شماره ۳۱۰۸ | ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۰ تير
صفحه را ببند
گوشت گیاهی یا گوشت قرمز؟ این تحقیق جواب شما را می‌دهد

گوشت‌های گیاهی مدت‌هاست که محبوبیت غیرقابل انکاری پیدا کرده‌اند. از همبرگرهای تولید شده از پروتئین نخود تا سوسیس‌های تهیه شده از سویا، این جایگزین‌های گوشت در بسیاری از خانواده‌ها به مواد اصلی غذایی تبدیل شده‌اند. گوشت‌های فوق اغلب حاوی چربی اشباع کمتر و فیبر رژیمی بیشتری نسبت به همتایان واقعی خود هستند که به طور بالقوه یک اثر محافظتی برای قلب ارائه می‌دهند. در عین حال ما با سوال‌هایی در مورد پیامدهای مصرف درازمدت این محصولات برای سلامتی، به ویژه با توجه به محتوای بالای سدیم آن‌ها و توصیه بهداشت عمومی برای کاهش مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده مواجه هستیم. اخیراً مطالعه‌‌ای انجام شده و به این سوال‌ها پاسخ داده است.
در حقیقت جالب‌ترین نکته در بررسی اخیر این است که گوشت‌های گیاهی، به رغم اینکه فوق‌العاده فرآوری شده هستند، عموماً با توصیه‌های غذایی برای سلامت قلب و عروق مطابقت دارند. همچنین به طور کلی مشخص شد که آن‌ها چربی اشباع کمتر و چربی‌های غیر اشباع و فیبر رژیم غذایی بیشتری در مقایسه با گوشت معمولی دارند. اهمیت این موضوع آنجاست که مصرف بالای چربی‌های اشباع شده با افزایش سطح لیپوپروتئین‌ که به عنوان کلسترول بد نیز شناخته می‌شود و یک عامل خطرناک شناخته شده برای بیماری‌های قلبی و عروقی به شمار می‌رود، مرتبط است. نتیجه نهایی: برای کسانی که به دنبال کاهش مصرف گوشت قرمز هستند، جایگزینی آن با گوشت گیاهی احتمالاً یک انتخاب سالم برای قلب است.


تعداد بازدید :  26