شماره ۳۲۱۳ | ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
صفحه را ببند
از ۱۵ صندوق بازنشستگی،۱۲ صندوق در وضعیت بحرانی قرار دارند
۸۰ درصد زیان شرکت‌های دولتی مربوط به ۶ شرکت

رئیس دیوان محاسبات کل کشور در جلسه علنی دیروز مجلس گفت: در قانون بودجه 1402 آمده بود که 17 شرکت با میزان 21 هزار میلیارد تومان زیان‌ده هستند، اما گزارش عملکرد با افزایش 17 برابری، مبلغ  134 همت با 354 هزار میلیارد تومان را نشان می‌دهد؛ بنابراین لایحه غیرشفاف است و باید اعداد و ارقام واقعی شود، چرا که در غیر این صورت با اتفاقی که شاهد هستیم مواجه می‌شویم. وی اضافه کرد: 80 درصد زیان شرکت‌ها مربوط به 6 شرکت از جمله شرکت بازرگانی دولتی ایران، سازمان هدفمند سازی یارانه‌ها، سازمان بیمه سلامت ایران، شرکت مادرتخصصی و... است که دیگر ماهیت شرکتی نداشته و باری را در بودجه ایجاد کرده بنابراین باید از این روند خارج شود. تمامی احکام و تکالیف در برنامه هفتم، بودجه‌ریزی عملیاتی جهت محاسبه دقیق بهای کالا و خدمات باید در شرکت‌ها اعمال شود که متأسفانه محقق نمی‌شود. همچنین نباید قیمت تکلیفی را برای خدماتی که شرکت‌ها می‌خواهند ارائه کنند بیش از حق مجوز قانونی و حد متعارف قرار دهیم.

مولدسازی دارایی های دولت طی 2 سال اخیر؛ کمتر از یک درصد منابع
دستغیب با اشاره به اتمام فرصت مولدسازی دارایی های دولت طی 2 سال اخیر، بیان کرد: در سال 1402 تاکید شده که 99 هزار میلیارد تومان دارایی ها به فروش برسد. عملکرد مولدسازی دارایی های دولت با تمام حواشی که این مصوبه ایجاد کرده بود تنها 907 میلیارد تومان است و این یعنی کمتر از یک درصد منابع حاصل شده است.
رئیس کل دیوان محاسبات با بیان اینکه مهلت مولدسازی دارایی های دولت اخیرا تمدید شده است، ادامه داد: به واقع حتما باید ایرادات در این بخش به درستی برطرف شود وگرنه ما در 2 سال  آینده هم با این قبیل مشکلات مواجه خواهیم شد. دستغیب با اشاره به عملکرد مبحث تسهیلات تکلیفی در بودجه سال 1402، تاکید کرد: در بخش جهش تولید مسکن تنها 13 درصد تسهیلات مربوط به سهمیه بانک ها برای جهش تولید مسکن، پرداخت شده است. وی با اشاره به انتشار اوراق مالی- اسلامی از سال 94 تا سال 1404 ، گفت: ما مجموع مانده اصل و سود اوراق تسویه نشده تا پایان مهرماه سال 1403 را محاسبه کردیم؛ این عدد 1050 میلیارد بدهی است و نباید به این عدد، عدد دیگری اضافه شود. دستغیب با اشاره به مبحث شرکت های شبه دولتی، اظهار کرد: ما شناسایی در این بخش را آغاز کرده ایم. تعداد مجموع شرکت های شبه دولتی که تاکنون شناسایی شده مشخص شده و این شرکت ها 2 هزار و 334 عدد است و همچنین 522 شرکت زیرمجموعه نهادهای عمومی غیر دولتی است. بر اساس اطلاعاتی که ما تاکنون کسب کرده ایم دولت از طریق وزرا و وزرای دستگاه های اجرایی ذیربط به طور مستقیم و غیرمستقیم انتصاب 6 هزار و 431 نفر را در هیات مدیره ها برعهده دارد.

از 15 صندوق  بازنشستگی12 صندوق در وضعیت بحرانی
وی با اشاره به عملکرد صندوق های بازنشستگی بیان کرد: از 15 صندوق عنوان شده که 12 صندوق در وضعیت بحرانی قرار دارد. سازمان تامین اجتماعی نسبت به تامین منابع از محل سود سهام شرکت 5 درصد منابع حاصل کرده است و این بدین معنی است که سازمان تامین اجتماعی 281 شرکت زیرمجموعه دارد و فقط 5 درصد از منابع اش از سود سهام است. وی با بیان اینکه صندوق بازنشستگی کشوری 163 شرکت دارد، بیان کرد: این صندوق تنها 6 درصد منابع را حاصل کرده است و باید مشخص شود که این صندوق چه فعالیتی انجام می دهد. متاسفانه بهره وری در این بخش یعنی در شرکت های شبه دولتی بسیار پایین است و مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است.


تعداد بازدید :  59