شماره ۳۲۰۰ | ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
صفحه را ببند
پزشکیان در دیدار با اعضای مجمع نمایندگان:
یکی از ایده‌های دولت برای توسعه متوازن توجه به اقتصاد دریامحور است

مسعود پزشکیان در دیدارهای جداگانه‌ای میزبان اعضای مجمع نمایندگان استان‌های قزوین، گلستان، کرمانشاه و اعضای فراکسیون شمال غرب کشور بود و در این دیدارها با تأکید بر اینکه تحقق شعار وفاق ملی در کشور نیازمند کار و حل مشکلات مردم است، گفت: امروز باید با وفاق و پرهیز از دعواهای گروهی و جناحی، به سمت حل مشکلات مردم حرکت کنیم. امروز دولت تلاش کرده در تصمیمات خود، از نگاه سیاسی فاصله بگیرید تا بتواند شعار وفاق را تحقق بخشد.
وی با تقدیر از همراهی و همدلی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در زمان معرفی وزرای پیشنهادی از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی، افزود: امروز تفاوتی بین دولت و مجلس نیست؛ همه در کنار یکدیگر هستیم تا بتوانیم کشور را به جایگاه واقعی خود برسانیم. رئیس‌جمهور با اشاره به تقدیم لایحه بودجه توسط دولت به مجلس، اظهار کرد: سعی کردیم در موعد مقرر و بدون تاخیر لایحه بودجه را به مجلس برسانیم؛ اعداد و ارقام در این لایحه واقعی دیده شده است تا در آینده دچار کسری نشویم و یا مشکلاتی نظیر پرداخت مطالبات گندم‌کاران و بازنشستگان به وجود نیاید. پزشکیان ضمن تبیین راه‌حل‌های اجرایی برای رهایی از مشکلات و موانع در کشور، گفت: دشمن از روز اول سعی کرد تا با ترور و ایجاد رعب و ترس مانع از ایجاد وحدت و انسجام داخلی در کشور شود و کام مردم را تلخ کند، اما ما باید با ایجاد وفاق و همکاری با یکدیگر، گره از مشکلات مردم باز کرده و مانع از تحقق اهداف آنان شویم. وی با اشاره به اینکه امروز رژیم صهیونیستی از دستیابی به اهداف خود بازمانده است، گفت: اسرائیلی‌ها تا دیروز به دنبال بازگشایی سفارت‌خانه در کشورهای عربی بودند، اما امروز همان کشورها اقدامات وحشیانه آنان را محکوم می‌کنند. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در کنار مقاومت دلیرانه، دیپلماسی نیز آنان را فلج کرده است، گفت: امروز باید به حق از آقای دکتر قالیباف و آقای دکتر عراقچی بابت همه تلاش‌هایی که در این مدت انجام دادند تشکر کنیم. پزشکیان با تأکید بر سخنان نمایندگان مجلس مبنی بر فعال کردن ظرفیت کشورهای همسایه برای تحقق گشایش‌های اقتصادی در کشور و استان‌های مجاور تصریح کرد: امروز باید سعی کنیم از ظرفیت کشورهای همسایه نظیر کشورهای برادر و دوست ترکیه، ترکمنستان، آذربایجان و عراق و نیز ارمنستان، با ایجاد بازارهای مرزی مشترک و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف بهره بگیریم. وی با بیان اینکه امروز مشکلات عدیده کشور با ایجاد ناترازی در حوزه‌های مختلف گره خورده، گفت: همه ما باید به دنبال رفع ناترازی‌های ایجاد شده در همه حوزه‌ها باشیم؛ امروز ما در آب، برق، گاز، محیط زیست و سایر موارد ناترازی داریم. می‌توانیم با از بین بردن این ناترازی‌ها، حامی اقشار محروم جامعه باشیم و در کنار آن به سمت رونق تولید حرکت کنیم.

مسائل استان سیستان و بلوچستان با نگاه ویژه در حال پیگیری است
مسعود پزشکیان در دیدار اعضای شورای راهبردی استان سیستان و بلوچستان، با اشاره به رویکرد و نگاه ویژه دولت چهاردهم به منطقه جنوب شرق به عنوان یکی از مهمترین مناطق در چشم‌انداز توسعه کشور گفت: استان سیستان و بلوچستان به واسطه قرار گرفتن در مسیر پروژه بزرگ و بین‌المللی کریدور شمال - جنوب و هم‌جواری با منطقه راهبردی مکران از ظرفیت‌های بالایی در توسعه کشور برخوردار است و بر همین اساس مسائل و چالش‌های این استان با نگاهی ویژه و در ذیل کارگروهی تخصصی به صورت هفتگی در دولت در حال پیگیری است. رئیس جمهور در ادامه یکی از راهکارهای مهم در حل مشکلات کشور را تمرکززدایی از تهران و هدایت منابع و جمعیت به سمت خلیج فارس با توجه به ظرفیت‌های عظیم جغرافیایی و اقتصادی این منطقه عنوان کرد و افزود: یکی از ایده‌های دولت چهاردهم برای توسعه متوازن کشور توجه به اقتصاد دریامحور و توسعه سواحل مکران است. پزشکیان همچنین با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت مرزها در تعاملات تجاری، ‌اقتصادی و فرهنگی با همسایگان به عنوان یکی از اولویت‌های دولت تصریح کرد: موضوع مهم خنثی‌سازی تحریم منوط به استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و امکانات موجود در کشور است و بهره‌گیری از فرصت و ظرفیت مرزها در این زمینه بسیار موثر خواهد بود؛ دولت نیز برای بهره‌مندسازی بیشتر کشور از این ظرفیت اعطای اختیارات ویژه به استانداران استان‌های مرزی را در دستور کار قرار دارد. رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود تلاش حداکثری برای ایجاد یکپارچگی و انسجام در استان سیستان و بلوچستان بر اساس رویکرد وفاق محور دولت با میدان دادن به نخبگان و مدیران توانمند فارغ از دسته‌بندی‌های قومی و مذهبی را مورد تأکید قرار داد و به شورای راهبردی پیشنهاد کرد به منظور ایجاد هم‌دلی و هم‌گرایی بیشتر در پیگیری و حل مسائل استان از مشارکت نخبگان اهل سنت سیستان و بلوچستان به عنوان شخصیت حقیقی در این شورا استفاده شود. پیش از سخنان رئیس جمهور اعضای شورای راهبردی سیستان و بلوچستان به ارائه گزارشی تفصیلی از ظرفیت‌ها، منابع، فرصت‌ها، نیازها و چالش‌های استان پرداخته و همچنین اقدامات صورت گرفته در راستای حل مشکلات مردم این منطقه را تشریح کردند.


تعداد بازدید :  73