شماره ۳۲۳۷ | ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۲ آذر
صفحه را ببند
یادداشت‌های شهر شلوغ
تصمیم‌گیران ایرانی واقعیت‌ها را ببینند

  [ شهروند]  دیروز هم همچنان تب سوریه فراگیر بود و بسیاری از رسانه‌ها با گذشت چند روز از سقوط اسد به تحلیل‌ها و نگاه‌های جدی‌تری رسیده بودند. نگاه به وفاق ملی، تقویت دولت، اشتباهات صدا و سیما و..... ازجمله موارد مورد اشاره‌ای بود که همگی در راستای ایجاد تعامل بیشتر بین دولت و ملت بود و بر ضرورت هوشیاری و برنامه‌ریزی برای آینده تکیه داشت. برخی نیز راه‌حل‌هایی ارائه داده و خواستار اصلاح برخی رویکردها بودند.اما آنچه جالب بود تأکید بر توجه توامان به سیاست خارجی و داخلی کشور بود.

برای ترمیم سرمایه اجتماعی اجازه دهید دولت رفع فیلتر را پیش ببرد
با روزنامه اصولگرای فرهیختگان آغاز کنیم. این روزنامه نوشت: موفقیت دولت در گرو تحقق وعده‌هایش در مواردی است که ترمیم شکاف اجتماعی را به همراه دارد. عدم‌تحقق این وعده‌ها ناامیدی را به جامعه تزریق می‌کند، شکافی میان دولت و بدنه حامی دولت ایجاد می‌کند.
اجرایی شدن رفع محدودیت‌ها در چهارچوب قانون، این تصور را در میان مردم ایجاد می‌کند که دولت در تحقق موضوعاتی که به‌عنوان ایده محوری او به شمار می‌رود، موفق عمل کرده و کارآمد است. رفع فیلترینگ می‌تواند آن بدنه‌ای از جامعه که با هدف تحقق این وعده‌های دولت، پای صندوق‌های رأی آمده بودند را همچنان حفظ کند و منجر می‌شود تا این بدنه تبدیل به حامیان جدی دولت شوند.

بدنه رادیکال جناح خود را اقناع کنید
اعتماد برای کمک به دولت به نقد جناح مقابل پرداخته است. این روزنامه نوشت: اکنون رسانه‌های پُرتعداد جریان مخالف دولت پزشکیان، مخصوصا رسانه ملی و خبرگزاری‌های بزرگ، باید بیش از پیش هوشیار باشند. آنها باید تلاش کنند عناصر نفوذی در میان خط سیاسی خود را شناسایی کنند. در مسیر رهنمود رهبری، همگرایی و همکاری خود را با دولت تقویت و به موفقیت آن کمک کنند. تقویت انسجام و همبستگی میان کنشگران درون نظام را اولویت نخست سیاستگذاری خبری قرار دهند. بدنه رادیکال جناح خود را اقناع کنند که آن خط سیاسی زمین‌زدن برجام، بی‌اعتبارکردن دیپلماسی رقیب، ملکوک ساختن جریان اصلاحات و تهی‌کردن حکمرانی از عناصر دلسوز و کارآمد در سالیان اخیر، همه به تضعیف نظام انجامیده و شرایط بحرانی کنونی را پدید آورده است. بنابراین انتظار می‌رود تمامی کنشگران سیاسی کشور در چارچوب قانون اساسی رویکرد مبتنی بر وفاق و همکاری دلسوزانه اتخاذ کنند و با همدلی در مسیر پیشرفت کشور و ارتقای منافع ملی گام بردارند.

پوپولیست‌های مجالس قبل با افزایش 5ریالی قیمت بنزین مخالفت کردند
روزنامه اطلاعات هم به مدد دولت آمده و نوشت: آیا همان فریادکنندگان در مجالس دوره سازندگی و پس از آن تا امروز که نمایندگان و رئیس مجلس به کلی اعلام برائت از طرح اصلاح قیمت بنزین می‌کنند، حاضرند پاسخ دهند یا تشریک مساعی کنند؟
چرا در مواردی که دولت را در محظورات و محذورات قرار می‌دهد، مثل حمله به دکتر ظریف برای حذف مشاور رئیس دولت و تضعیف وی، یا لایحه پیچیده و مشکل‌ساز حجاب و عفاف، بدون سنجش منابع و لوازم و عواقب آن، فشار می‌آورند و هیچ توجهی به وقایع منطقه و افکار عمومی و محدودیت‌های دولت ندارند، اما در مسائل بزرگ که با جان مردم و آینده مملکت در ارتباط است، خود را بلااختیار نمایش داده و کنار می‌کشند! اطلاعات در مطلبی دیگر نیز همراستا با نقطه نظرات فوق نوشت: در چنین شرایطی گام اول مواجهه شفاف و واقع‌گرایانه با تهدیدات موجود است؛ تکذیب و انکار و شعارهای بی‌پشتوانه نه فقط دردی از کشور دوا نمی‌کند، بلکه ممکن است سبب رخوت و سستی در برنامه‌ریزی برای مواجهه دقیق و جدی با تهدیدات موجود شود.
گام دوم بازگرداندن صاحبان و ولی نعمتان حکومت به جایگاه اصلی خودشان است؛ قاطبه مردم ایران باید احساس کنند حکومت متعلق به‌خود آنهاست و هدفش چیزی جز خدمت و فراهم کردن آسایش و رفاه برای آنها نیست. در نتیجه، در شرایط کنونی لازم است بیشترین سرمایه‌گذاری روی تقویت رضایت و خوشنودی مردم و تقویت سرمایه اجتماعی صورت بگیرد و از ارائه و اجرای هر برنامه‌ای که بین اقشار مختلف مردم فاصله می‌اندازد یا آنها را از بهبود شرایط کشور ناامید می‌کند، پرهیز شود.
تصمیم‌گیران ایرانی باید واقعیت ها را ببینند و با صحبت شفاف در مورد آنها نشان دهند که برای این شرایط برنامه‌ریزی و آمادگی دارند.


تعداد بازدید :  53