شماره ۳۱۴۲ | ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
صفحه را ببند
بسیاری از صاحب‌نظران و کارشناسان با بررسی ترکیب کابینه پیشنهادی، آن را فراجناحی و غیرسیاسی دانستند و بر ضرورت تنها نگذاشتن رئیس‌جمهور تأکید کردند
کابینه فراسیاسی

 [شهروند] این روزها بحث و بررسی درباره وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور به مجلس شورای اسلامی در محافل عمومی، تخصصی و رسانه‌ای داغ شده و بلافاصله پس از اعلام کابینه پیشنهادی، نظرات موافق و مخالف از طریق رسانه‌های رسمی و یا صفحات شخصی در فضای مجازی در حال انتشار است. اما آنچه اکثر صاحب‌نظران و کارشناسان بر آن اتفاق نظر دارند، ضرورت همراهی با رئیس‌جمهور برای دستیابی به اهداف متعالی کشور است. در همین باره، اظهارات رئیس‌جمهور درباره ویژگی‌های وزاری پیشنهادی و نیز ‌نظرات برخی نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی را مرور خواهیم کرد.

 ویژگی‌های وزرای پیشنهادی از زبان رئیس‌جمهور
رئیس‌جمهور تلاش برای تشکیل کابینه فراجناحی و تمرکز بر ملاک‌های توانمندی، تخصص و سوابق مرتبط افراد را از ویژگی‌های فهرست کابینه پیشنهادی به مجلس دانست و از همه نمایندگان مجلس و نخبگان کشور خواست دولت را در ادامه مسیر انتصاب مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی براساس ویژگی‌های بیان‌شده یاری کنند.
مسعود پزشکیان در دیدارهای جداگانه با مجمع نمایندگان استان‌های فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان، برگزاری نشست‌های کاری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی قبل از تشکیل رسمی کابینه را گواه اراده دولت چهاردهم در همکاری و هم‌افزایی قوای مجریه و مقننه برای رفع مشکلات و آبادانی کشور دانست.
وی با اشاره به فرایند چینش وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم در قالب شورای راهبری، تلاش برای تشکیل کابینه فراجناحی و تمرکز بر ملاک‌های اصلی توانمندی، تخصص و سوابق مرتبط افراد را از ویژگی‌ها فهرست کابینه پیشنهادی به مجلس دانست و از همه نمایندگان مجلس و نخبگان کشور خواست دولت را در ادامه مسیر انتصاب مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی براساس ویژگی‌های بیان‌شده و همچنین تعهد آنها به اجرای اسناد و سیاست‌های کلان کشور، یاری کنند.
وی در واکنش به مسائل و مشکلات مطرح‌شده از سوی نمایندگان نیز با بیان اینکه «دولت چهاردهم با وسواس و دقت، منابع کشور را با لحاظ اولویت‌ها و محرومیت‌ها در راستای اجرای عدالت و حق، توزیع خواهد کرد»، افزود: توجه به استان‌ها و مناطق محروم کشور از اصول اساسی این دولت است.
رئیس‌جمهور وفاق ملی و کنار گذاشتن اختلافات را رمز پیشبرد امور و موفقیت کشور دانست و تأکید کرد: در دولت چهاردهم محور عمل، قوانین و اسناد و سیاست‌های کلان کشور است؛ درصورت وجود اشکال در این اسناد و سیاست‌ها، برای اصلاح اقدام خواهد شد.
در این جلسات نمایندگان استان‌های فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان نیز به تشریح مهم‌ترین مسائل و مشکلات حوزه‌های انتخابیه خود پرداختند.

عارف: انتخاب مدیران و وزرا در دولت، سیاسی نیست
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، نیز در پنجمین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳ با بیان اینکه تعهد به آرمان‌های انقلاب و نظام، خدمت به مردم، به‌کارگیری افراد دردمند و متعهد از مهم‌ترین معیارهای به‌کارگیری و انتخاب افراد در جایگاه‌های مدیریتی در دولت چهاردهم است، اظهار کرد: راهبرد انتخاب مدیران و وزرا در این دولت، توجه به تفکر سیاسی نیست و باید مدیران دولت چهاردهم به‌دنبال تحقق آرمان‌ها و ارزش‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مطالبات مردم و وعده‌های مطرح‌شده توسط رئیس‌جمهور و در رأس همه آنها حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم باشند.
وی بر به کارگیری نیروهای متخصص، متعهد و جوان در مسیر رسیدن به این اهداف تأکید کرد.

مصطفوی: کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم فراجناحی است
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: کابینه پیشنهادی خیلی خوب و فراجناحی انتخاب شده است و به‌نظر می‌رسد ۸۰ درصد وزرای پیشنهادی در مجلس رأی اعتماد بگیرند.
ابوالحسن مصطفوی با اشاره به فهرست ۱۹نفره وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور دولت چهاردهم، به ایسنا گفت: نمایندگان به سن، عملکرد منفی یا بی‌عملی برخی وزرای پیشنهادی در مسئولیت‌های پیشین انتقاداتی دارند، البته همین افراد نیز اگر برنامه‌هایشان را در مجلس ارائه کنند، شاید نظر مثبت نمایندگان جلب شود.
وی با بیان اینکه «برخی وزرای پیشنهادی عملکرد اجرایی قابل سنجشی در گذشته نداشته‌اند و مجلس حساسیت بیشتری روی آنان دارد»، تصریح کرد: درباره کل ترکیب وزرای پیشنهادی به مجلس باید قبول کنیم که گرایش دیگری آمده است و باید تغییراتی ایجاد شود، آقای پزشکیان فهرست خیلی آرامی ارائه کرده و زیاد حزبی نیست، چهره‌هایی که معرفی شده‌اند تندرو نبوده و بین آنها چهره متخصص زیاد است.
نماینده مردم شهرستان‌های رزن و درگزین در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: فهرست ارائه‌شده از سوی جریانی که اداره امور اجرایی کشور را در دست گرفته است، خیلی خوب است و فراجناحی بودن در آن رعایت شده است.

