شماره ۳۲۴۷ | ۱۴۰۳ سه شنبه ۴ دي
صفحه را ببند
گزارش «شهروند» از افتتاح نمایشگاه تلکام تهران با حضور 148 شرکت خارجی و داخلی
پا به پای هوش مصنوعی
رونمایی از ۳۰ محصول در حوزه‌های اینترنت اشیا، هوشمندسازی و هوش‌ مصنوعی

  [ شهروند]  نمایشگاه تلکام با حضور ۱۴۸ شرکت داخلی و خارجی و ۳۰ نفر هیات خارجی از کشورهای منطقه با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» افتتاح شد. بیست‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام) روز گذشته با حضور «محمدرضا عارف»، معاون اول رئیس‌جمهوری، و «ستار هاشمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، آغاز به کار کرد. به‌ گفته برگزارکنندگان نمایشگاه، ۱۴۸شرکت داخلی و خارجی به‌صورت مستقل در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند و ۵۰ شرکت نیز در پاویون‌های پارک‌های علم و فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری و ستاد رونمایی حضور دارند با این توضیح که تعداد شرکت‌ها نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد کرده است. همچنین از ۳۰ محصول در حوزه‌های اینترنت اشیا، هوشمندسازی و هوش‌ مصنوعی رونمایی خواهد شد. برگزاری ۸ پنل تخصصی در حوزه لبه تکنولوژی و هم‌رسانی شرکت‌ها و بخش‌های دولتی از دیگر برنامه‌های تلکام ۱۴۰۳ است.

بنابر تأکید عضو شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه تلکام، سال ۱۴۰۳ شرکت‌های اپراتوری به‌جای نمایش اقتدار اداری، محصولات و خدمات فناورانه خود را نمایش می‌دهند.

حضور فعال شرکت‌های هوش‌مصنوعی
در این نمایشگاه، بر موضوعاتی همچون صادرات‌محور بودن محصولات، جذب شرکت‌ها در صادرات، حضور شرکت‌های بزرگ در حوزه اقتصاد دیجیتال، مشارکت‌دهی شرکت‌های نوین، حضور فعال شرکت‌های هوش‌ مصنوعی و حضور دانشگاه‌ها تأکید شده است. علاوه براین، هیئت‌های تجاری از کشورهای همسایه (چین، ترکیه، عراق، روسیه، ارمنستان، افغانستان و روسیه) با ظرفیت ۳۰ نفر حضور خواهند داشت.

رونمایی از پروژه «ابر ما»؛ سرویس نوین مخابرات ایران
در تلکام امسال قرار است از پروژه «ابر ما» که یکی از سرویس‌های نوین مخابرات ایران است، رونمایی شود. این پروژه در واقع بستر سرویس‌های جدیدی مانند گیم‌پلاس و خدمات خانگی، تجاری و سازمانی خواهد بود. به گفته مدیرعامل مخابرات ایران، این پروژه با هدف ارائه سرویس‌های متنوع و نوین در کشور راه‌اندازی و ظرفیت‌های موجود در مراکز داده‌ای مخابراتی سراسر کشور به‌عنوان زیرساخت این ابر به‌ کار گرفته می‌شود.به گفته مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، مخابرات منطقه تهران تفاهم‌نامه‌ای با مدیریت نمایشگاه منعقد کرده که تمام سالن‌های نمایشگاه به فیبرنوری مجهز شوند. بر همین اساس، در نمایشگاه تلکام و نمایشگاه‌های پس‌ازآن، امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت فراهم خواهد شد. علاوه‌بر این قرار است سرویس‌های خوبی به گیمرها ارائه شود که پیشتر در دسترس نبوده و در دنیا هم به‌صورت محدود ارائه می‌شود. از این سرویس‌ها در نمایشگاه تلکام رونمایی خواهد شد.
تاکید عارف بر ضرورت پرهیز از برخوردهای سلیقه‌ای در کشور
محمدرضا عارف در آیین افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات،‌فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال ،  با اشاره به برخی از مشکلات جدی در زمینه ورود برخی کالاهای دیجیتالی و هوشمند به کشور، گفت: در یک زمان یک مدل گوشی خاص وارد کشور می شود و طبیعتاً‌ خدمات پس از فروش آن محصول اجباری و به عهده تولید کننده است اما به دلیل برخی از مسائل خدمات پس از فروش با هزینه وحشتناک به مصرف کننده می رسد چرا که شفاف عمل نکردیم و از بیراهه ها و افراد غیرمتخصص وارد شدیم. وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت در حال بررسی و سامان دادن به این مسئله است چرا که ثروت ملی و منابع مردم برای سرویس هایی که به عهده فروشنده است هدر می رود؛ با چنین مشکلاتی در بخش های دیگر حوزه فناوری اطلاعات در داخل روبه رو هستیم.
وی اظهار کرد: به دلیل برخی از راهبردها کالاهای با کیفیت پایین به جای کالای استاندارد به ما تحویل می شود و خدماتی که وظیفه آنها است را با پول کلان و معطلی به مردم تحویل می دهند؛ این نمایشگاه و جلسات تخصصی باید برای حل این مشکلات به دولت راهکار دهند.

