شماره ۳۲۴۵ | ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ دي
صفحه را ببند
یادداشت های شهر شلوغ
شفا نمی دهند و کور می کنند!

  [ شهروند ]شاید یکی از راهکارهای دستیابی به علایق و سلایق جمعی ایرانیان بویژه در فضای
رسانه ای و مجازی  پاسخ به این سئوال است که بیشترین جست‌وجوی ایرانی‌ها در ماه گذشته چه بود؟ طبق بررسی های صورت گرفته ، سقوط دولت سوریه و بشار اسد از مهم‌ترین اخبار آذرماه مورد توجه مردم بود. همچنین شاخص آلودگی هوا مثل پاییز سال‌های گذشته ترند شد و در کنار سرما و هواشناسی، مردم می‌خواستند بدانند کدام روز هفته تعطیل است. اما همه اینها متعلق به ماه گذشته است و دیروز در فضای رسانه ای با قدری آرامش مواجه بودیم و البته انتقادهای ریز و درشت همیشگی....

قرار ما فیلترینگ دائمی نبود
 اینکه هر کسی پس از پایان دوران مسئولیتش منتقد می شود در ایران ساری و جاری است. حالا ببینید که  ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر پیشین شورایعالی فضای مجازی، از منشأ پیام‌رسان‌های داخلی گفته و تاکید کرده همه‌ آنها حکومتی هستند. او می‌گوید ایتا مربوط به قم و حوزه‌ علمیه است.
به گزارش انصاف نیوز ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر پیشین شورایعالی فضای مجازی گفت: از ابتدا هم قرار ما فیلترینگ دائم نبود و بحث بر سر دوره‌ گذار بوده است و به نظر من این دوره سپری شده است.
فیروزآبادی با توجه به اینکه تجربه‌ حضور در این شورا در دولت روحانی و رئیسی را دارد به دو نکته‌ این دو دولت نیز اشاره کرد؛ یک اینکه مسائل در دوران ابراهیم رئیسی در خارج از شورا تصمیم‌گیری می‌شده و دیگری اینکه دولت روحانی با آنچه «اینترنت طبقاتی» خوانده شد همراهی نکرد.
نکته‌ جالب توجه دیگری که فیروزآبادی به آن اشاره کرد تغییر دیدگاه بعضی موافقین دیروز فیلترینگ از جمله مهدی اخوان(مدیرعامل همراه اول) بود.
 او برخورد وزارت اطلاعات در مسئله‌ فیلترینگ را نرم‌تر از دیدگاه عموم اعضای شورایعالی فضای مجازی عنوان کرد.
به اعتقاد او از آن استارلینک به بهبود شبکه ارتباطی کشور خیلی می تواند کمک کند. یعنی ما می توانیم در بسیاری از روستاها و پروژه هایی که در مناطق دورافتاده داریم استفاده کنیم.
وی می گوید: با بودن تحریم نمی توانیم به اینستاگرام، توئیتر و واتس اپ بگوییم که در تهران دفتر بزنید.
اگر بخواهیم سیر تا پیاز مصاحبه او را بیاوریم، از وسع این صفحه خارج است.