صوفی: ترکیب وزرای پیشنهادی مبتنی بر قول رئیس‌جمهور است
یکی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر ضرورت همراهی مجلس و دولت برای تشکیل سریع‌تر کابینه دولت چهاردهم، اظهار کرد: رهبری هم فرمودند که مجلس باید کمک دولت باشد، چراکه یک هدف داریم و آن حل مشکل مردم و کشور است. عباس صوفی تأکید کرد: حق آقای رئیس‌جمهور بود که وزرای پیشنهادی خود را معرفی کند. وی درباره پیش‌بینی خود از نتیجه بررسی صلاحیت‌های وزرای پیشنهادی گفت: نگاه مجلس، کمک به رئیس‌جمهور و شروع به‌کار سریع دولت است؛ امروز معیشت، تورم، اقتصاد و حوزه فرهنگ مباحث مهمی هستند که وزرا باید درباره آنها برنامه ارائه دهند. نماینده مردم همدان در مجلس با بیان اینکه «ترکیب وزرای پیشنهادی فراجناحی و مبتنی بر قولی است که رئیس‌جمهور داده است»، عنوان کرد: درباره مناسب بودن یا نبودن وزرای پیشنهادی، مهم این است که برنامه آنها برای حل مشکلات مردم، مورد تأیید نمایندگان قرار گیرد.

قرابت با شاخص‌های رهبری، مهم‌ترین معیار برای رأی اعتماد است
نایب‌رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی هم گفت: میزان قرابت وزرای پیشنهادی با شاخص‌های مورد تأکید مقام معظم رهبری، مهم‌ترین معیار مجلس برای رأی اعتماد به آنها است.
فرشاد ابراهیم‌پور اظهار کرد: رهبر انقلاب فرمودند که کابینه باید امین، صادق، متدین و تا بنِ دندان معتقد به جمهوری اسلامی ایران باشد؛ این افراد همچنین باید به پاکدستی و صداقت اشتهار داشته و دارای نگاه ملی و نه نگاه جناحی و حزبی به مسائل باشند.
وی در جمع‌بندی بیان کرد: کابینه معرفی‌شده از سوی رئیس‌جمهور دارای نقاط قوت بسیار خوبی است.

ابطحی خطاب به منتقدان: باید از کابینه پزشکیان دفاع کرد
محمدعلی ابطحی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به افرادی که به ترکیب کابینه پیشنهادی انتقاد دارند، نوشت: «پزشکیان بعد از معرفی اعضای دولت، مظلوم قرار گرفت. کابینه‌ای با اکثریت وزرای اصلاح‌طلب پرسابقه، تعدادی جوان، معاونت زنان مقبول.»
وی ادامه داد: «پزشکیان قرار نبود دعوا کند. مردم نیز خسته از دعوا شده‌اند. من به همین دلیل و بدون توجه به‌خصوصیات وزرا، معتقدم باید از کابینه پزشکیان دفاع کرد.»

محسن رضایی: همه به پزشکیان کمک کنیم
محسن رضایی نیز در صفحه شخصی خود نوشت: « وفاق و اجماع، دو راهبرد و مسیر متفاوت دارد: ۱. سهم‌خواهی ۲. هم‌افزایی برای کارآمدی. همه به آقای پزشکیان کمک کنیم تا راهبرد دوم یعنی کارآمدی با ایثار، برادری و به‌کارگیری کارآمدترین افراد، پیاده‌سازی شود. مشکل اصلی کشور ناکارآمدی ناشی از سهم‌خواهی است.»

واعظی: نمی‌توان همه را راضی کرد
محمود واعظی، قائم‌مقام دبیرکل و رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه، با اشاره به معرفی وزرای پیشنهادی از سوی رئیس‌جمهور به مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به بازه زمانی محدود انتخابات زودهنگام، فرصت دوهفته‌ای پس از تحلیف از یک سو و فشارهای سهم‌خواهانه برخی احزاب و گروه‌ها و برخی محدودیت‌ها از سوی دیگر، نهایتا آقای پزشکیان تلاش کرد تا کابینه را از میان گزینه‌های متعدد، انتخاب کند.
وی تصریح کرد: معمولا در انتخاب وزرا و چینش کابینه با توجه به انتظارات مردم، احزاب و حامیان رئیس‌جمهور و محدودیت‌های موجود، نمی‌توان همه را راضی نگه داشت و هر تصمیمی گرفته شود، برخی ناراضی می‌شوند، زیرا عمدتا افراد و گروه‌ها به‌دنبال تثبیت گزینه‌های نزدیک به‌خود هستند.

جهانگیری: نباید رئیس‌جمهور را تنها گذاشت
همچنین اسحاق جهانگیری در کانال تلگرامی خود نوشت: «به تجربه آموخته‌ام که اگر حامیان رئیس‌جمهور او را تنها بگذارند همه ضرر می‌کنند. البته رابطه میان رئیس‌جمهور و حامیان و پایگاه رای‌اش نیز دوطرفه و تعاملی است. مقدورات و معذورات را می‌توان و باید با گفت‌وگو و از طریق ارتباط با بدنه اجتماعی در حد امکان بیان کرد. به حفظ نیروهای توانا و مؤثر برای کشور کوشید. به‌رغم همه اینها و با وجود نقدهای بجا و نابجا، نباید پزشکیان را تنها گذاشت.»

 


تعداد بازدید :  100