تحقیقات جدید نشان داده است که یک رژیم غذایی با کیفیت بالا، غنی از غذاهای کامل و سرشار از مواد مغذی، ممکن است نقش قابل توجهی در کاهش درد مزمن ایفا کند. مطالعهای که اخیراً منتشر شده، ثابت میکند کیفیت رژیم غذایی بهطور مستقیم بر سطح درد و عملکرد فیزیکی تأثیر میگذارد و بهبودی در افرادی که به الگوهای تغذیه سالمتر پایبند هستند، مشاهده شده است. درد مزمن که حدود 30درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار میدهد، به دلایل مختلف ایجاد میشود. تحقیقات نشان میدهند که چربی بدن ارتباط مستقیمی با درد مزمن دارد. چاقی میتواند خطر دردهای موضعی و عمومی را افزایش دهد و یک چرخه ایجاد کند که در آن اضافه وزن میتواند درد را بدتر کند و درد نیز میتواند منجر به افزایش وزن شود.
یک رژیم غذایی با کیفیت بالا میتواند با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو از طریق مواد مغذی غنی از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها به کاهش درد مزمن کمک کند. این الگوهای غذایی از سلامت کلی پشتیبانی کرده و التهاب سیستمیک، که یک عامل شناختهشده در درد است، را کاهش میدهند. این مطالعه نشان داد زنانی که غذاهای اصلی بیشتری مانند میوهها، سبزیجات، پروتئینهای بدون چربی و غلات مصرف میکردند، درد کمتری گزارش کردند. این بهطور محتمل به خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی غذاهایی مانند میوهها، سبزیجات و چربیهای سالم مرتبط است که ممکن است به کاهش مسیرهای درد کمک کرده و فوایدی مستقل از وزن بدن ارائه دهند. در این تحقیق خوردن توتها، روغن زیتون فرابکر، سبزیجات برگ سبز تیره، ماهی چرب غنی از امگا-3، آجیل و دانهها و غلات کامل توصیه شده است.