[شهروند] «اقدامی برای عدالت» این عبارتی است که بایدن و معاون اولش در واکنش به خبر شهادت سیدحسن نصرالله توسط بمبهای سنگرشکن رژیم اسرائیل بهکار بردند؛ اسپوتنیک روسیه در تحلیلی نوشت شواهد زیادی میتوان یافت که آمریکا در ترور دبیر کل حزبالله نقش داشته است.
نیکولاس کوسماتوپولوس، استادیار سیاست عمومی و امور بینالملل در دانشگاه آمریکایی بیروت، به اسپوتنیک گفت: «بهاحتمال زیاد ایالات متحده در عملیات اسرائیل در بیروت که منجر به شهادت حسن نصرالله دبیر کل حزبالله شد، «دست» داشته است. این استاد دانشگاه به اسپوتنیک روسیه گفت: «مطمئناً، دلیل خوبی برای این باور وجود دارد که تأیید دیپلماتیک است... بهاحتمال زیاد، همکاری نظامی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم اسرائیل این ترور را عملیاتی کرده است.» این کارشناس حدس میزند که علاقه آمریکا به عملیاتی که نصرالله را هدف قرار میدهد، میتواند تحت حفاظت از نقش رژیم اسرائیل در منطقه مرتبط باشد.»
آمریکا با حمایت از اسرائیل بهدنبال حفظ منافع خود در منطقه است
کوسماتوپولوس ادامه داد: «بر کسی پوشیده نیست که اسرائیل از حمایت دو حزبی در سنا و کنگره آمریکا برخوردار است. این کشور[رژیم] همچنین متحد مهم ایالات متحده است و کار کثیف خود را در منطقه انجام میدهد. به آمریکا کمک میکند تا هژمونی اقتصادی، دیپلماتیک و سیاسی را حفظ کند و با این رویه منطقه را در آشفتگی نگه میدارد. آمریکا با حمایت هایش از سیاستهای جنایتکارانه اسرائیل اجازه اتحاد منطقه را نمیدهد، به کشورهای منطقه مجال همکاری با یکدیگر را نمیدهد زیرا بر این واقعیت واقف است که قدرت منطقهای میتواند منافع آمریکا و اتحادیه اروپا را به خطر بیندازد.»
چه شواهدی بیخبری واشنگتن از ترور نصرالله را زیر سؤال میبرد؟
به گزارش این خبرگزاری روسی، یک مقام آمریکایی به تایمز اسرائیل گفت که اسرائیل تنها پس از آنکه هواپیماها بر فزار بیروت به پرواز درآمده بودند، آمریکا را از حمله هوایی ارتش خود به بیروت مطلع کرد. سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید همچنین مدعی شد که ایالات متحده هیچ اطلاع قبلی از عملیات در بیروت ندارد. با این حال اسپوتنیک با تأکید بر اینکه سیاستهای جنایتکارانه رژیم اسرائیل همواره بهویژه در یک سال اخیر مورد حمایت و با مجوز آمریکا صورت گرفته، به واکنش جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و کامالا هریس، معاون او، به حمله منجر به شهادت سیدحسن نصرالله، اشاره کرده که این ترور را «اقدامی برای عدالت» توصیف کردند. این استادیار دانشگاه آمریکایی بیروت در همین راستا تأکید کرده که پایگاههای نظامی-صنعتی ایالات متحده و اسرائیل «تقریباً بهصورت ارگانیک در هم تنیده شدهاند و در امتداد یکدیگر هستند. این منافع بسیار قوی، حمایتی را که اسرائیل از آمریکا به طرق دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی دریافت میکند، توضیح میدهد.»