نمی توانیم بگوییم چون مقاومت می کنیم پس شرایط تحریمی ادامه پیدا کند
 حالا با همان مقدمه ای که برای فیروزآبادی نوشتیم و اینکه چه می شود که در دوران پس از مسئولیت همه منتقد می شوند می رویم سراغ اسحاق جهانگیری  که در خبرآنلاین از تحریم ها، برجام، سقوط بشار اسد تا ثبت‌نام و ردصلاحیتش در ۲ انتخابات ریاست‌جمهوری و آرزویش برای توسعه ایران گفته است.
 برش‌هایی کوتاه از این گفت‌وگوی مفصل را با هم می خوانیم:  ۱۴-۱۵ سال است که گرفتار تحریم‌های مختلف هستیم که همه زندگی مردم ایران را تحت‌تاثیر قرار داده ‌است.  شرایط فعلی در برق و گاز و ناترازی‌های انرژی یکی از تبعات و دستاوردهای این تحریم است. به مردم ایران ظلم کردند. ما به‌عنوان مسئولین کشور نباید خواب راحت داشته ‌باشیم وقتی می‌بینیم که تحریم جلوی مردم است.
برخی می‌گویند: «اتفاق خاصی نیفتاده و ما از اول انقلاب در تحریم هستیم.» بله، ما از اول انقلاب در تحریم هستیم، ولی افتخاری نیست، تحریم‌ها هم با هم فرق می‌کنند.
وقتی داشتند برنامه ششم را می‌نوشتند من معاون اول بودم. به مجمع تشخیص رفتم و دیدم بحث رشد ۸ درصد مطرح است، گفتم آقایان شما برچه مبنایی از رشد ۸ درصدی حرف می‌زنید؟ گذشته‌تان رشد ۸ درصدی بوده؟ بالاخره وقتی کسی حرفی می‌زند باید مبنایی داشته‌ باشد.
جلیلی تا به حال یک کارخانه ساخته است که از رشد ۸ درصدی حرف می زند؟ این حرف ها که تکرار می شود شوخی است. اولین سازوکار رشد ۸ درصد این است که ۲۰۰ میلیارد دلار پول برای سرمایه‌گذاری داشته ‌باشید.

راه عذرخواهی در سیاست از مسیر «پذیرش اشتباه» می‌گذرد
 نمی شود که از فیروزآبادی و جهانگیری گفت و به جواد لاریجانی اشاره نداشت. مشرق نیوز  نوشت: محمدجواد لاریجانی، دیپلمات باسابقه کشورمان و از چهره‌های اصولگرا به تازگی طی سخنانی در یک همایش با اشاره به توافق برجام و پیامدهای آن گفته است: آمریکا از برجام خارج شد، اما دولت آقای روحانی با بی‌تدبیری اعلام کرد که به این توافق پایبند است؛ این در حالی بود که باید این توافق را به حالت تعلیق در می‌آوردیم اما در ادامه مکانیزم ماشه را نیز پذیرفتیم که فقط علیه ایران فعال می‌شود.
 او تصریح می‌کند: پذیرش مکانیزم ماشه، نشان از نداشتن درک درست از منافع ملی داشت؛ این سازوکار، تنها به دشمنان ایران ابزار بیشتری برای اعمال فشار داد؛ چنین اقدامی، اشتباهی استراتژیک و غیر قابل ‌توجیه بود که بهانه‌های جدیدی را به دست غربی‌ها داد.
«برجام» پروژه و اصرار دولت شیخ حسن روحانی بود که طی ۸ سال دولت آقای روحانی با پیگیری ویژه ظریف و بر اساس راهبرد «توافق به هر قیمتی» دنبال شد اما دست آخر به هیچ دستاوردی نرسید، در صبح روز امضای آن؛ ایران مجددا توسط اوباما تحریم شد و روحانی هم دست آخر از این گفت که مذاکره با آمریکا دیوانگی است.
در ماجرای برجام و شکست‌های آن البته اتفاق تلخ‌تری هم رخ داده و آن «لجبازی» است.
دولت روحانی هنوز حاضر به پذیرش مسئولیت نیست!
این لجاجت و اصرار بر اشتباه البته می‌تواند منجر به «تکرار اشتباه» نیز بشود. چه اینکه مردم ایران از برجام روحانی هیچ خیری ندیدند بی دستاو ردی و تحریم‌های بیشتر.
اکنون و از باب برادری باید به آقایان ستادی دولت روحانی توصیه کرد که درباره برجام بنشینند و با چهره‌های متخصص -و نه دلواپسان و عدالتخواهان تندرو- بحث و مناظره کنند تا عیار اقدام آنان بیشتر مشخص شود.
چه اینکه نجات یک حکمرانی و مردم یک کشور از «تکرار اشتباه»، ارزشی بیشتر از لذت لجاجت و نپذیرفتن مسئولیت دارد. راه عذرخواهی در سیاست از مسیر «پذیرش اشتباه» می‌گذرد.
گفتنی است به تازگی یکی از مقامات وقت دولت روحانی انتقاداتی را از نحوه نگاه روحانی به برجام مطرح کرد که البته فرد مذکور با حملات تند برجامیان مواجه شد و حتی یک رسانه شائبه‌هایی را در زمینه فساد فرزندان و نزدیکی وی به جاسوسان نیز مطرح کرد!

