رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع پذیرفته نیست در مجلس قانونی بنویسیم و تصویب کنیم که قابلیت اجرایی ندارد؛ منطقی به این موضوع حاکم نیست. محمدباقر قالیباف در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر مرکز پژوهشهای مجلس، از مرکز پژوهشهای مجلس خواست تا ریلهای حکمرانی را در بخشهای استراتژیک کشور بهگونهای پیش ببرد که نسبت به گذشته، حال و آینده پشیمان و ناامید نباشیم.
وی ادامه داد: زمانی که حرف از قانونگذاری میزنیم باید بگوییم که امروز دامنه قانونگذاری بیشتر و بزرگتر شده و این یک واقعیت است. ما باید به این مسائل دقت کنیم، چون میخواهیم با این قوانین در عرصههای مختلف حکمرانی کنیم. رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مجلس حتما باید به سیاست خارجی توجه بیشتری داشته باشد، چرا که مقام معظم رهبری در آغاز این دوره از مجلس تأکید داشتند که مجلس باید مسائل سیاست خارجی را نیز مورد توجه قرار دهد. وی با تأکید بر اینکه جامعه جوانی در مرکز پژوهشهای مجلس حضور دارند، افزود: در این راستا نیازمند یک تجربه خوب و شناخت تجربه گذشته و نشست و برخاست با افراد باتجربه هستیم. همچنین ما نیازمند حکمت نظری و عملی با هم هستیم. وی ادامه داد: حتما در حوزه قانونگذاری باید با خرد جمعی و به تعبیری با جمعسپاری، قانون تنظیم کنیم؛ زیرا قانون برای این جامعه است، جامعه باید این قانون را بپذیرد و بهدنبال آن باشد. قالیباف اظهار داشت: مبانی مربوط به قانون باید برخاسته از شرع باشد و این بحث را دنبال میکنیم.
باید به مردمیسازی توجه کنیم
وی با تأکید بر اینکه ما باید به مردمیسازی توجه کنیم، گفت: من بارها تأکید کردم اجراییسازی قانون با ماست؛ به این معنا که ما قانونی ننویسیم که قابل اجرا نباشد. اگر این کار را کردیم، نخستین قانونشکن خودمان هستیم؛ اینگونه، نخستین مانع که نمیخواهد حکمرانی قانون در جامعه باشد خود قانونگذار است و این اصلا پذیرفتنی نیست.
برنامه هفتم میثاق ملی ماست
وی با تأکید بر اینکه مطمئنا اگر بهرهوری و سرمایهگذاری به درستی انجام شود حداقل ۴ درصد از رشد ۸ درصدی قابل تحقق است، بیان کرد: برنامه هفتم میثاق ملی همه ما است و همه باید برای اجرای آن تلاش کنند. مردم با ما همراهی دارند؛ زمانی که به مردم میگوییم برق کم مصرف کنید، این کار را انجام میدهند؛ پس مردم با ما همراهی دارند.