شماره ۳۲۰۶ | ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۵ آبان
صفحه را ببند
نسل‌کشی 100 میلیون سرخ‌پوست، قتل عام 3 میلیون ویتنامی، 600 هزار نفر در آلمان، 220 هزار نفر در هیروشیما و ناکازاکی و صدها هزار نفر در عراق و افغانستان، تنها بخشی از جنایات آمریکا بوده است...
چرا می‌گوییم مرگ بر آمریکا؟

  [شهروند] تاریخ آمریکا در بدو پیدایش، با نسل‌کشی و جنایت همراه بوده است تا امروز که نتیجه حمایت‌های مالی و تسلیحاتی این کشور را در خاک غزه می‌بینیم. کشوری که تحت قوانین ریاکارانه و یکسویه حقوق بشر، آزادی، امنیت انسانی و با شعارهای به‌ظاهر انسان‌دوستانه، جنایت‌هایی فجیع در تاریخ جهان ثبت کرده است. البته این خشونت‌ورزی و فجایع در ابتدای شکل‌گیری آمریکا بیشتر بر داخل متمرکز بود و پاک‌سازی بومی‌های سرخ‌پوست از این کشور. اما از آغاز قرن بیستم آمریکا به‌تدریج حوزه تسلط و استعمار خود را به آمریکا مرکزی و جنوبی گسترش داد و پس از جنگ جهانی اول، به‌تدریج قدرت گرفت. کناره‌گیری این کشور تا سال دوم جنگ جهانی دوم نیز به‌شدت به نفع آن تمام شد و در حالی وارد جنگ شد که رقبا تضعیف شده بودند. به این ترتیب بعد از پیروزی متفقین، شاهد قدرت گرفتن این ابرقدرت استعماری هستیم که با پایان جنگ سرد و فروپاشی شوروی، اوج گرفت. قدرت استعماری آمریکا بعد از نیمه دوم قرن بیستم به حدی از جهان‌خواری رسید که گفته می‌شود در بیش از 50 کودتای نظامی در جهان دست داشته است. حتی برخی مورخین گفته‌اند اگر دخالت‌های غیرمستقیم نظامی و مالی این کشور در کشورهای دیگر را نیز به شمار بیاوریم، می‌شود این آمار را نزدیک به 100 کودتا دانست. آنچه در ادامه می‌خوانید مستند است به گزارش مرکز اسناد انقلاب اسلامی.

 پاکسازی بومی‌ها
نسل‌کشی 100 میلیون سرخ‌پوست
کشتار سرخ‌پوستان جنایت پردامنه و طولانی‌مدتی بود که به دنبال کشف قاره آمریکا توسط دریانوردان اسپانیایی در قرن شانزدهم آغاز شد. این کشتارها عمدتاً توسط کشورهای استعمارگر اروپایی خصوصاً اسپانیا، پرتغال، فرانسه و انگلستان به منظور سلطه بر مناطق مختلف قاره آمریکا و با هدف دستیابی اموال و املاک سرخ‌پوستان صورت می‌گرفت. بعدها و به خصوص در نیمه دوم قرن نوزدهم، آمریکاییان با کوچ دادن اجباری و جنگ‌هایی که به دنبال آن صورت می‌گرفت نقش پررنگی در کشتار سرخ‌پوستان آمریکای شمالی ایفا کردند. جنگ‌های آمریکا با اولین حمله به سرخ‌پوستان در شهر جیمزتاون در سال 1662 میلادی آغاز شد. به دنبال این حمله، جنگ با سرخ‌پوستان آلگوکین طی سال‌های 1635 و 1636 و سال‌های 1675 و 1676 هم ادامه داشت که منجر به ویرانی نیمی از شهرهای ماساچوست شد. دیگر جنگ‌ها و حملات آمریکا به سرخپوستان تا سال 1900 ادامه داشت. در مجموع مهاجران و متولدین آمریکا با هم در طول سکونت در آمریکا حدود 100 میلیون سرخ‌پوست را به قتل رساندند.
 