تندروها مخالف تنش زدایی هستند
طیفی از سوپرانقلابی‌ها نه رفیق و یار که مثل همیشه مدعی و طلبکار هستند و مشغول کارشکنی و بحران‌سازی‌های مداوم. در همین زمینه روزنامه هم میهن نوشت:وضعیت ناترازی انرژی که این روزها نوک قله یخ آن بیرون زده و یک هفته‌ای کشور را به تعطیلات رهنمون کرد، مسئله‌ای نیست که صرف چهار ماه سکانداری دولت مستقر ایجاد و تکوین یافته باشد و البته فقط و فقط به دولت قبل نیز محدود نیست؛ اما هر چه باشد، بیانگر آن است که خبری از «اسب زین‌شده» ادعایی نیست؛ اما تندروها بی‌امان و بی‌محابا دولت را برای قطعی برق شماتت می‌کنند و جالب آنکه مطالبه پاسخ فوری و آنی در قبال عملیات «وعده‌صادق٣» را نیز دارند؛ آن‌هم در وضعیتی که به طور طبیعی می‌تواند با مخاطرات برای زیرساخت‌های کشور همراه باشد که این قطعی برق در برابر آن شوخی بیش نخواهد بود.
برخی چهره‌های شاخص این جریان نیز نسبت به هرگونه مذاکره و مراوده‌ای در عرصه سیاست خارجی گارد تهاجمی و انکاری دارند و مخالف تنش‌زدایی هستند؛ اما همزمان مدام از بالا رفتن قیمت ارز گلایه می‌کنند و کنایه می‌زنند درحالی‌که بدیهی است راهکار مهار قیمت ارز از معبر چاره‌اندیشی برای لغو تحریم‌ها و نیز کاهش سطح تنش گذر می‌کند.
در دیگر سو، درحالی‌که به‌خودی‌خود، کشور و دولت همانگونه که اشاره رفت با ابربحران‌های مختلف دست‌به‌گریبان است، تندروهای افراطی از هر موضوع بی‌ربط و باربطی سوژه‌سازی می‌کنند و به دنبال تخریب دولت و شخص رئیس‌جمهوری هستند. از جمله آنکه واکنش احساسی رئیس‌جمهوری نسبت به همسر فقید خود آن‌هم در جلسه پاسداشت نهاد خانواده را نیز برنمی‌تابند و زبان به کنایه و متلک می‌گشایند و یک نماینده مجلس بر خود لازم می‌بیند که پیرامون چنین موضوعی به نقد رئیس دولت پرداخته و گریه او را نشانه ضعف و استیصال از مدیریت امور کشور ارزیابی کند!
نکته البته آنجایی حاد و قابل تأمل می‌شود که شرایط موجود و بحران‌های واقعی پیش روی دولت را مدنظر قرار دهیم و این نکته را هم ملحوظ کنیم که تجربه بحران‌سازی‌های تصنعی در سال ٩۶ که از سوی برخی از تندروها در وهله اولیه کلید خورد، کشور را وارد سیکل باطلی کرد که هنوز از تبعات آن بیرون نرفته‌ایم و به‌رغم این تجربه تلخ و ضربات مهلک به کشور و کلیت نظام و سرمایه اجتماعی حاکمیت و نه‌فقط دولت وقت، اصرار بر همان سبک و سیاق در مواجهه با دولت جای تأمل و مداقه بسیار دارد.

