شماره ۳۲۴۳ | ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۹ آذر
صفحه را ببند
فعالان حوزه‌ زنان در محضر رهبر انقلاب چه گفتند؟

 [شهروند]   هزاران نفر از بانوان کشور با رهبر انقلاب دیدار کردند. رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران، حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) را از شگفتی‌های آفرینش خواندند و با بیان اصول مهم منشور اسلام درباره زن، تأکید کردند: «در اسلام، زن و مرد مکمل یکدیگرند و در تلاش برای رسیدن به حیات طیبه و توانایی‌های فکری و روحی در عرصه‌های علمی،‌ فرهنگی، هنری، اثرگذاری اجتماعی-سیاسی، فعالیت اقتصادی و مسائل بین‌المللی هیچ تفاوتی با هم ندارند.»

زن مسلمان ایرانی قهرمان مبارزه با جهالت‌های دنیای تحجر و تجدد است

خدا را شاکرم در عصری زندگی می‌کنم که به تعبیر حضرتعالی عصر آیت‌الله خمینی (ره) است. عصر مردی که به برکت انقلابش، با شکستن کلیشه‌های کهنه از چپ و راست مدرنیته عبور کرد و با ایجاد نسبتی حکیمانه بین دین و دنیا، الگوی سومی از زندگی را پیش‌ چشم دنیا قرار داد که از تقابل اسلام و استکبار معنا می‌گرفت و الگوی سومی از انسان را به این مبارزه تاریخی فراخواند. الگوی سوم زن محصول چنین بستری بود. زن مسلمان ایرانی که در کشاکش تجدد و تحجر بین دو اراده برای ابزار سرمایه‌داری شدن یا از مرز تاریخ حذف شدن شکوفایی خود را از دست می‌داد به برکت انقلاب اسلامی در اصیل‌ترین مبارزه تاریخ یعنی مبارزه انسان و استکبار نقش اصلی پیدا کرد و اراده مستقلش به رسمیت شناخته شد و امید در جهانش شکوفا زد. چون پیش چشم خودش ترسیمی داشت از آینده مطلوب و می‌دانست که می‌تواند این مسیر را طی کند. الگوی سوم زن تنها در نسبت با الگوی سوم انسان و در بستر الگوی سوم جامعه با تمام تکثراتش معنا دارد. الگوی سوم مرد، الگوی سوم خانواده، الگوی سوم دولت، مدیر، شهر. ما نمی‌توانیم زن را از این ساختار خارج کنیم و بی‌نصبت با دیگر مسائل به او بگوییم خودت چنین زنی باش در حالی که محیط‌ پیرامونی هنوز پذیرای چنین الگویی نشده باشد و در فضای الگوهای قدیمی سیر کند. مسائل زنان آن هنگام در مسیر حل شدن قرار می‌گیرد که نه به عنوان مسائل قشر زنان که به عنوان مساله کشور به رسمیت شناخته شود و همه اعم‌ از زن و مرد خودشان را در حل این مسائل ذی‌نفع بدانند. اگر بنای سعادت عالم وابسته به تحقق زوجیت است تحت ستم قرار گرفتن یا ناشکوفایی یک جنس، سلامت و سعادت جنس دیگر را نیز مختل می‌کند. اما در ادارک بخش زیادی از جامعه مساله زنان یا اساسا انکار می‌شود یا در تقابل با حقوق مردان فهمیده می‌شود و این باعث شده زن تنها خودش مسئول تعارضات دنیای خودش باشد و نتیجه این درخودماندگی یا گوشش پر می‌شود از تکالیف متعددش و در نهایت احساس عدم‌کفایت می‌کند یا پر می‌شود از مطالبات و حقوق  محقق نشده و احساس تقابل و تضاد می‌کند و این نقطه کانونی بهم ریختن زوجیت است. محدود شدن پیگیری مسائل زنان در خود زنان در این سال‌ها باعث شده تنها زنانی که به واسطه اشتغال و تحصیل شأن اجتماعی پیدا کرده‌اند بتوانند با زحمات شخصی تریبونی پیدا کنند و از  مسائل‌شان بگویند اما انبوهی از زنانی که با مساله اشتغال و تحصیل درگیر نیستند کمتر دیده می‌شوند، زنان روستایی، عشایر. مادران خانه‌دار، دختران مجرد و تکثری از گروه‌های مختلف زنان که اولا با مسائل زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و ثانیا اراده‌هایی دارند که در مسیر حرکت انقلاب اسلامی قوام‌بخش است و باید به رسمیت شناخته شوند. اما همه اینهایی که گفتیم نباید باعث شود دست برتر انقلاب اسلامی در ترسیم هویت زن مسلمان انقلابی و از آن بالاتر انسان موحد انقلابی فراموش کنیم. هم انقلاب اسلامی احیاگر زن در تاریخ معاصر بوده و هم امروز زن مسلمان ایرانی قهرمان مبارزه با جهالت‌ها و خیانت‌های دنیای تحجر و تجدد است. زنانگی آن گوهر و ظرفیتی است که به ندرت در اقص نقاط جهان فرصت شکوفایی پیدا کرده اما امروز ایران اسلامی و محور مقاومت سرشار از این نیرو است.