مردم را کباب کنید!
کشتار 600 هزار نفر در «درسدن»
 بمبارانِ «درسدن» نامی است که بر حمله نظامی استراتژیک به شهر «درسدن»، پایتخت ایالت «ساکسونی» در آلمان، در ماه‌های نهایی جنگ جهانی دوم نهاده‌اند. در حملاتی که بین روزهای ۱۳ تا ۱۵ فوریه سال ۱۹۴۵ م. اتفاق افتاد، ۱۳۰۰ بمب افکن نیروی هوایی بریتانیا و ایالات متحده، بیش از ۳۹۰۰ تن بمب و مواد آتش‌زا بر روی شهر رها کردند. طوفان آتشینی که در نتیجه انفجار این بمب‌ها شکل گرفته بود، ۳۹ کیلومتر مربع از مرکز شهر را سوزاند و منجر به تلفات جانی وحشتناکی شد. تمام این اتفاق هم در کمتر از 15 ساعت به وقوع پیوست. بمباران طوری بود که حتی بقایای این شهر هم نابود شد. درباره تعداد قربانیان این جنایت نظرات مختلفی وجود دارد اما آمار را بین 500 تا 600 هزار نفر برآورد کرده‌اند. اکثر آن‌ها هم کسانی بودند که از ترس کشتار متفقین به این شهر پناه آورده بودند. هدف در واقع نابود کردن مردم آلمان، به ترسناک‌ترین شکل ممکن بود. دیوید ایروینگ (نویسنده انگلیسی) در سال ۱۹۶۳ در کتاب خود به نام «ویرانی درسدن»، جمله‌ای مشهور از چرچیل آورده با این مضمون که: «نمی‌خواهم در مورد چگونگی نابود کردن اهداف با اهمیت اطراف درسدن، به من پیشنهاد دهید. من پیشنهادهایی می‌خواهم در مورد چگونگی کباب کردن 600 هزار پناهنده‌ای که به درسدن آمده‌اند!»
 
جنایتی که از یاد نمی‌رود...
کشتار 220 هزار نفر در هیروشیما و ناکازاکی
 بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی دو عملیات اتمی بود که در زمان جنگ جهانی دوم به دستور هری ترومن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، علیه امپراتوری ژاپن انجام شد. در این دو عملیات، دو بمب اتمی به فاصله ۳ روز بر روی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی انداخته شد که باعث ویرانی و کشتار گسترده شهروندان این دو شهر شد. انفجار اتمی در دو شهر هیروشیما و ناکازاکی را شاید بتوان یکی از بزرگ‌ترین جنایت‌های تاریخی آمریکا قلمداد کرد که به مرگ 220 هزار تن منجر شد. هزاران تن دیگر نیز طی سال‌های پس از آن، بر اثر تأثیرات ناشی از بمب اتم، دچار بیماری‌های حاد شدند یا به‌تدریج جان دادند.
 ریختن مواد سرطان‌زا روی سر ویتنامی‌ها!
کشتار 3 میلیون ویتنامی
جنگ ویتنام نام مجموعه عملیات و درگیری‌های نظامی‌ای است که از سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۵ بین نیروهای ویتنام شمالی و جبهه ملی آزادی‌بخش ویتنام جنوبی معروف به «ویت‌کنگ» از یک سو، و نیروهای ویتنام جنوبی و متحدانش به ویژه ایالات متحده آمریکا از سوی دیگر رخ داد. جنگ آمریکا علیه ویتنام در زمان ریاست جمهوری لیندون جانسون آغاز شد و بر اساس آمار در طی 16 سال جنگ، حدود 3 میلیون ویتنامی کشته شدند. در این میان، «کشتار می لای» به مثابه یکی از جنایت‌های جنگی آمریکا، واقعه‌ای بود که در روز ۱۶ مارس ۱۹۶۸ میلادی در دهکده‌هایی موسوم به همین نام (می لای) اتفاق افتاد. در این روز، حدود 500 شهروند غیرنظامی جمهوری ویتنام جنوبی توسط سربازان واحد گردان سوم تجسسی ارتش آمریکا به قتل رسیدند که اکثر آن‌ها نیز زن و کودک بودند. قبل از قتل، برخی از قربانیان مورد شکنجه و قطع اندام نیز قرار گرفته بودند. برخی از اجساد نیز در جریان کشتار، توسط سربازان قطعه‌قطعه شده بودند. علاوه بر کشتار دهکده‌های «می لای»، جنایت‌هایی در «می خه» و «سون می» نیز در جریان جنگ ویتنام رخ داد که افراد زیادی در آن کشته شدند. همچنین از جمله مهم‌ترین جنایات آمریکا در جنگ ویتنام، سم‌پاشی مناطق «ویت کنگ‌ها» با ماده شیمیایی بود. عنصر نارنجی که توسط هواپیماهای آمریکایی بر این مناطق بارید با ماده
دی اکسین، سال‌های سال منجر به بیماری‌هایی چون سرطان و معلولیت ذهنی در این منطقه شد. آمريكايي‌ها سالانه 500 هزار تن بمب روی اين سرزمين می‌ريختند، جنگل‌ها را می‌سوزاندند و انسان‌ها را زنده زنده بريان می‌کردند. از سال 1965 کشورهای هم‌مرز ویتنام، کامبوج و لائوس نیز به دلیل کمک سربازان این دو کشور به ویت‌کنگ‌ها هدف حملات هوایی آمریکا قرار گرفتند. در میان تمام این جنایات، بعدها گزارش‌هایی از تجاوز به زنان از سوی نیروهای نظامی آمریکا و شکنجه آن‌ها نیز منتشر و فاش شد.
 