بزرگنمایی دو دقیقه از یک برنامه دوساعته، برای زیرسوال بردن کل برنامه است
 بیایید از سیاست و اقتصاد  فاصله بگیریم و سری هم به دور و اطراف دانشگاه بزنیم. معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی در باره برگزاری جشن یلدای پرحاشیه در این دانشگاه توضیحاتی ارائه کرده است .فائز دین‌پرست  در این خصوص با روزنامه فرهیختگان مصاحبه کرده و گفته : به صراحت باید بگویم که جشن یلدای این دانشگاه به هیچ عنوان از فضای خودش خارج نشده است.  این برنامه با داشتن این نگاه که دانشجویان یک فضای شاداب را در چهارچوب ضوابط و متناسب با استانداردهای دانشگاهی تجربه کنند، طراحی شده است. به همین منظور هم به دنبال آن بودیم که تعامل بین استاد و دانشجو را نزدیک‌تر کنیم و یکی از ضرورت‌های بایسته مدیریت فرهنگی در دانشگاه، بحث شاگردپروری است و این موضوع هم در محیط رسمی کلاس محقق نمی‌شود؛ چراکه شاگردپروری در فضای غیررسمی مانند همین جشن‌ها، حضور اساتید در خوابگاه‌ها، اردوها، مسجد و... رخ می‌دهد. در این جشن هیچ‌گونه صندلی ویژه‌ای به اساتید اختصاص ندادیم و دانشجویان در کنار اساتید قرار داشتند. حتی سخنرانی رسمی هم نداشتیم. اما سخنرانی ناظر به مؤلفه‌های هویت ملی را از سوی استاد جلال‌الدین کزازی داشتیم. برای موسیقی این برنامه هم از محمد معتمدی که جزو خوانندگان وزین کشور است، استفاده کردیم و دانشجوی ما هم در این برنامه هم با افتخار به سرود رسمی کشور ادای احترام می‌کند و هم در انتهای برنامه سرود نوستالژیک «ای ایران» را همخوانی می‌کند. درمجموع طراحی برنامه با هدف تقویت هویت ملی آن هم در شرایطی که امروز از هر سو تیری روانه کشور می‌شود، انجام
 شده است.
در جشنی که ۴ ساعت با حضور هزار و ۷۰۰ دانشجو به طول انجامید، برخی از دوستان خوش‌سلیقه یا حساس بگردند و در گوشه و کنار سالن حواشی‌ای در حد یکی و دو دقیقه پیدا کنند و به‌واسطۀ آن بخواهند کلیت برنامه را زیر سوال ببرند، واقعاً به‌دور از انصاف است. ۳ و ۴ دانشجوی پسر حرکاتی را انجام داده‌اند که آن هم با توجه به ویژگی‌های سنی دانشجویان و مقتضیات هیجانی آن‌ها قابل درک است، البته حتماً قابل دفاع نیست. یعنی این حرکت حتماً اقدام نادرستی است، اما طبیعتاً در جشنی به این بزرگی اینکه انگشت‌شماری حرکتی را انجام دهند که قابل دفاع نباشد، باعث نمی‌شود که کل حرکت را غیرقابل دفاع کنیم؛ چراکه این قبیل اتفاقات طبیعی است و اصلاً باید بگوییم که دستمریزاد که چنین حرکتی را انجام داده‌ایم و هنجارشکنی و حرکات خلاف عرف هم در حد یکی و دو دقیقه بوده است. البته این دانشجویان هم تذکر گرفته‌اند؛ البته منظور تذکر حراستی نیست، بلکه با یک جمله‌ای که از سوی اساتید خود دریافت کردند، در کمتر از چند دقیقه آن مسئله پایان می‌گیرد. آیا این موضوع جای افتخار ندارد که بگوییم دانشجوی ما به حدی فرهنگ ایرانی-اسلامی کشور را پاس می‌دارد و با غرور در چنین جشنی شرکت می‌کند و حتی اگر تعدادی هم حاشیه‌ای ایجاد می‌کنند، بدون هیچ غرضی بوده است؟ به طوری که وقتی به آن تذکر داده می‌شود، بلافاصله آن حرکت را تمام می‌کنند و این مسئله نشان‌دهنده درک دانشجویان ما است؟ حالا ما از این جشن خوراکی برای رسانه‌های ضدملی تهیه کنیم.

