شماره ۳۲۳۵ | سه‌شنبه 20 آذر 1403
صفحه را ببند
نکات کاربردی حقوقی که لازم است همه از آن‌ها آگاه باشند

همه شهروندان لازم است سطح آگاهی‌های حقوقی خود را افزایش بدهند. این امر موجب تحقق و ارتقاء اصل حاکمیت قانون در جامعه، ارتقاء سطح سواد حقوقی افراد، کاهش مراجعات مردم به نهادهای قضایی و شبه‌قضایی، همچنین فرهنگسازی و آمادگی عموم برای تبعیت از قانون خواهد شد.

ارث بردن «مرده» از «مرده»
اگر دو شخص که از یکدیگر ارث می‌برند، بمیرند مانند پدر و فرزند و زمان مرگ فرزند مشخص باشد اما زمان مرگ پدر مشخص نباشد، فقط پدر از پسر ارث خواهد برد. همچنین اگر معلوم نباشد کدام یک از اشخاصی که از یکدیگر ارث می‌برند زودتر فوت کرده‌اند، هیچ کدام از همدیگر ارث نمی‌برند، مگر این که دلیل فوت غرق شدن یا زیر آوار ماندن باشد.

ارث بردن «مرده» از «زنده»
فردی که زودتر از پدر و مادرش فوت کند، دیگر وارث پدر و مادر خود نیست و ارثی نخواهد برد. زیرا مرده از زنده ارث نمی‌برد و فقط زنده از مرده ارث خواهد برد. در نتیجه حقی برای فرزندان و همسر فرد فوت شده برای ارث‌بری به واسطه او وجود ندارد.

انحصار وراثت و طلبکارها
هر یک از وراث و یا افراد ذی‌نفع (مثل طلبکارها) به تنهایی می‌تواند درخواست تحریر (فهرست کردن اموال، منافع، بدهی‌های متوفی) و مهر و موم ترکه (اقدام مقام قضایی برای جلوگیری از دخل و تصرف وراث در اموال) و انحصار وراثت بدهد و عدم همراهی دیگر وراث مانع از دادن درخواست او به مراجع قانونی نیست.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  43