حفظ هویت فرهنگی و دینی در جامعه دغدغه ما است

من به رسم دختران ایران که حرمت بزرگ و پدر یک آسمان بی‌نهایت آبی، به رسم سردار دلم حاج قاسم که در حضور شما دیده حیا از زمین نمی‌گرفتند و به رسم هر دختری که از عشق و شوق دیدار پدرش سر از پا نمی‌شناسد نگاهم را به خاک قدم‌هایتان می‌دوزم و می‌گویم؛ منم از لشکر سردار دل‌ها که عشقش تا ابد حک شد به جان‌ها. قسم بر گام دوم، بر ولایت که هستم تا ابد در این ارادت. بدان سرمشق من ام‌ابیهاست. امیدم بر تبار پاک زهراست.
آقا جان، شیاطین از پشت دروازه‌های جب و حیا به انقلابمان چشم دارند. شک ندارم با حضور پدرانه و عالمانه شما ما تا ابد برنده میدان هستیم. باباجان در اندیشه اسلامی دختر از همچنان جایگاهی برخوردار است که پیامبر (ص) در مهمترین مساله اجتماعی آنها را وارد می‌کرد.  در قضیه مباهله دخترشان حضرت زهرا (س) را همراه خودشان روانه کردند. پس از شما پدر خوبم خواستار اصلاح برنامه‌های درسی با تاکید بر آموزش عملی و مساله‌محور هویت و جایگاه دخترانه هستیم تا چونان در روای هویت خود عزتمند و قدرتمند بمانیم که در فراز و فرودهای هر جامعه‌ای سربلند باشیم. البته باباجان با تکیه بر توصیه‌های مکرر شما به تازگی شنیدم اصلاح برنامه‌های درسی اولویت مسئولان آموزش و پرورش قرار گرفته است از این بابت خیلی خشوحال و امیدواریم و یقین داریم که با حمایت پدرانه شما این گام مهم محکم‌تر برداشته خواهد شد. ما دخترانتان دغدغه هویت فرهنگی و دینی و حفظ ارزش‌های ایرانی - اسلامی در  جامعه را داریم.

