شماره ۳۲۴۸ | ۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ دي
صفحه را ببند
شغل پزشکی محبوبیت خود را از دست داده است

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، شغل پزشکی طی دو دهه گذشته، محبوبیت خود را حتی در میان جوانان علاقه مند به تحصیل در این رشته هم دست داده است. فرزانه شریفی اقدس، استاد رشته اورولوژی گفت: بی‌علاقگی نسل جوان به این رشته نه به دلیل نداشتن جذابیت است و نه نبود نوآوری؛ بلکه چند مشکل اساسی باعث بی رغبتی جوانان به این رشته شده است.   وی با اشاره به اینکه امروزه بی رغبتی نسل جدید به رشته پزشکی مساله ای جهانی است، می گوید: طی سال های اخیر در کشورهای پیشرفته هم جوانان به دلیل برخی مسائل، گرایش کمتری به رشته های پزشکی دارند ؛ اما در ایران علاوه بر این مسایل به دلیل شرایط اقتصادی و درآمد اندک این رشته به خصوص در دوران دستیاری اقبال به رشته های تخصصی پزشکی بسیار کم شده تا جایی که این مساله  باعث خالی ماندن ظرفیت های رشته های تخصصی پزشکی طی سال های اخیر در کشور شده است.
 عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بر این باور است که جوانان امروزی برآوردی از کیفیت زندگی شان در ۳۰-۴۰ سال آینده انجام می دهند. از تجربه نسل های قبل هم استفاده می کنند. در حال حاضر شاهدیم که در فضای مجازی همه از جمله پزشکانی که بیست یا چهل سال سابقه دارند از تجربیات خود می گویند.
 بنابراین وقتی نسل جدید می‌خواهد، ‌برای زندگی خود برنامه ریزی کند، کار ساده تر را انتخاب می کند. هم اکنون در فضای مجازی مشاغلی با مسئولیت خیلی کمتر و درآمد مناسب طرفداران بیشتری دارد. شما می توانید فالور جذب کنید و پلتفرم هایی هست که از شما حمایت کند.
 وی با اشاره به اینکه نسل جدید به کارهای ساده تر با درآمد بیشتر علاقه مند است، می گوید: رشته پزشکی از نظر درآمد در بهترین حالت هم نمی تواند با بسیاری از مشاغل از جمله کارهایی که از طریق آنلاین انجام می شود، رقابت کند. این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، طولانی بودن دوران تحصیل در این رشته را یکی دیگر از عوامل بی رغبتی نسل جوان به رشته پزشکی می داند و معتقد است: حداقل پنج تا هشت سال برای دوره های عمومی و سه تا چهار سال برای دوره های تخصصی. برای مثال کسی در سن ۱۸ سالگی پزشکی را شروع می کند، حدود سی سالگی یک پزشک متخصص می شود. در این زمان او متوجه می شود که درآمدش کمتر از برخی رشته های تحصیلی است که خیلی ساده تر قابل دستیابی بوده اند.  وی از نبود ساعت کاری منظم به عنوان یک مشکل جدی در حوزه طبابت یاد می کند و می گوید: این مساله تاثیر منفی بر زندگی فردی و خانوادگی فرد می گذارد. همچنین رشته پزشکی مسئولیت حقوقی و حرفه ای بیشتری دارد. شکایت ها در آن بیشتر است.
 بنابراین وقتی جوانان این مسایل را در ترازوی قضاوت می گذارند یا کلا از ورود به رشته پزشکی منصرف می شوند و یا ترجیح می دهند که وارد رشته های زیبایی با درآمد بیشتر شوند که هر اتفاقی هم بیفتد، مسئولیت جانی کمتری را متوجه پزشک خواهد کرد.


تعداد بازدید :  35