رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری گفت: اکنون سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی ۷.۹ درصد است که این میزان تا پایان برنامه هفتم توسعه باید به ۱۰ درصد برسد.
سجاد احد زاده روز گذشته در مراسم شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی کشور افزود: یک امر بدیهی وجود دارد و آن اینکه ارکان اصلی صنعت بانکی و مالی، بیمه ، بورس و بازار سرمایه است و اصلیترین عناصر توسعه اقتصادی کشورها به دلیل ایفا کردن نقش واسطهای در تخصیص منابع مالی به بخشهای مختلف اقتصاد از طریق کاهش هزینههای تامین مالی و تشکیل پساندازها و استفاده کارا که سهم عمدهای در رشد بلندمدت اقتصادی دارد، صنعت مالی است.
رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری اظهار داشت: ابزارهای تامین مالی، خدمات پوشش و ارایه خدمات مالی و بانکی از طریق جذب منابع مالی است که به افزایش شفافیت و کاهش ریسکهای مالی در صنعت اقتصادی کشور کمک میکند و توسعه و بهرهمندی از این ابزارها، اولویت اصلی سرمایه گذاران در بخشهای مختلف بورس، بانک و بیمه کشور است.
احدزاده درباره استفاده از فناوریهای نوین مالی در صنعت مالی گفت: فین تک غالبا برای اجرای راهکارهای مذکور استفاده میشود و توسعه کننده بخشی هستند که هدف آنها ارایه خدمات مالی دیجیتال با استفاده از فناوریهای نوین است که محصولاتشان مبتنی بر فضای مجازی و برنامههای کاربردی است.
او تصریح کرد: با توجه به اسناد بالادستی که در کشور وجود دارد به ویژه احکام قید شده در برنامه هفتم توسعه قرار است سهم ۱۰ درصدی از اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی تا پایان سال ۱۴۰۷ محقق شود که یکی از اهداف کلان ما است.
رشد نامتوازن و ناهمگن در زیستبوم کشور
احدزاده افزود: شاهد رشد نامتوازن و ناهمگن در زیست بوم کشور هستیم. بیشترین ترافیک ورودی به صنعت مالی کشور مربوط به بخش بورس است و بیشترین تعداد نصب برنامههای کاربردی صنعت مالی متعلق به بخش پرواز است که اگر سهمبندی کنیم سهم بخش فناوریهای پرواز ۳۳ درصد کل استانداردهای فین تک است و پایینترین سهم یک بخش تنظیمگری در زیستبوم اقتصادی کشور ۳ درصد است.
به گفته او، از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴ ارزش کل صنعت مالی دنیا ۲ برابر میشود که رشد متوسط بیش از ۳۴ درصدی در سال را نشان میدهد .رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری اظهارداشت: اکنون بیش از ۳۰ هزار استارتاپ بزرگ و شرکت فناور در زیستبوم جهانی فناوریهای مالی کار می کنند و در سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ تعداد استارتاپها دو برابر شده است و در سال ۲۰۲۴ حدود ۳.۵ میلیارد نفر از جمعیت کره زمین از پروازهای دیجیتال در انجام معاملات استفاده کرده اند و حدود ۶۵ درصد از مردم دنیا حداقل از یک برنامه کاربردی فناوریهای مالی استفاده کردهاند.او گفت: اکنون فناوریهای زیادی در این بخش داریم از جمله فناوری حوزه پرداخت که امروز در حد قابل قبولی به بلوغ رسیدند و در سطح جهانی شاهد رشد و توسعه آنها هستیم.
احدزاده درباره حوزههای رک تک و سوپ تک که حوزه تنظیمگری و نظارتی است، نیز افزود: در سال ۲۰۲۱ حدود ۸ میلیارد دلار ارزش بازار این دو بخش بود و پیشبینی میشود تا پنج سال آینده نرخ رشدی معادل سالانه حدود ۱۵ درصد داشته باشد و سهم بیشتری را از بازارهای مالی به خود اختصاص بدهند که این نشاندهنده ظرفیت قابل توجه برای همه فعالان حوزه سرمایه در این بخش است.
او به بزرگترین پیشرفتهای سال گذشته یعنی ظهورهوش مصنوعی مولد اشاره کرد و اظهار داشت: این مهم به اوج خود رسید و با کووید - ۱۹ تغییراتی در صنعت مالی ایجاد کرد و امسال بیشتر با این پدیده روبهرو می شویم زیرا این هوش در خط مقدم تکامل فینتکها قراردارد.
رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری اضافه کرد: براساس ویژگیهای منحصر به فردی که در صنعت مالی دارد به تجزیه و تحلیل دادهها و پیشنگری، اعتبار سنجی مشتریان بانکی، ارایه خدمات مالی، پوشش ریسک، جذب مالی، شناسایی الگوهای مشکوک همچون تقلب و پولشویی، ارزیابی ریسکهای جرایم مالی میپردازد و باعث میشود صنعت مالی و کاربران از خطرات مصون باشند.
احدزاده گفت: در دو سال اخیر هوش مصنوعی مولد به عنوان یک موضوع داغ مطرح است و این امر باعث شده سالانه حدود هزار میلیارد دلار در موضوعات بدهی، ریسک و اتخاذ تصمیمات راهبردی و اعتبارسنجی و تشخیص کلاهبرداری و تقلب سرمایهگذاری شود.شانزدهمین دوره نمایشگاه بینالملی صنعت مالی ایران تا ۲۲ مردادهماه جاری، از ساعت ۸ تا ۱۵ در محل دائمی نمایشگاههای تهران میزبان مخاطبان، کارشناسان و علاقهمندان به حوزه بورس، بانک و بیمه و سایر حوزههای اقتصاد است.