با اقدامات بدون شفافیت به ثروت ملی و مردم ضربه می زنیم
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخی از تصمیمات در کشور سلیقه ای است و بعد از پیگیری ها متوجه می شویم به هیچ مرکز تصمیم گیری منتسب نیست،‌ افزود: یک تصمیم و اتفاق را که هموطنان را ناراضی می کرد پیگیری کردیم، دریافتیم که هیچ ریشه ای نداشت و از طرفی دولت به حقوق قانونی خود نمی رسید و در داخل نیز ایجاد نارضایتی می کرد. باید از این تصمیمات بی اساس پرهیز کنیم و کاملا شفاف و روشن در چارچوب قانون و سیاست ها عمل و حرکت کنیم و اگر دولت تصمیمی اتخاذ کرد با صراحت و شفاف اعلام کند چرا که با اقدامات بدون شفافیت به ثروت ملی و مردم ضربه می زنیم.
عارف در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه بخش‌های نفت و مخابرات هیچ گاه با مانعی برای استفاده از فناوری های نوین روبه رو نشدند،‌ افزود: نگاه کشورهای در حال توسعه به فناوری بدبینانه است و به دلیل ورود با تاخیر این فناوری ها به  این کشورها، هزینه های ناخواسته متحمل می شوند و هر گام کوچک خلاف این روند به عنوان یک دستاورد بزرگ تلقی می شود. وی با تاکید بر اینکه هزینه اقتصادی و مادی عدم بهره گیری از فناوری های نوین بسیار بالا است،‌ تصریح کرد: مزیت بخش فناوری اطلاعات در کشور وجود نیروهای با انگیزه،‌ بانشاط و با هوش و توان علمی بالا  است.

فناوری های مدعی پیشران و همگرا از بخش فناوری اطلاعات آغاز می شود
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه فناوری‌های نوین و های تک و همچنین فناوری های مدعی پیشران و همگرا از بخش فناوری اطلاعات آغاز می شود، گفت: سهم بالای این بخش در اشتغال به ویژه فارغ التحصیلان باید مشخص شود و انتظار می رود یک سهم حداقلی ۲۰ درصدی از شاخص اشتغال زایی به حوزه فناوری اطلاعات اختصاص یابد.
وی خاطر نشان کرد: راهبرد دولت چهاردهم همکاری با کشورهای منطقه و همچنین قاره های مختلف است که در کنار تامین نیازهای کیفی داخلی باید به تعاملات و همکاری های منطقه ای و جهانی توجه کنیم.
عارف همچنین بر ضرورت بهره گیری از هوش مصنوعی با رعایت ویژگی ها تاکید کرد.
وی اضافه کرد: امروز نمی توانیم همانند دهه ۶۰ و ۷۰ اولویتی برای فناوری اطلاعات در یک بخش خاص ببینیم و امروز این حوزه در همه بخش ها برای پیشرفت کشور حضور دارند و جایی را نمی توان پیدا کرد که از فناوری های این حوزه استفاده نکنند.