نابینا شدن ۹ بیمار در بیمارستان چشم پزشکی نگاه
 اما دست آخر برویم سراغ آنها که شفا نمی دهند و کور می کنند. چندی پیش خبری رسمی از نابینا شدن ۲ بیمار در بیمارستان چشم پزشکی به دلیل مصرف داروی اشتباه منتشر شد، اما خبر‌های جدید نشان می‌دهد که تعداد آنها به ۹ نفر رسیده و مطابق با خبری که در تابناک منتشر شده، این اتفاق فاجعه‌بار در مرکز چشم‌پزشکی تخصص نگاه روی داده است.
گفته شده تعدادی از بیمارانی که در این بیمارستان تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفته‌اند، دچار عفونت شدید چشمی شده و تا به امروز بینایی آنها بازنگشته است. آنها در روز ۱۷ مهرماه جاری در این بیمارستان تحت عمل جراحی «کاتاراکت» یا همان آب مروارید قرار گرفته‌اند، دچار عفونت شدید چشمی شده و برخی نیز در معرض تخلیه چشم به دنبال عفونت شدید قرار گرفته‌اند.  روزنامه سازندگی طی گزارشی نوشت: گفته شده که طی پیگیری‌های چند روز گذشته رسانه‌ها،‌ مسئولان بیمارستان نگاه هیچ توضیحی ارائه نداده‌اند و پاسخگوی فاجعه رخ‌ داده، نبودند.
 عمل جراحی آب مروارید (کاتاراکت) به طور کلی ایمن است، اما در موارد نادری ممکن است عوارضی مانند عفونت‌های چشمی رخ دهد. یکی از این عفونت‌ها می‌تواند توسط سودوموناس آئروژینوزا ایجاد شود. این باکتری می‌تواند از طریق تجهیزات جراحی آلوده یا محیط‌های بیمارستانی به چشم منتقل شود و منجر به عفونت‌های جدی مانند اندوفتالمیت (عفونت داخلی چشم) شود. علائم این عفونت‌ها شامل درد شدید، کاهش بینایی، قرمزی و ترشح چرکی از چشم است. در صورت عدم درمان مناسب، این عفونت‌ها می‌توانند به کاهش دائمی بینایی یا حتی از دست دادن کامل چشم منجر شوند.
 پزشکان می‌گویند؛ برای پیشگیری از عفونت‌های سودوموناس آئروژینوزا پس از جراحی، استریلیزاسیون دقیق تجهیزات جراحی، رعایت بهداشت دست‌ها توسط کادر پزشکی و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های پیشگیرانه توصیه می‌شود. در صورت بروز عفونت، تشخیص سریع و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های موثر ضروری است. با توجه به مقاومت بالای این باکتری به بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌ها، انتخاب داروی مناسب باید براساس نتایج آزمایش‌های حساسیت دارویی انجام شود.
 تابناک طی خبری گفته که تعداد این افراد به ۹ نفر افزایش پیدا کرده و «متاسفانه حداقل چهار نفر از آنها نیز تخلیه چشم شده‌اند». در این خبر آمده که یکی از پزشکان برای جلوگیری از تکرار این حادثه، بیماران را برای درمان به بیمارستان‌های دیگری فرستاده است، اما مدیریت این بیمارستان به دلیل به خطر افتادن منافع سهام‌داران و سرمایه‌داران این کلینیک، این پزشک را مورد بازخواست قرار داده‌اند.
 همچنین گزارش شده؛ این پرونده در مرحله رسیدگی قضایی است و به گفته برخی از عوامل بیمارستان، دو نفر از تکنیسین‌های اتاق عمل جراحی نیز مورد سوال و جواب قرار گرفته‌اند.

 


تعداد بازدید :  47