محققان در کشفی جدید به این نتیجه رسیدند که عسل حاصل از زنبورهای فاقد نیش، حاوی مقادیر زیادی قند منحصربهفرد است که جزو اصلی هیچ ماده غذایی دیگری نیست. در توصیف طیف وسیعی از مزایای سلامتی این عسل، میتوان به جلوگیری از پوسیدگی دندان و کمک به کاهش وزن و مدیریت دیابت نوع ۲ اشاره کرد. زنبورهای عسل بینیش با بیش از ۶۰۰ گونه، بزرگترین گروه زنبورهای عسلساز هستند. آنها در سراسر مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان یافت میشوند. برخلاف زنبورهای عسل که عسل خود را در لانههای مومی ذخیره میکنند، زنبورهای بینیش عسل خود را در ترکیبی از موم مخلوط با رزین درختان ذخیره میکنند. عسل زنبور بینیش در مقایسه با عسل زنبور عسل معمولی طعمی ترش و متمایز دارد.
محققان دانشگاه کوئینزلند در مطالعهای متوجه شدند فقط طعم این عسل نیست که منحصربهفرد است، بلکه حاوی قند کمیابی است که آن را سالمتر از سایر انواع عسل میکند. طی تجزیه و تحلیل قندهای این عسل محققان موفق به شناسایی دی ساکارید شدند که با هیچ یک از استانداردهای معمول برای قند موجود در غذا مطابقت نداشت. این دی ساکارید خاص عسل فوق را به طور بالقوه در مدیریت دیابت نوع ۲، بهبود کنترل گلوکز خون و حساسیت به انسولین به گزینهای مفید تبدیل میکند. همچنین میتواند برای افراد پیشدیابتی و افرادی که سعی در کاهش وزن دارند مفید باشد. ترکیب قند منحصربهفرد عسل زنبورهای بینیش موجب شده است این محصول با تعریف استاندارد غذایی بینالمللی از «عسل» مطابقت نداشته باشد. بنابراین نمیتوان آن را به صورت رسمی در بسیاری از مناطق جهان به عنوان عسل فروخت!