حل مساله جمعیت بدون توجه به ماهیت اجتماعی آن ممکن نیست

من به عنوان یک معلم و پژوهشگر جمعیت‌شناسی خانواده و دلسوز مساله جمعیت کشورم استدعا دارم با دستور حضرتعالی زمینه اجرای  پیمایش ملی طولی خانواده از طریق مرکز آمار ایران به عنوان متولی تولید و انتشار آمار رسمی کشور فراهم گردد تا محدودیت اطلاعاتی موجود برای شناخت پویایی‌های خانواده و رصد مستمر سیاست‌های جمعیتی تسریع شده در بند 14 سیاست‌های کلی جمعیت فراهم گردد. این پیمایش می‌تواند به رفع خلأهای قانونی در حمایت از فرزندآوری و تقویت نهاد خانواده نیز کمک کند. به عنوان مثال اگرچه تاکید بر حمایت از تولد فرزندان سوم و بیشتر در قانون تحکیم خانواده و جوانی جمعیت ارزشمند است اما در شرایطی که میزان باروری کل کشور طی دو دهه گذشته به سطح زیر جانشینی باقی مانده است اقدامات تشویقی برای تولد فرزندان اول و دوم در اولویت قرار دارد. همچنین تعداد مواد مشوق تاهل حدود یک‌پنجم مواد مشوق فرزندآوری است و موضوع ازدواج مجدد و اصلاح سبک زندگی مورد تاکید قرار نگرفته است. اهمیت این مساله با استناد به یافته‌های پژوهشی بنده و همکارانم روشن‌تر می‌شود. تاهل زنان مجردی که تاکنون ازدواج نکرده‌ یا همسر خود را از دست داده‌اند، می‌‎تواند بیش از یک فرزند به میزان باروری کل بیفزاید که معادل اضافه شدن بیش از 400هزار نوزاد در سال به جمعیت کشور است. خوشبختانه ایران ما نگاهی مثبت به ازدواج و  فرزندآوری دارد. همچنان که میانگین سن ازدواج مطلوب افراد کمتر از میانگین سن ازدواج محقق شده و میانگین تعداد فرزندان مطلوب زوجین نیز بیش از میانگین تعداد فرزندان متولد شده انان است و این امر گواهی است بر وجود ظرفیت لازم برای افزایش باروری در کشورمان. به عنوان نکته پایانی عرض می‌کنم که حل مساله جمعیت نیازمند رویکردی علمی و نگاهی فراگیر است که تحلیل اطلاعات  لازم با استفاده از دانش روز  به ویژه هوش مصنوعی، بهره‌گیری از تخصص جمعیت‌شناسان، تلاش مسئولان در پیروی از سیاست‌های ابلاغی و حضور زنان در مسئولیت‌های سیاستی، تحقیق و اجرایی را طلب می‌کنم.   

ما محکم و مقاوم ایستادیم

من عائده سرور، مادر شهیدان محمدعلی اسماعیل (حیدر) و علی اسماعیل(کرار)  هستم. من از لبنان آمده‌ام؛ از سرزمین جبل عامل که با خون شهدای بیگناه (نیک) و مطهر از جمله شهید بزرگ ما سیدحسن نصرالله (رضوان‌الله تعالی علیه) گره خورده است. پدرمان که ما را  30سال پرورش داد و ما تحت مراقبت او بودیم که با ما به‌سان پدری مهربان و دلسوزی بود که با عهد و مجد خود پیروزی‌های زیادی را رقم زد. او خوش‌رو و خوش‌اخلاق بود و خانواده‌اش از قرآن بودند، نصرالله بود و فتح مبین. خداوند او را یاری داد و تمام پیروزی‌ها را برایش رقم زد و او تنها کسی بود که ایستاد و گفت؛ «اسرائیل سست‌تر از خانه عنکبوت است.» ما نیز همه دروس و عبرت‌ها را از وی آموختیم. ما فرزند شیخ راغب هستیم؛ شیخ راغب حرب، کسی که گفت:«موضوع‌گیری سلاح است و دست دادن اعتراف» من فرزند سیدعباس الموسوی هستم. من فرزند ضاحیه جنوبی هستم که حاضر نشد در برابر اسرائیل زانو بزند. مقصودم جایی است که خانه‌هایش ویران شد. سنگ‌هایش ویران شد، اما انسان‌هایش باقی ماندند. ما محکم و مقاوم ایستادیم و همه‌مان مملو از امید هستیم که پیروز می‌شویم. همان‌طور که مقدس‌ترین شهید ما سیدحسن نصرالله گفت، ما قطعا پیروز خواهیم شد و اسرائیل نابود خواهد گشت انشاالله.

خداوند بر من منت گذاشت که مادر شهید باشم
دوست دارم درباره دو فرزند شهیدم صحبت کنم. «واما بنعمته ربک فحدث( و نعمت پروردگارت را بازگوی) خدای را شاکرم که خداوند بر من منت گذاشت که مادر شهیدی باشم که در دفاع‌مقدس به شهادت رسید، یعنی «شهید علی کرار». او از مدافعان حرم سیده زینب (علیه‌السلام) بود. انشاالله اگر کتاب «عائده» را بخوانید با همه قصه‌های شهید آشنا می‌شوید. این کتاب بنا به توصیه  حوزه هنری و توسط خانم محبوبه سادات رضوی نوشته شده است. انشالله همه قصه‌های شهید در این کتاب موجود است. به توصیه ولی‌فقیه این حق شهدا برگردن ماست که قصه‌هایشان را منتشر کنیم و درباره آنها بنویسیم زیرا اگر حضرت زینب علیه‌السلام نبرد کربلا را بازنمایی نکرده بودند حوادث کربلا امروز به ما نمی‌رسید.

