظامی و اشغال مناطق وسیعی از سوریه، حرفی نزده است. الجولانی همچنین هیچ حرفی درباره درخواست از ترکیه، آمریکا و اسرائیل جهت خروج از خاک سوریه به زبان نیاورد.» تسنیم در پایان نوشته است: «ناظران امور معتقدند، لحن نرم و معتدلی که بر گفتمان سیاسی الجولانی در مرحله کنونی حاکم شده، صرفاً پوششی برای خریدن زمان است که تحریرالشام برای تحکیم قدرت خود در سوریه به آن نیاز دارد تا در مرحله بعدی پروژه واقعی خود را اجرا کند.»