ضرورت و اهمیت نگاهداشت جوانان دانشمند و فعال در داخل کشور
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت و اهمیت نگاهداشت جوانان دانشمند و فعال این حوزه در داخل کشور افزود: نگاه من به بخش خصوصی است که باید جوانان با انگیزه را نگه دارد و علاوه بر حقوق و مزایا باید برای یک جوان پژوهشگر و جویای نام شرایط کار مناسب فراهم شود تا ایده های خود را به عرضه برساند.
عارف به شرایط خاص منطقه و کشور و همچنین رقبا و مخالفان خاص ایران اشاره و تصریح کرد:‌باید تلاش کنیم وابستگی در این حوزه را به حداقل برسانیم که البته تعریف وابستگی امروز با دهه های قبل فرق کرده است؛ باید به تولیدات علمی بیشتر بها دهیم.
وی تصریح کرد: راهبرد جدی دولت صدور خدمات فنی و مهندسی است سهم مخابرات همیشه در این حوزه بالا بوده است. در این زمینه نگاه ما به بازارهای جهانی و منطقه ای با اولویت داخل و حرکت به سمت خوداتکایی است.

تنظیم‌گری حوزه داده، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی دستور کار وزارت ارتباطات دولت چهاردهم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام توجه به فناوری‌های نوین را رویکرد اصلی این وزارتخانه در دولت چهاردهم عنوان کرد و گفت: ارتباطات تا به امروز بحث صوت و ترافیک را تنظیم‌گری می‌کرد و از این به بعد باید به سمت تنظیم‌گری حوزه داده، سرویس و هوش مصنوعی قدم بردارد.
 «سیدستار هاشمی» گفت: اگر در گذشته مفهوم و تعبیر شهروند را استفاده می‌کردیم، امروز باید شهروند شبکه را به رسمیت بشناسیم و با ظرفیت‌های امروز خود را به روز کنیم.
هاشمی تاکید کرد: باید بپذیریم که فناوری‌های نوین و تنظیم‌گری آن پیچیدگی خاص خودش را دارد. در جلسات متعدد تاکید کردیم که این تنظیم‌گری اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه بخش خصوصی مشارکت کند.
این عضو کابینه دولت چهاردهم ادامه داد: نکته دیگر که باید قدر بدانیم و نگاه ایجابی در آن را اولویت دهیم، همراهی و حمایت از نیروی انسانی است که در سنوات اخیر به دلایل مختلف مورد کم‌مهری قرار گرفته‌اند. اگر امروز شاهد مهاجرت‌ها در بخش خصوصی و حاکمیت هستیم نیاز به نگاه ویژه ای داریم تا از این روند جلوگیری شود.

انحصار، مانع تحقیق و توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌شود
هاشمی تصریح کرد: بار‌ها تاکید کرده‌ایم که بر استفاده از بخش خصوصی اعتقاد داریم؛ این موضوع به این دلیل است که بخش خصوصی می‌تواند توانمندی‌هایی که در کشور داریم را میزبانی کند.
این عضو کابینه دولت چهاردهم افزود: اگر انحصار ایجاد شد نخستین بخشی که آسیب می‌بیند، بخش تحقیق و توسعه است. اگر این احساس ایجاد شود که یک بازار تضمین شده‌ای وجود دارد دیگر دلیلی برای سرمایه‌گذاری ایجاد نمی‌شود؛ بنابراین ظرافت و تدبیر ویژه‌ای می‌طلبد که ضمن حمایت حداکثری از تولیدات داخلی از فناوری‌های روز جهان عقب نمانیم.هاشمی در خاتمه گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که بخش خصوصی از منظر تعدد مراکز و مراجع تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی دچار گمراهی نشود؛ این نکته در حال حاضر یک مساله جدی در کشور به شمار می‌رود.


تعداد بازدید :  116