معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه قوانین، ضوابط و مقررات باید اولویت سازمان استاندارد باشد، گفت: دریاچه ارومیه قربانی وضعیت بیاستانداردی در کشور است.
محمدرضا عارف روز گذشته در آیین تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد و سازمان حفاظت محیطزیست شباهتهای بسیاری به یکدیگر دارند، گفت: این دو سازمان، حاکمیتی و عهدهدار نظارت جدی در تمام حوزههای مرتبط با خود هستند که به دلیل محافظهکاریها نتیجه سوء عملکرد را در موضوع آلودگی هوا مشاهده میکنیم. باید در نظر داشت جایگاه و اقتدار این سازمان اقتدار رئیسجمهور است بر این اساس باید بدون مماشات و کوتاه آمدن به وظایف ذاتی خود عمل کند.
وی با تأکید بر اینکه در تصمیمگیریهای مهم این سازمان انعطاف غیراصولی، کوتاهیها و ملاحظهکاریها هیچ معنایی ندارد، اظهار کرد: نتیجه چنین عملکردی بخشیدن از حقوق مردم است بدون اینکه اجازه داشته باشیم؛ چرا که مواد غذایی و زندگی سالم حق اصلی و اساسی مردم است.
معاون اول رئیسجمهور نشان دادن راهکارها در زمان بروز برخی مسائل و اختلاف نظرها را یکی از وظایف مهم این سازمان برشمرد و افزود: دستگاههای نظارتی که مسئول کیفیت هستند باید در زمان بروز مشکلات راهکار ارائه دهند. باید پرونده پاک کردن صورت مسئله در برخی از سازمانها بسته شود. از این سازمان انتظار داریم همزمان با دقت در اجرای ضوابط و مقررات، راهکار دهد و ارائهدهنده کار کارشناسی و توصیه های خیرخواهانه باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه اگر استانداردسازی در حوزه انرژی با جدیت انجام میشد با وضعیت ناترازی کنونی در کشور روبهرو نبودیم، اظهار کرد: سفرههای زیرزمینی با وضعیت بسیار وخیمی روبهرو هستند. و در کشورهای اروپایی که سه برابر کشور ما باران دارند، سرانه مصرف قابل مقایسه نیست؛ سرانه مصرف در ایران ۴۰ درصد است و این به دلیل عدم استانداردسازی و توجیه مردم است که نتیجه چنین عملکردی وضعیت کنونی دریاچه ارومیه است . وی با اشاره به اینکه سازمان ملی استاندارد در زمینه دانشبنیان و هوش مصنوعی باید با جدیت عمل کند، گفت: در غیر این صورت از دنیا عقب میافتیم و شرکتهای تولیدی باید به دنبال استاندارد سازی باشند تا در بازارهای مهم جهانی حضور داشته باشند و میتوان از تجارب سایر کشورها نیز در این زمینه بهره برد.
معاون اول رئیسجمهور، تقویت پژوهشگاه سازمان ملی استاندارد را خاطرنشان کرد و افزود: باید پژوهشگاهها در کشور جایگاه خود را پیدا کنند تا امور سامان یابد و از انتقال تمام امکانات و پژوهشگاه هراسی نداشته باشیم و همچنین برای ارتباط با دانشگاههای کشور و بویژه همکاریهای بین المللی هیچ مانعی وجود ندارد و با وجود اینکه برخی دستگاهها مانع تراشی میکنند و بهانه میآورند اما باید با بزرگترین مؤسسات دنیا همکاری کرد و رفت وآمدهای علمی و فرصتهای مطالعاتی ایجاد کرد.
عارف همچنین بر اهمیت تقویت سرمایه و توسعه انسانی بهویژه تقویت نسل جوان مدیریتی و ارتقای جایگاه و نقش آفرینی در مسائل مهم در داخل و خارج بهویژه در حوزه اقتصادی در این سازمان تأکید کرد.