«سیمرغ» عنوان پروژهای موسیقایی است که فرهاد فخرالدینی آن را براساس منطق الطیر عطار نیشابوری نوشته است. به گزارش تسنیم، در نشست خبری پروژه موسیقایی «منظومه سیمرغ (قاف)»؛ فرهاد فخرالدینی آهنگساز و رهبر ارکستر به چالشهای آهنگسازی برای اشعار «منطقالطیر» پرداخت: «وزن اشعار به نوعی محدودیتهایی ایجاد میکند، اما با تمهیداتی میتوان از این محدودیتها عبور کرد. این پروژه یک کار اپرایی است و به خوانندهای نیاز دارد که با موسیقی بینالمللی آشنا و توانایی خواندن نت را داشته باشد. وزن سمفونی «سیمرغ» بر وزن فاعلاتن فاعلاتن فاعلات مرسوم اغلب مثنویهاست و قاعدتاً این وزن مشخص میتواند چالشهایی برای آهنگساز ایجاد کند. با این حال تلاش کردیم از محدودیتهایی که ارکسترها معمولاً با آن مواجه هستند، رهایی پیدا کنیم».
سیمرغ
فخرالدینی در ادامه افزود: «سمفونی «سیمرغ» یک اثر اپرایی است و به دو خواننده نیاز داریم که بتوانند اثر را بخوانند. خواننده تنور، مهدی محمدی، نقش هدهد را ایفا میکند و هدهد به نوعی هادی پرندگان به کوه قاف است. خواننده دیگر، علی تفرشی، در برخی از بخشها با گروه کر نیز همکاری خواهد کرد».
دوری از صحنه
این آهنگساز و رهبر ارکستر درباره فاصله 8 سالهاش از صحنه اجرا نیز گفت: «دلایل مختلفی وجود داشت. اگر از کاری راضی بودم، ادامه میدادم، اما گاهی احساس میکردم که مسیرم درست نیست و تغییر میکردم. در این مدت به نوشتن کتابهای مختلف پرداختم و همیشه تلاش کردهام که تجربیاتم را در اختیار دیگران قرار دهم. هدف من همیشه کمک به اهالی موسیقی بوده است».
موسیقی سمفونیک
فخرالدینی به تفاوتهای موسیقی ایرانی و سمفونیک اشاره کرد و گفت: «موسیقی ایرانی معمولاً اعتدال نیافته است، در حالی که موسیقی سمفونیک با نتهای تعدیلشده نوشته شده است. سمفونی «سیمرغ» نیز به همین شیوه تنظیم شده و نتها با ارکستر همگام و متمایل شدهاند». او با تأکید بر همبستگی هنرها در فرهنگ ایرانی، خاطرنشان کرد: «در فرهنگ ما، هنرها با هم پیوند عمیقی دارند و نمیتوانیم آنها را نادیده بگیریم. موسیقی، فرش، ادبیات و دیگر هنرها این وابستگی را نشان میدهند».
حمایت همیشگی
فخرالدینی در پایان درباره حمایتهای مورد نیاز موسیقی نیز گفت: «موسیقی باید همیشه و همهجا مورد حمایت دولت باشد. نارضایتی من از اوضاع باعث شد که مدتی از کار فاصله بگیرم، اما انتظارم از دولت این است که به موسیقی آسیب نرساند و هنرمندان را حمایت کند. موسیقی علم و خوب است مسئولان به این نکته توجه داشته باشند.»