مديرعامل آبفاي هرمزگان :چراغ قرمز منابع آبي شهر بندرعباس روشن شد
با كاهش 89 درصدي متوسط بارندگي در بندرعباس نسبت به ميانگين بلند مدت، چراغ قرمز منابع آبي اين شهر روشن شد.
مديرعامل آبفاي هرمزگان در مصاحبه اختصاصي با خبرگزاري ها، اعلام كرد:امسال با عدم بارندگي در فصل پاييز و با عبور از روزهاي بدون بارش فصل زمستان، منابع آبي شهر بندرعباس از وضعيت زرد به وضعيت قرمز رسيده است. حسين خادمي گفت: به دليل محدوديت و عدم تكافوي منابع آبي شهر بندرعباس، نوبت بندي آب در برخي مناطق اين شهر از جمله؛ارتفاعات
600 دستگاه، دو هزار، نخل پیرمرد، گچین، ایسین، تازیان و کلمتلی آغاز شده و احتمال جيره بندي آب نيز وجود دارد.
وي با تاكيد بر اينكه شهر بندرعباس
بحراني ترين وضعيت منايع آبي را در استان دارد، افزود: جهت گذر از اين بحران، اقدامات فوري نظير حفر چاه هاي جديد در پايين دست شميل و نيان، بهره برداري از جريان هاي نشتي سد شميل، استفاده از تمامي چاه هاي حفر شده در دشت شميل و نيان و ميناب و استفاده حداكثري از چاه قنات در سد شميل و تسريع در اجراي پروژه
آب شيرين كن 100 هزار متر مكعبي بندرعباس را در دست اجرا داريم. وي ادامه داد: پروژه آب شيرين كن شهر بندرعباس هم اكنون 20 درصد پيشرفت دارد كه پيش بيني شده است در ابتداي سال 95 ، با نيمي از ظرفيت (50 هزار مترمكعب) وارد مدار بهره برداري شود.
خادمي گفت: در بخش توزيع آب نيز با
بهينه سازي مصرف و تفكيك آب شرب از فضاي سبز شهري همچنين كاهش مصرف در بخش هاي عمومي و دولتي و نظامي اقداماتي جهت جلوگيري از هدررفت آب و گذر از بحران در حال اجراست.
وي همچنين افزود: امسال ميزان صرفه جويي در بخش مشتركين خانگي 12 درصد بوده كه جاي قدرداني است اما در بخش اداري، نظامي و فضاي سبز 4 درصد افزايش مصرف داشته ايم كه نيازمند توجه جدي تري از سوي اين بخش ها نسبت به مصرف بهينه آب هستيم.
استاندار هشدار داد: ممکن است لرستان تبدیل به کانون ریزگردها شود
مهندس هوشنگ بازوند در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه لرستان با بیان اینکه سالگذشته اعتبارات عمرانی لرستان ۳۷۵میلیارد تومان بوده که این رقم امسال افزایش چشمگیری داشته است، افزود: اعتبار عمرانی در سال جاری هزار میلیارد تومان و این رقم، اعم از ملی استانی شده، ملی و متفرقه است.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: مجموع اعتبارات عمرانی از طریق استانی و ملی استانی شده، ستاد حوادث، ماده ۱۰ و ۱۲ در سالجاری ۵۹۳میلیارد تومان بوده که تاکنون ۴۷۲میلیارد تومان آن جذب شده است. بازوند اظهار کرد: در مجموع دولت در سال ۹۳ در بخش عمرانی و پروژههای ملی غیرمشارکتی حدود یکهزار میلیارد تومان اعتبار برای لرستان در نظر گرفته که تاکنون ۷۵۸میلیارد تومان آن تخصیص یافته که امیدواریم تا پایانسال مابقی این مبلغ تخصیص یابد.
استاندار در ادامه از همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شخص دکتر روحانی و هیأت دولت به خاطر اختصاص این اعتبار به لرستان تقدیر کرد و یادآور شد: در بخشی از اعتبارات لرستان شاهد تخصیص ۱۰۰درصدی بودهایم که جای تشکر و تقدیر از دولت تدبیر و امید دارد.
بازوند در ادامه با اشاره به ریزگردها گفت: باید مدیران به دنبال راهکاری برای مقابله با این مهمان ناخوانده باشند. وی ادامه داد: اگر نتوانیم راهکاری را برای مقابله با این ریزگردها پیشنهاد کنیم گرچه ما تولید ریزگرد نداریم و میزبان هستیم اما ممکن است در آیندهای نزدیک تبدیل به کانون ریزگردها شویم. استاندار تأکید کرد: از طریق معاون اول رئیسجمهوری، معاون راهبردی رئیسجمهوری و خانم ابتکار مکاتباتی درخصوص ریزگردها صورت گرفته اما باید تلاش کنیم راهکاری برای سالآینده تهیه و تدوین کنیم. باید کمیتهای تشکیل شود که طی 3 ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت سالآینده سند مقابله با پدیده ریزگردها را تهیه کند، مسئولیت این کمیته باید با معاون عمرانی و دبیری آن با محیطزیست باشد.