شماره ۳۰۷۴ | ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت
صفحه را ببند
در جلسه پیگیری پروژه‌های مشترک با کشورهای خارجی مطرح شد
۱۲۱ قرارداد با خارجی‌ها در حال عملیاتی شدن است

در جلسه پیگیری طرح‌ها و پروژه‌های مشترک همکاری با کشورهای خارجی اعلام شد که در ۸۰۰ مذاکره انجام‌شده با سران کشورهای خارجی تاکنون ۲۵۰ تفاهمنامه، ۱۷۶ توافقنامه و ۱۲۱ قرارداد در حال اجرایی و عملیاتی شدن است.
معاون اول رئیس‌جمهور در این جلسه که معاونین وزارتخانه‌های مربوطه حضور داشتند، با اشاره به موفقیت سیاست خارجی دولت سیزدهم در گسترش ارتباطات و دیپلماسی بین‌المللی تأکید کرد: در این دولت با کشورهای همسو، همسایگان و مستقل روابط بسیار مستحکمی برقرارشده است و همچنین عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های مهم بین‌المللی امکانات و ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای است که باید وزارتخانه‌های ذیربط تفاهم‌ها، توافق‌ها و قراردادهای سفرهای خارجی رئیس‌جمهور را پیگیری و عملیاتی کنند.
محمد مخبر تأکید کرد: یک طرف مهم مذاکرات رئیس‌جمهور و مقامات دولتی با سران سایر کشورها، دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها هستند که معاونین مربوطه برای پیگیری طرح‌ها و پروژه‌های مشترک همکاری با کشورهای خارجی مسئولیت جداگانه و ویژه‌ای برای عملیاتی شدن توافقات صورت‌گرفته با کشورها را دارند.
مخبر از معاونین وزارتخانه‌های پیگیر طرح‌های مشترک همکاری با کشورهای خارجی خواست تا ظرف 10 روز آینده در یک برنامه عملیاتی زمانبندی‌شده تمامی توافق‌ها، تفاهم‌ها و قراردادها پیاده‌سازی‌ و تدوین و براساس آن گزارش عملکرد ماهانه ارائه شود.

صادرات ۴۰ میلیارد دلاری خدمات فنی و مهندسی و به ثمر رسیدن ۷۰۰ پروژه موفق خارجی
همچنین در جلسه‌ای با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و اعضا انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی اعلام شد که انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی تاکنون ۴۰ میلیارد دلار صادرات خدمات داشته است و شرکت‌های ایرانی بیش از ۷۰۰ پروژه موفق را به ثمر رسانده‌اند.در این جلسه،‌ بسته حمایتی پیشنهادی در راستای رفع موانع و مشکلات صادرات خدمات فنی و مهندسی و رسیدن به هدف ۱۰ میلیارد دلاری در سال ارائه و بررسی شد.
محمد مخبر با اشاره به گشایش‌های سیاست خارجی دولت سیزدهم با وجود شرایط تحریم کشور تأکید کرد: عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های مهم بین‌المللی و منطقه‌ای همانند بریکس، شانگهای و تجارت آزاد اوراسیا بستر و زمینه بسیار مساعد و ارزشمندی برای حضور بخش خصوصی، به‌ویژه صادر‌کنندگان خدمات مهندسی، فراهم کرده است.
مخبر افزود: بسته حمایتی انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی برای حل مشکلات و موانع بسیار راهگشا است، اما از این انجمن انتظار می‌رود تا در کنار این بسته حمایتی و با توجه به ظرفیت بزرگ فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و نخبگان، این شرکت‌ها هدف‌گذاری سالانه ۱۰ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی و مهندسی را در دستور کار خود قرار دهند.
وی تصریح کرد: باید این بسته ۱۰ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی و مهندسی ظرف یک هفته آینده با درنظر گرفتن تمامی موانع و مشکلات و همچنین نقش دولت در رفع این مسائل تهیه و تنظیم شود. دولت کاملاً‌ آمادگی دارد تمام حمایت‌ها و پشتیبانی‌های لازم برای رسیدن به این هدف پیش‌بینی شده را انجام دهد.


تعداد بازدید :  180