شماره ۳۲۳۹ | ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۵ آذر
صفحه را ببند
در بازدید از سازمان برنامه و بودجه عنوان شد
پزشکیان: نباید فراتر از داشته‌ها برای مردم توقع ایجاد کرد

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید فراتر از داشته‌ها برای مردم توقع ایجاد کرد، بر ضرورت هوشمند شدن روند برنامه‌نویسی و بودجه‌ریزی در کشور تاکید کرد و گفت: چهار موضوع مهم سلامت، معیشت، آموزش و مسکن باید در اولویت برنامه‌ریزی و بودجه‌نویسی قرار گیرد.
مسعود پزشکیان رئیس جمهور صبح روز گذشته به شکل از پیش اعلام‌نشده به سازمان برنامه و بودجه رفت و در نشستی سه‌ساعته با رئیس و مدیران این سازمان، ضمن استماع گزارش عملکرد بخش‌های مختلف، به بررسی مهمترین مسائل بخش‌های برنامه‌ریزی و بودجه‌نویسی، نیرو، آب، بهداشت و پایش و ارزیابی عملکرد بودجه پرداخت.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: امروز یکی از مشکلات جدی در بودجه‌نویسی عدم هم‌خوانی مصارف و منابع است؛ باید با شناسایی دقیق منابع قابل تحقق، برنامه‌ریزی‌ها و مصارف بودجه را بر اساس آنها تنظیم کرد.
پزشکیان با تاکید بر اینکه نباید فراتر از داشته‌ها برای مردم توقع ایجاد کرد، افزود: چهار موضوع مهم سلامت، معیشت، آموزش و مسکن باید در اولویت برنامه‌ریزی و بودجه‌نویسی قرار گیرد؛ همچنین در خصوص بازنشستگان باید این ملاحظه را در نظر داشت که افراد در سنین بالاتر، در کنار معیشت، هزینه‌های بیشتری در بخش سلامت و درمان دارند.
وظایف دستگاه‌ها به شکل دقیق در برنامه‌ریزی‌ها مشخص شود
رئیس جمهور افزود: وظایف دستگاه‌ها باید به شکل دقیق در برنامه‌ریزی‌ها مشخص شده و کیفیت اجرای این وظایف باید ملاک پرداخت حقوق، مزایا و پاداش به کارکنان و به خصوص مدیران باشد. این مدل هم عدالت را در پرداخت اجرا می‌کند، هم باعث ارتقای انگیزه و رشد افراد توانمند می‌شود و هم رضایت ارباب رجوع را حاصل می‌کند.
وی با تاکید بر اینکه برای رفع موانع از متخصصان و خبرگان واقعی کمک بگیرید، انجام پایش و رصد در سازمان برنامه و بودجه به مثابه قوه عاقله برنامه‌ریزی و تخصیص منابع در کشور را ضروری دانست و گفت: نتایج این ارزیابی باید مبنای تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های آتی برای اصلاح، تسهیل و تسریع در مسیر تحقق برنامه‌ها بر محور اسناد بالادستی کشور باشد.
رئیس جمهور با اشاره به فرصت محدود موجود برای تنظیم و ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ از سوی دولت چهاردهم خاطرنشان کرد: به دلیل محدودیت زمانی نتوانستیم ملاحظات مذکور را به طور کامل و دقیق در لایحه بودجه سال آینده لحاظ کنیم، اما برای سال ۱۴۰۵ از همین حالا کار را بر مبنای تدوین یک لایحه عملکردمحور آغاز کنید.
چرا بخش قابل توجهی از منابع کشور همچنان در تهران صرف می‌شود؟
 پزشکیان تصریح کرد: یکی از مشکلات جدی این است که همچنان بخش قابل توجهی از منابع کشور، بدون توجه به ملاحظات توسعه‌ای، در استان تهران صرف می‌شود؛ آیا استان تهران با توجه به وضعیت منابع آب، هوا، محیط‌زیست و ساختار شهری باز هم جای توسعه دارد؟
وی با اشاره به درخواست برخی مدیران حاضر در جلسه برای تسریع در اجرای پروژه‌های در دست اقدام برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی، اظهار داشت: در این زمینه باید دو گام هم‌زمان برداشته شود؛ اول ارتقای بهره‌وری واحدهای موجود و دوم احداث ظرفیت‌های جدید تولید برق. نکته مهم دیگر که باید در نظر داشت، کاهش اتلاف انرژی در مسیرهای توزیع، توزیع بهینه و اولویت اختصاص برق به مصارف با بالاترین بازدهی، مقابله موثر با انشعابات غیرمجاز و اصلاح الگوها به منظور مصرف بهینه برق است.
توسعه ظرفیت‌های تولید انرژی پاک نباید در روندهای اداری معطل شود
پزشکیان همچنین به رویکرد دولت برای توسعه ظرفیت‌های تولید انرژی پاک اشاره کرد و افزود: اگر قرار است گسترش نیروگاه‌های برق خورشیدی مبنا قرار گیرد، باید به جای واردات پنل‌های مورد نیاز، روی تولید این پنل‌ها تمرکز و سرمایه‌گذاری کنیم. چه برای واردات پنل‌های خورشیدی چه برای انتقال تکنولوژی تولید، ابتدا برترین و به‌روزترین‌ها را انتخاب و سپس دانشگاه‌ها و مراکز دانش‌بنیان کشور را در این موضوع دخیل کنید. توسعه ظرفیت‌های تولید انرژی پاک نباید در گیر و دارهای اداری معطل شود، باید کارگروهی تشکیل شده و بر روی این موضوع متمرکز شود و بنده نیز شخصا مسئله را پیگیری می‌کنم.
ضرورت تعریف الگوی کشت متناسب با اقلیم
در ادامه جلسه گزارش‌هایی در خصوص پایش و نظارت توزیع و تخصیص منابع از سوی سازمان برنامه و بودجه و نیز موضوع آب و اولویت تعریف الگوی کشت به مدیریت موثر مصارف آب کشاورزی از سوی مسئولان مربوطه ارائه شد که رئیس جمهور نیز بر ضرورت تعریف الگوی کشت و نیز توسعه متناسب با اقلیم و به خصوص انتقال صنایع آب‌بر به سواحل جنوبی کشور تاکید کرد.
پزشکیان همچنین تاکید کرد: سازمان برنامه و بودجه باید در بخش برنامه‌ریزی و تخصیص بودجه یک سامانه یکپارچه برخط ایجاد کند که در هر زمان امکان رصد وضعیت هر بخش از نظر میزان پیشرفت برنامه‌ها و اجرای اهداف و تخصیص منابع متناسب با آن را داشته باشد.
 وی افزود: سازمان برنامه و بودجه باید هزینه‌کرد منابع و بودجه را در بخش‌های مختلف به شکل دقیق رصد و پایش کرده و نتایج را مبنای برنامه‌ریزی و بودجه‌نویسی آتی کند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه مسئولیت تنظیم برنامه‌ها و تقسیم بودجه به عهده این سازمان است و لذا باید به‌روزترین آمار و دقیق‌ترین نظارت را بر اجرای برنامه‌ها و عملکرد بودجه داشته باشید، اظهار داشت: اگر بخواهیم اداره کشور را بر اساس نسخه‌ها و روش‌های موجود ادامه دهیم، نمی‌توانیم مشکلات را حل کنیم، باید روند، نگاه و رویکردمان را تغییر دهیم.


تعداد بازدید :  51