 جگرگوشه‌هایمان را در مسلخ عشق‌الهی فدا کردیم
نقش ما به عنوان مادران این است که در صحنه حضور داشته باشیم. نمی‌توانیم برای مبارزه به جبهه مقاومت ملحق شویم زیرا وظیفه خاص خود را داریم و باید در کنار فرزندانمان باشیم. ما باید مانند مادر وهب باشیم. فرزندانمان را به سوی جهاد بفرستیم و لباس جنگی را به آنها بپوشانیم. مادر مدرسه است. اگر او را تربیت کنی ملتی با نژادهای نیکو پرورش می‌دهی. خدا را شاکرم که دو افتخار نصیبم شد. افتخار اول اینکه فرزندم علی از حرم رسول‌الله (ص) از مقام سیده زینب علیها‌السلام در برابر تکفیری‌ها دفاع کرد. افتخار دوم این است که وقتی در ایران حضور داشتم اطلاع پیدا کردم که فرزندم محمدعلی حیدر به شهادت رسیده است. او در جریان طوفان‌الاقصی در مسیر قدس در جنوب لبنان به این مقام نائل شد و این برایم باعث افتخار است که اسرائیل خبر شهید شدنش را داد و گفت که او شیر است. شیر پادشاه جنگل است، او پادشاهی در مبارزه بود. شهید محمدعلی عنوان شیر محیبیب به او داده شد. زیرا او شایستگی‌اش را به منصه‌ظهور رساند و به شهادتی که آرزویش را داشت رسید. او همیشه به من می‌گفت: مادر همانطور که برای برادر شهیدم علی دعا کردی برای من نیز دعا کن. من در ماه رمضان پیش از شهادت فرزندم علی اینجا در حرم امام رضا (ع) بودم و فرزندم از من خواسته بود که برایش دعا کنم که به مقام شهادت برسد. در حرم امام رضا (ع) ایستادم در حالی که یقین داشتم هیچ‌چیزی برای ما اتفاق نمی‌افتد مگر به خواست و اراده خداوند. ایستادم و دعا کردم و گفتم: ای خدا اگر فرزندم علی شایسته این شهادت است او را به عنوان شهید برگزین به حق امام رضا (ع). پس از بازگشتم به لبنان در روز دوم او به جایی رفت که احساس تکلیف می‌کرد یعنی سوریه و به افتخار شهادت نائل شد. همچنین فرزند شهید دومم بعد از 10سال از من خواست دعا کنم. زمانی که به حرم امام رضا (ع) آمدم دعا کردم که شهید شود و الحمدلله که به این مقام دست یافت. هرگز به حد اعلای نیکوکاری نخواهید رسید مگر از آنچه دوست دارید انفاق کنید. ما ارزشمندترین دارایی‌هایمان یعنی فرزندانمان و جگرگوشه‌هایمان را انفاق کردیم و قربانی کردیم در مسلخ عشق‌الهی و در راه دین محمد و آل محمد (ص) فدایشان کردیم.

ای مولا ما همه عمر خود را فدای شما می‌کنیم
سیدی و مولای، دوست دارم به شما بگویم؛ ای نوح عصر ما، با ما طی مسیر کن که شما امروز ولی ما و رهبر مسیر ما هستید. شما کسی هستید که پرچم ما را به مهدی (عج) می‌دهید. ما پشت شما هستیم و با شما در قدس نماز می‌خوانیم، همراه با مقدس‌ترین شهیدمان یعنی شهید سیدحسن نصرالله. صاحب الزمان (عج) می‌آید همراه با ارتشی از شهدا از جمله فرزندان من. انشاالله شما با ما هستید و ولایت شما را با خود داریم. ای مولا ما همه عمر خود را فدای شما می‌کنیم.  

 


تعداد بازدید :  25