بیش از 4 میلیون آواره...
کشتار بیش از یک میلیون نفر در عراق
جنگ آمریکا با عراق، عملیاتی نظامی بود که در ۲۰ مارس ۲۰۰۳ به شکل حمله‌ای ائتلافی به رهبری ایالات متحده آغاز شد. این جنگ با خروج آخرین تیپ رزمی آمریکایی در ۱۹ اوت ۲۰۱۰ به‌طور رسمی خاتمه یافت. هر چند بعد از آن هم حدود ۵۰ هزار نیروی آمریکایی عمدتاً به بهانه آموزش سربازان عراقی در این کشور باقی ماندند. دو توجیه عمده برای آغاز این جنگ توسط جرج بوش رئیس‌جمهور وقت آمریکا مطرح شد که یکی از آن‌ها رابطه صدام حسین با القاعده و دیگری نابود کردن سلاح‌های کشتار جمعی عراق بنابر توافق‌نامه ۱۹۹۱ بود. تجاوز به زنان و کودکان، بهره گیری از سلاح شیمیایی، کشتار جوانان و مخالفان حمله نظامی آمریکا، تخریب نهادهای آموزشی و بهداشتی، غارت اموال مردم، کشتار بی‌دلیل بی گناهان، آزار و اذیت کودکان، کشتار دسته جمعی اهالی روستاهای عراق، زنده به گور کردن مخالفان، به آتش کشیدن روستاهای مخالف حضور نظامی آمریکا در عراق و... برخی از جنایت‌های آمریکا در کشور عراق است. شمار نظامیان آمریکایی که در جنگ آمریکا در عراق کشته شدند به 4 هزار و 795 نفر رسید و هزینه جنگ در عراق 780 میلیارد دلار برآورد شد. براساس این جنگ افروزی آمریکا، در عراق تا سال ۲۰۰۷ سوءتغذیه کودکان به 28 درصد رسید و گزارش‌ها حاکی از آن بود که حدود ۶0 تا 70 درصد از کودکان عراقی دچار مشکلات روانی شدند. بیشترِ عراقی‌ها به آب آشامیدنی سالم دسترسی نداشتند. به نظر می‌رسید شیوع وبا در شمال عراق به سبب کیفیت پایین آب بوده باشد. بیش از نیمی از پزشکان عراقی بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ این کشور را ترک کردند. همچنین گفته می‌شود که کاربرد اورانیوم ضعیف‌شده و فسفر سفید در سلاح‌های آمریکایی باعث نارسایی‌های نوزادان و سرطان گسترده در فلوجه شد. ضمن اینکه بنابر آمارهای کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان، ۴/۴ میلیون عراقی تا پایان ۲۰۱۵ آواره شدند. در طول جنگ جمعیت مسیحیان عراقی هم به شدت کاهش پیدا کرد؛ طوری که از 1/ 5 میلیون نفر در سال ۲۰۰۳ به 500 هزار نفر در سال ۲۰۱۵ رسید. طبق آمار ویکی‌لیکس پیرامون گزارش‌های روزانه طبقه‌بندی‌شده جنگ عراق، از ژانویه ۲۰۰۴ تا دسامبر ۲۰۰۹ نیز ۶۶۰۸۱ غیرنظامی کشته شدند. این در حالی است که براساس پژوهش مؤسسه نظرسنجی ORB که در تاریخ اوت 2007 منتشر شده است، بیش از یک میلیون نفر (۱۰۳۳۰۰۰) مرگ خشونت‌بار ناشی از جنگ در کشور عراق اتفادق افتاده است.
 
مردم روستا را هم بکشید!
کشتار 300 شهروند کره‌ای
جنگ کره، جنگی میان جمهوری کره (کره جنوبی) با پشتیبانی نیروهای سازمان ملل متحد به رهبری ایالات متحده و جمهوری دمکراتیک خلق کره (کره شمالی) با پشتیبانی چین و کمک نظامی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی بود که در ۲۵ ژوئن ۱۹۵۰ با ورود نیروهای تحت فرمان حکومت کمونیستی کیم ایل سونگ به بخش جنوبی آغاز شد. کشتار غیرنظامیان از جنایت‌های آمریکا در این جنگ بود. طی یکی از گزارش‌های این جنگ، حدود ۳۰۰ شهروند کره‌ای توسط نیروهای ارتش آمریکا و بین ۲۶ تا ۲۹ ژوئیه ۱۹۵۰ در روستای «نو گون ری» کشته شدند. این کشتار توسط واحدهای لشکر یک مکانیزه آمریکا و در زیر پل آن روستا انجام شد. این واقعه را دومین واقعه تلخ بعد از کشتار «می لای» می‌دانند.
 
