شماره ۵۱۷ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۴ اسفند
صفحه را ببند
ما با ابولا چه كرده‌ايم؟

سعید  اصغرزاده

لابد شنيده‌ايد كه کنفرانس بین‌المللی برای هماهنگی کشورها در نبرد با بیماری ابولا روز سه‌شنبه در بروکسل، پایتخت بلژیک برگزار شد. در این کنفرانس لیبریا، سیرالئون و گینه از دیگر کشورها خواستند تا در نبرد با ابولا به آنها کمک کنند. به‌گفته سازمان ملل، از زمان اوج شیوع ابولا در پاییز گذشته، موارد جدید ابتلا به این بیماری از ۹۰۰ مورد به حدود ۱۰۰ مورد در هفته رسیده و تاکنون حدود ۹‌هزار و ۷۰۰نفر قربانی ابتلا به ابولا شده‌اند. اگرچه دربین 3کشوری که بیشترین تأثیر را از ابولا داشتند، لیبریا در وضع بهتری قرار دارد، با این حال در برخی از مناطق ساحلی گینه و سیرالئون این بیماری روندی صعودی داشته و در مناطق دورافتاده این کشورهای غرب آفریقا، شیوع پراکنده‌ای داشته است.
اسماعیل شیخ‌احمد، از مسئولان هماهنگی سازمان ملل برای مبارزه با ابولا معتقد است، در میان اولویت‌ها، توسعه تیم‌های بهداشتی داوطلب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین یکی از نگرانی‌ها، متقاعد کردن «جوامعی که هنوز مقاومت می‌کنند» به اتخاذ شیوه‌های مناسب است. دیوید نابارو، مسئول هماهنگی سازمان ملل برای مبارزه با ابولا نیز می‌گوید که در زمینه نیروی انسانی هنوز کمبود ۲۰۰ تا ۳۰۰ متخصص بهداشت عمومی برای بهره‌وری بیشتر به‌ویژه در آفریقا محسوس است. تأخیر در بسیج و آموزش هزاران نفر از مراقبان موردنیاز، با تعهد بسیاری از کشورهای آفریقایی و همچنین استقرار سیستم خروج و جداسازی مناسب بیماران توسط داوطلبان خارجی، جبران شد.
لابد مي‌خواهيد برايتان بگويم كه ما به‌عنوان يك كشور خارجي، براي آنها چه كرده‌ايم؟ جالب است بدانيد كه جمعيت هلال‌احمر ايران هم تاكنون كمك‌هاي بسزايي در اين راستا داشته؛ اختصاص 25 هزار فرانک سوییس در پاسخ به استمداد فدراسیون برای کمک به آسیب‌دیدگان کشور گینه (کوناکری)، اختصاص مبلغ 10هزار فرانک سوییس در پاسخ به استمداد فدراسیون برای کمک به آسیب‌دیدگان کشور سیرالئون، اختصاص مبلغ 17 هزار دلار به مرکز درمانی جمعیت در کشور سیرالئون برای خرید اقلام بهداشتی، غذایی و آموزش و اختصاص مبلغ 10 هزار دلار برای مقابله با بیماری ابولا در کشور مالی با هماهنگی صلیب‌سرخ سیرالئون و ارسال محموله دارویی شامل 5‌هزار سرم یک‌لیتری کلراید به ارزش بیش از 100‌ میلیون ریال به‌همراه بخشی از نیازهای اعلام شده به ارزش 10‌هزار دلار برای صلیب‌سرخ سیرالئون ازجمله اين اقدامات است.
يا مثلا دکتر سروش صفوی‌نجف‌آبادی، سرپرست مرکز سلامت جمعیت هلال‌احمر در کشور سیرالئون هم درمورد فعالیت‌های این مرکز به‌منظور مقابله و پیشگیری با بیماری ابولا از کارهايي كه انجام شده بود، حرف‌هايي براي گفتن دارد. مثل تهیه و توزیع اقلام بهداشتی، غذایی و آموزشی البته با هماهنگی صلیب‌سرخ سیرالئون و همین‌طور پوشش بیماران در 4بیمارستان اقماری و اهدای چادر به شهرداری فریتادون و...
يا دکتر سیدناصر عمادی، متخصص پوست، عضو هیأت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، عضو جامعه جهانی پزشکان بدون مرز و عضو جمعیت هلال‌احمر ایران هم كارهايي انجام داده است. مثلا در نوشتاری به تجربیات خود در کشورهای آفریقایی درخصوص بیماری‌های همه‌گیر پرداخته و اطلاعات جامع و کاملی درخصوص این ویروس مرگبار ارایه کرده. او گفته است، آموخته‌ها، دانسته‌ها و تجربیات درمانی 6 ساله‌اش در کشورهای آفریقایی به‌عنوان متخصص پوست، پزشک بدون مرز ایرانی و داوطلب هلال‌احمر نکته‌ای را برایش به ارمغان داشته و آن این‌که: بزرگترین هدیه الهی برای بندگان مخلوقش، سلامتی و تندرستی است و نیز بزرگترین هدیه و کرامت الهی به طبیبان و پزشکان، تلاش و کوشش صادقانه و خالصانه آنان برای حفظ و ارتقای سلامتی و تندرستی بیماران از هر گوشه دنیا فارغ از نژاد، رنگ، مذهب و ملیت است.
 عمادي مي‌گويد: سال‌ها زندگی‌ام با مردم آفریقا علتی شد تا همیشه با درد، رنج و آلام آنان مأنوس و آشنا باشم و هرگاه خبری از درد و بیماری آنان بر گوش و چشمم می‌آید، بی‌درنگ برای همدردی با آنان یا در آفریقا به سراغشان می‌روم یا هرچه می‌دانم از بلا و مصیبت آنان می‌نویسم تا شاید دل رئوف انسان‌های شریف و متدین متوجه آنان شود. اما این‌بار ابولا این ویروس کشنده در غرب آفریقا  مرا بر آن نمود تا تجربيات علمی و عملي كسب شده از این بیماری را به‌همراه آخرين اطلاعات علمي از بزرگترين مركز مبارزه با بيماري‌هاي واگيردار در جهان یا (C.D.C) را پس از ترجمه در اختیار هموطنان عزیز کشورم قرار دهم.
خوشحالم كه ما هم به‌عنوان ايراني در اين مصيبت بشري، به كمك دردمندان شتافته‌ايم...


تعداد بازدید :  154