گروه هلال| نیمه دوم اسفند، نیمه پرخبری است؛ نیمه سوژهای خبرساز با عنوان «چهارشنبهسوری». نیروی انتظامی، وزارت بهداشت، سازمان امدادونجات، اورژانس و ... همه و همه آماده یک جنگ تمامعیار میشوند. هر سال که میگذرد هزینههای پیشگیری در این ایام بیشتر و بیشتر میشود و اهمیت آموزش و فرهنگسازی در این خصوص افزایش پیدا میکند؛ به همین منظور سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر با محوریت آموزش طرحی با عنوان «مروجین سلامت و مهرورزی» را در طول روزهای پایانی سال اجرا میکند. دکتر فرحناز رافع، رئیس سازمان داوطلبان با ارایه گزارشی درخصوص آمادگی سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر از استقرار داوطلبان و مروجین سلامت و مهرورزی این سازمان به منظور ارایه آموزشهای لازم برای جلوگیری از رفتارهای پرخطر روزهای پایانی سال به جوانان و نوجوانان در استفاده از موادمحترقه و منفجره خبر داد.
رافع درخصوص این طرح گفت: «این گروههای داوطلب 10 روز قبل از چهارشنبه آخرسال در معابر پرتردد شهرها مستقر میشوند تا با استقرار آنان طرح مروجین مهرورزی به صورت رسمی و همزمان با ایام پایانی سال و نزدیک شدن به مراسم چهارشنبه پایانی سال آغاز شود.» او با اشاره به برپایی چادرهای سلامت در میادین، اماکن و معابر پرتردد شهرهای سراسر کشور ادامه داد: «داوطلبان این سازمان در اجرای این طرح مهرورزانه در 650 چادر و پایگاه سلامت مستقر میشوند تا با اطلاعرسانی مناسب مخاطرات استفاده از مواد منفجره و محترقه را به جوانان، نوجوانان و والدین آنها آموزش دهند.»
رافع هدف از برگزاری این طرح را آگاهسازی داوطلبانه و ارتقای سطح آگاهی و دانش عمومی شهروندان و مسئولان مراکز آموزشی درخصوص حوادث غیرقابل جبران استفاده از موادمحترقه و آتشزا، پیشگیری از ایجاد حادثه و خسارات و ایجاد حس امنیت و کوشش در جهت تأمین سلامت جامعه عنوان کرد. او در بیان ضرورت اجرای این طرح نیز گفت: «مراسم چهارشنبه آخر سال در جامعه ما نیازمند یک مهندسی فرهنگی است. بنابراین زمانی که چند روز قبل از آن، شهروندان در سطح شهر با نمادهای فرهنگی حاوی پیامهایی مواجه شوند که صدمات ناشی از کج رفتاریها و بیهنجاریها در این مراسم را نشان میدهد، فرهنگ رفتارهای صحیح در این مراسم در اذهان شهروندان جامعه نهادینه میشود و یک منبع کنترل درونی، اجازه کجرفتاریها در فضاهای عمومی را به آنها نمیدهد.»
رئیس سازمان داوطلبان در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطرنشان کرد: «این طرح سال گذشته نیز به اجرا درآمد و موجب کاهش قابل توجه آمار تلفات و حوادث ناشی از سوانح سوختگی بر اثر رفتارهای پرخطر روزهای پایانی سال شد و پیشبینی شده است با اجرای این طرح امسال نیز میزان بهره وران به بیش از یکصدهزار تن برسد.»
رافع، اطلاعرسانی و تهیه بستههای فرهنگی، بهرهگیری گسترده از ظرفیتهای تبلیغاتی شهرها، برپایی ایستگاههای اطلاعرسانی در معابر و مراکز
پر تردد و حادثهساز شهری، ارایه خدمات مشاورهای به منظور آگاهی بخشی به مخاطبان درخصوص
آثار سوء مواد منفجره غیراستاندارد و صدمات جانی و مالی از 10 روز پیش از چهارشنبه سوری را بهعنوان خدمات ارایه شده در طرح مروجین مهرورزی برشمرد. او در پایان ابراز امیدواری کرد تا سالجاری نیز با اجرای طرح مروجین مهرورزی در سراسر کشور، شاهد کاهش قابل توجه آمار ناشی از حوادث چهارشنبه آخر سال باشیم و نگرانی هر ساله پیش از رسیدن به چهارشنبه پایان سال، تکرار نشود.