شماره ۳۲۳۹ | ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۵ آذر
صفحه را ببند
7 باور غلط درباره بدغذایی کودکان

1- کودکان برای هیدراته ماندن به آب میوه نیاز دارند
تا سال‌های سال، متخصصان اطفال آب میوه‌هایی همچون پرتقال را به عنوان منبع خوب ویتامین سی برای کودکان توصیه می‌کردند. اما مهم نیست که آب میوه چقدر طبیعی یا بدون مواد افزودنی باشد، چون در هر صورت قند بالایی دارد. در واقع، محتوای قند اضافی موجود در آب میوه، منجر به افزایش مصرف کلی کالری در میان کودکان شده و به نوبه خود مشکلاتی را برای آن‌ها ایجاد می‌کند. همچنین مصرف زیاد آب میوه، با خطر بالای پوسیدگی دندان مرتبط است. نوزادان واقعا آب میوه را دوست دارند، تا جایی که ممکن است تمایلشان به نوشیدن شیر مادر یا شیر خشک را از دست بدهند. در نتیجه، متخصصان تغذیه و کودک توصیه می‌کنند که از مصرف زیاد آب میوه در رژیم غذایی کودکان خودداری کنید تا درگیر این باور که یکی از باورهای غلط غذای کودک است،  نشوید.
2- کودکان فقط باید غذاهای کم‌چرب بخورند
یکی از باورهای غلط غذای کودک این است که غذاهای چرب منبع بسیار مهم انرژی و همچنین برای رشد عصبی و سالم، حیاتی هستند. چربی همچنین جذب ویتامین را بهبود می‌بخشد و نقش مهمی در تولید هورمون دارد. به جای اینکه وجود چربی در رژیم غذایی مشکل‌ساز باشد، در واقع کودکانی که چربی مناسب و کافی دریافت نمی‌کنند ممکن است در خطر باشند. به طور خاص، نوزادانی که رژیم غذایی کم چرب مصرف می‌کنند، ممکن است نتوانند نیازهای انرژی خود را برآورده کنند. غذاهای چرب بسیار مغذی هستند و بدون آن‌ها، اکثر نوزادان به معنای واقعی کلمه نمی‌توانند نیازهای بدنشان را برآورده کنند. باکیفیت‌ترین منابع چربی، غذاهایی با اسیدهای چرب غیر اشباع، مانند ماهی‌های چرب (که حاوی امگا 3 هم هستند)، یا روغن‌های ارگانیک سالم (مانند روغن کانولا، روغن زیتون، یا آفتابگردان) هستند. مشاوران تغذیه توصیه می‌کنند که چربی باید تقریبا 40 درصد از رژیم غذایی کودک (از سن 6 تا 12 ماهگی) را تشکیل دهد.
3- اولین غذای جامد کودک باید غلات باشد
اگرچه برای والدین غیرایرانی معمول است که غلات برنج (یا بلغور جوی دو سر) را به عنوان اولین غذای جامد کودک به او بدهند، شما به هیچ وجه مجبور نیستید از این دستورالعمل پیروی کنید.  بسیاری از غذاهای گیاهی فوق‌العاده غنی از آهن (مانند حبوبات، آجیل و اسفناج) هم وجود دارد، اما جذب و استفاده از این غذاها برای نوزادان سخت‌تر است. غذاهای حیوانی (انواع گوشت قرمز) هم حاوی آهن و هم قابل جذب‌تر است و منبع غنی‌تری محسوب می‌شود. فقط بدانید که گنجاندن یکی یا هر دوی این غذاهای غنی از آهن در رژیم غذایی نوزادتان، به اطمینان از دریافت مواد مغذی مورد نیاز توسط کودک شما کمک می‌کند.
4- کودکتان را فقط به یک روش غذا خوردن عادت بدهید
به طور سنتی، والدین از حدود 6 ماهگی شیرخواران خود را با قاشق غذاخوری، با غذاهای پوره شده و غلات به عنوان اولین غذاهای جامد آشنا می‌کنند. به تدریج، والدین منوی غذایی کودک خود را گسترش می‌دهند تا غذاهایی با بافت درشت‌تر، مانند غذاهای له شده و خرد شده را با قاشق به کودک بدهند و سپس نوبت به فینگرفودها می‌رسد. در نهایت، نوزادان در حدود 12 ماهگی با غذاهای خانوادگی آشنا می‌شوند؛ یعنی همان غذاهایی که کل خانواده می‌خورند. تغذیه با قاشق این مزیت را دارد که به طور بالقوه کودکان را در معرض تنوع زیادی از غذاها، بافت‌ها و طعم‌ها در مراحل اولیه تغذیه تکمیلی قرار می‌دهد، زیرا آن‌ها می‌توانند بیشتر از آنچه که شخصاً قادر به تغذیه خود هستند، غذا بخورند.
5- کودکان نباید قبل از یک سالگی غذاهای حساسیت‌زا بخورند
میزان آلرژی غذایی در بین کودکان در حال افزایش است. در واقع چند سالی است که این میزان افزایش یافته و برخی از رایج‌ترین غذاهای آلرژی‌زا شامل شیر گاو، تخم مرغ، ماهی، سویا، گلوتن، بادام زمینی و آجیل است. تنها نکته‌ای که در این میان مهم است، رعایت قانون چهار روزه است. به این معنا که چنانچه حدس می‌زنید ممکن است کودک شما به غذایی خاص حساسیت نشان بدهد، پس از دادن مقدار اندکی از آن به کودک، 4 روز صبر کنید و در این مدت، تمام علائم را بسنجید. چنانچه پس از گذشت 4 روز کماکان کودک شما علائم خاصی نشان نداده بود، می‌توانید دوباره از همان غذا به کودک بدهید.
6- کودکان از خوردن غذاهایی که دوست ندارند، خودداری می‌کنند
  کودکان می‌توانند در مورد غذاها سختگیر باشند. اما خیلی وقت‌ها، خودداری کردن آن‌ها از خوردن یک غذا به جای اینکه به معنای بدمزه بودن آن غذا باشد، صرفاً به دلیل عادت نکردنشان به طعم‌ها و غذاهای جدید است. والدین باید قبل از پذیرفته شدن یک غذا توسط کودک، دادن آن غذا را به کودک، بین 6 تا 8 بار تکرار کنند.
7- استفاده از غذاهای خانگی بهتر از غذای آماده کودک است
یکی دیگر از باورهای غلط غذای کودک به استفاده از غذاهای آماده برمی‌گردد. در خصوص غذاهای آماده کودک دو دیدگاه متفاوت وجود دارد. عده‌ای معتقدند که غذاهای بسته‌بندی شده کودک مغذی‌تر از غذاهای خانگی هستنند. عده‌ای هم سرسختانه می‌گویند که غذاهای خانگی، سالم‌تر و مغذی‌تر از محصولاتی هستند که در فروشگاه‌ها به صورت بسته‌بندی شده و آماده خریداری می‌شوند. با این حال، هیچ یک از این دو ادعا توسط تحقیقات معتبر ثابت نشده است. غذای آماده کودک مطمئنا تمیز، راحت و از نظر آلودگی و محتوای مغذی آزمایش شده است. همچنین تهیه غذای کودک در خانه ممکن است ارزان‌تر باشد و به شما امکان دهد تا محتوای غذای کودکتان را دقیق‌تر کنترل کنید.


تعداد بازدید :  34