وزرای امور خارجه ایران و چین پیشرفتهای صورتگرفته در اجرای مفاد مشارکت جامع راهبردی دو طرف طی سالهای اخیر را مثبت ارزیابی کرده و تأکید کردند در سایه رهنمودهای راهبردی سران دو کشور، برای عملیاتیکردن برنامه همکاری جامع دو کشور تلاش خواهند کرد. در سفر سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به پکن که به دعوت وانگ ئی عضو دفتر سیاسی و وزیر امور خارجه چین انجام شد، دو طرف در خصوص آخرین وضعیت روابط دوجانبه و تحولات منطقهای رایزنی کرده و بر موارد زیر تفاهم کردند: دو طرف پیشرفتهای صورتگرفته در اجرای مفاد مشارکت جامع راهبردی ایران و چین طی سالهای اخیر را مثبت ارزیابی کرده و تأکید کردند در سایه رهنمودهای راهبردی سران دو کشور، برای عملیاتیکردن برنامه همکاری جامع دو کشور تلاش خواهند کرد و تبادل تجربیات حکمرانی در حوزههای سیاسی و دیپلماسی، پارلمانی، دفاعی و امنیتی، انتظامی، قضایی، اقتصادی و تجاری را تقویت خواهند کرد.
وزرای امور خارجه دو کشور بر تقویت تعاملات در حوزههای جوانان، آموزش و پرورش، ورزش، علم و فناوری، فرهنگی، گردشگری، محیط زیستی، بهداشت و درمان، رادیو و تلویزیون و همچنین تبادلات مردم با مردم بین استانها و شهرهای خواهرخوانده تاکید کردند. دو طرف در خصوص تحولات کنونی منطقه خاورمیانه تبادل نظر کرده و بر موارد زیر تاکید کردند:
۱- منطقه خاورمیانه متعلق به مردم خاورمیانه است و میدان درگیری برای بازیهای کشورهای بزرگ نیست و نباید قربانی مطامع و درگیریهای ژئوپلیتیکی کشورهای خارج از منطقه شود. آینده و سرنوشت کشورهای خاورمیانه باید به دست خود مردم خاورمیانه تعیین شود.
۲- جامعه بینالمللی باید به صورت جدی به حاکمیت ملی، امنیت، ثبات، وحدت و تمامیت ارضی کشورهای خاورمیانه احترام بگذارد؛ به مطالبات منطقی کشورهای خاورمیانه توجه داشته باشد؛ به تصمیمهای مستقل ملتهای خاورمیانه احترام بگذارد؛ احترام به تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم کشورهای خاورمیانه را حفظ کند و برای تقویت صلح و ثبات خاورمیانه نقش سازندهای ایفا کند.
۳- راه برقراری ثبات و آرامش در خاورمیانه پایبندی به اصل راه حل سیاسی، بر مبنای حقوق بینالملل و بدون مداخله خارجی است.
۴ـ از ادامه روند توسعه روابط بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی و استمرار رایزنی و گفت وگو بین کشورهای منطقه حمایت میشود.
۵- حل موضوع فلسطین مستلزم احترام گذاشتن و احیای حق قانونی ملت فلسطین و پایان اشغالگری است. اولویت کنونی برقراری فوری آتشبس، تخلیه کامل نیروی نظامی از غزه و ارسال کمکهای بشردوستانه است. توافق آتشبس در لبنان باید بهطور جدی و موثر اجرایی شود. روند مبارزه با تروریسم و افراطیگری، آشتی داخلی و ارسال کمکهای انساندوستانه باید بهطور جامع در سوریه دنبال شود.