 به بهانه حمله 11 سپتامبر!
چند صد هزار کشته در افغانستان
مداخله آمریکا در مسائل افغانستان در فاصله سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۴ شکل گرفت که بهانه آن حمله القاعده به نیویورک و واشنگتن در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بود. این جنگ ده‌ها هزار تلفات مستقیم غیرنظامی برجا گذاشت. بیش از 4 هزار سرباز آیساف و پیمانکاران غیرنظامی، 15 هزار نیروهای امنیت ملی افغانستان و همچنین بیش از ۲۰ هزار غیرنظامی کشته‌ شدند. در حال حاضر آمار دقیقی از تعداد کل قربانیان این جنگ در دست نیست، اما طبق مطالعات پروفسور مارک هرولد که در روزنامه گاردین منتشر شد، فقط در سه ماه اول جنگ بیش از 4 هزار تن کشته شده‌اند. تنها در سال ۲۰۰۹ بمب‌های دست‌ساز و مین‌های کنارجاده‌ای ۱۰۵۴ نفر قربانی گرفته‌اند. در عین حال، ده‌ها هزار غیرنظامی از زمان آغاز حملات هوایی آمریکا در سال 2001 تا زمان حاضر در افغانستان جان باخته‌اند. ارتش آمریکا 7 اکتبر 2001 برای نخستین بار اهدافی را در ولایت‌های کابل، قندهار، ننگرهار، قندوز، جوزجان، لوگر، تخار، نیمروز، فراه و غزنی با جنگنده‌های B-52 و موشک‌های کروز مورد حمله قرار دادند. در سه هفته اول این حملات بیش از هزار نفر در این مناطق کشته شدند. در 17 اکتبر 2001 حداقل 29 غیرنظامی در روستایی در نزدیکی قندهار در حمله يك جنگنده آمریکا کشته شدند. همچنین سازمان ملل متحد اعلام کرد که در 29 دسامبر 2001 جنگنده‌های ارتش آمریکا یک روستا در نزدیکی شهر گردیز مرکز ولایت پکتیا را بمباران کرده‌اند. در اين حمله حداقل 52 غیرنظامی افغان از جمله تعداد زيادى زن و کودک کشته شدند. سخنگوی پنتاگون در آن زمان مدعی شد که انبار مهمات طالبان در روستای مذکور منهدم شده است. پروفسور مارک هیرالد تاکید می‌کند که 3800 افغان از 7 اکتبر تا 7 دسامبر 2001 توسط آمریکا به قتل رسیده‌اند.  در واقع  فهرست جنایات آمریکا در افغانستان بی شمار بوده است و اگر بخواهیم به تک تک آن ها اشاره کنیم، گزارشی  جدا می طلبد اما از هدف قرار دادن نظامیان صرفا به عنوان نمونه می توان به  کشته شدن حدود 90 غیرنظامی در روستای پنجوایی قندهار  در 25 اکتبر 2006 اشاره کرد. نیروهای آمریکایی با بمباران این روستا فاجعه بزرگی آفریدند، اما هرگز از این قتل‌عام و کشتار دیگر غیرنظامیان عذرخواهی نکردند. براساس گزارش دولت افغانستان فقط در ماه مه 2007 طی دو روز بمباران جنگنده‌های آمریکایی به روستایی در نزدیکی هرات، دست‌کم 42 نفر، از جمله زن و کودك قتل‌عام شدند. در این بمباران 100 خانه ویران و حدود 1600 نفر بی‌خانمان شدند. در پی حمله هوایی روز 22 اوت 2008 به روستای عزیزآبادهم  در ولایت هرات 90 غیرنظامی کشته شدند. حملات هوایی آمریکا در 23 ژوئیه 2010 به ولایت ننگرهار هم باعث کشته شدن بیش از 52 زن و کودک بی‌گناه شد. بیش از 400 نفر در خیابان‌های کابل به تظاهرات پرداخته و این حمله را محکوم کردند. هیأتی از کابل برای تحقیق به منطقه اعزام شدند. براساس بررسی‌های هیأت، تمامی کشته شدگان زنان و کودکان بودند. بعد از آن هم که خبر حمله نیروی هوایی ایالات‌ متحده آمریکا به بیمارستان قندوز  در 3 اکتبر 2015 پخش شد و برگی دیگر بود از تاریخ جنایات آمریکایی ها در افغانستان.

 


تعداد بازدید :  75