مرگ 3 نفر بر اثر آنفلوآنزا در شیراز؛ حال دو نفر وخیم است
وزارت بهداشت: مرگ بر اثر آنفلوآنزا عجیب نیست
حسنهاشمی: شیوع ابولا شایعه است
شهروند| مسئولان وزارت بهداشت این روزها بهطور مرتب مشغول تکذیب شیوع ابولا و آنفلوآنزای خوکی هستند. انتشار خبر مرگ 3 نفر در شیراز در پی ابتلا به آنفلوآنزا و مشاهده موارد مشکوک به ابولا در تهران و تبریز در روزهای گذشته سر و صدای زیادی کردهاست. وزارت بهداشت اما همه اینها را رد میکند. از یک سو، معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، دیده شدن هر گونه بیمار مبتلا به آنفلوآنزای خوکی را تکذیب کرده و تمام موارد آنفلوآنزا را منسوب به آنفلوآنزای فصلی کرد. از آن سو وزیر بهداشت هم روز گذشته، شیوع هر گونه ابولا در کشور را رد کرد. حسنهاشمی ماجرای مشاهده موردی از این بیماری در تبریز را شیطنت یکی از همکارانشان عنوان کرد که خبر آن در فضای مجازی منتشر و منجر به ترساندن مردم شد.«بیمار تبریزی مبتلا به آنفلوآنزا بود که بهدلیل بیماری زمینهای که داشت جانش را از دست داد.» او درباره آنفلوآنزا هم گفت که « ما همیشه مرگ بر اثر آنفلوآنزا داشتیم، در همین سفرم به عراق هم گزارش دادند که در یک ماه، 19 نفر بهدلیل این بیماری جانشان را از دست دادند.»
محمود نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت هم که مرگ بیماران در اثر ابتلا به آنفلوآنزای فصلی را عادی دانست به آنا گفت:
« در بیماری آنفلوآنزا یکدرصد بیماران دچار ذاتالریه میشوند و ذاتالریه در کل با درمان ۷درصد تلفات دارد به این معنی که ۳درصد در جوانان و ۱۵درصد در سالمندان اتفاق میافتد.» او در واکنش به خبر مرگ سه نفر در شیراز بر اثر آنفلوآنزای خوکی، تأکید کرد: «اسم آنفلوانزای خوکی از سال ۲۰۰۹ به آنفلوآنزای فصلی تغییر کرده و درحال حاضر هر سه نوع ویروس آنفلوآنزای فصلی H۱N۱، H۳N۲ و ویروس نوع B در کشور شایع است. امسال هم به همین ترتیب ممکن است چنین مواردی باشد و به دنبال موج آنفلوآنزا تعدادی مبتلا به این بیماری شده باشند اما آماری از این مسأله هنوز در دست نیست. البته اینکه تعدادی در اثر ابتلا به آنفلوآنزای فصلی فوت کرده باشند که این موضوع عجیب و
غیرمعمول نیست.»
به گفته این مسئول در وزارت بهداشت، براساس آخرین آمار کشوری هر سه آنفلوآنزای فصلی H1N1 و H3N، ویروس نوع B به صورت مساوی در کشور شیوع دارد و ترتیب ۳۵، ۳۶ و ۲۲درصد شیوع دارند. البته آمار تلفات به صورت کشوری هنوز جمعآوری نشده اما خیلی از اینها ممکن است کمتر گزارش شود.
او با بیان اینکه موج آنفلوآنزا در بهمن ماه به یکباره در طی دو تا سه هفته بسیار زیاد شد، اما هم اکنون این موج درحال فروکش کردن است، افزود: «هرسال در فصول سرما و آنفلوآنزا تعدادی مرگومیر بر اثر ذاتالریه در افراد سالمند و مسن با توجه به ضعف ایمنی و ابتلا به بیماریهای گوناگون در کشور شاهدیم.»
نبوی به سفرش به تبریز اشاره کرد.« چند روز پیش به تبریز سفری داشتم و در آنجا به من گزارش دادند که 3 نفر بر اثر آنفلوآنزای فصلی و ذاتالریه ناشی از آن فوت کردند، دو نفر بیمار بد حال دیگر هم بودند که از سرنوشت آنها هنوز گزارشی ندارم.» پدرامفر، رئیس بیمارستان فقیهی شیراز هم خبر فوت و بستری 10 بیمار مبتلا به آنفلوآنزای خوکی در این بیمارستان را تکذیب کرد.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون محیطزیست :پارازیتها عامل افزایش مرگومیربر اثر سرطان و سکتههای قلبی و مغزی
آنا| عضو هیأت رئیسه فراکسیون محیطزیست از اثرات ناشی از امواج الکترونیکی، روی بافتهای زنده انسانها، افزایش آمار مرگومیر بهویژه در اثر سرطان و سکتههای قلبی و مغزی و ناراحتیهای عصبی
خبر داد.
کمالالدین درباره تأثیرات منفی پارازیتها روی انسان، گفت: «انسان امروز در معرض فضایی سرشار از تابشهای الکترومغناطیس و تحتتأثیر آنها قرار دارد؛ از این رو پارازیتاندازها، فرستندههای مخابراتی رادیو- تلویزیونی و پستهای برق فشار قوی، بهطور دایم درحال انتشار میکرو موج و رادیویی با توان بالا هستند و برابر دادههای سازمان بهداشت جهانی اثرات ناشی از این امواج روی بافتهای زنده انسانها، افزایش آمار مرگومیر بهویژه در اثر سرطان و سکتههای قلبی و مغزی و نیز افزایش تحریکات و ناراحتیهای عصبی را به ارمغان آورده است.»
عضو هیأت رئیسه فراکسیون محیطزیست مجلس ادامه داد: «استفاده زیاد از امواج رادیویی و پارازیتهای ماهوارهای، آثار سوءزیستی و امکان آسیبهای جسمانی و عمومی در اثر پرتوگیری از این امواج به وجود آورده است.»
او با بیان اینکه امواج پارازیتی بدون ضرر وجود ندارد، گفت: «قدرت باندهای پارازیتی ارسالشده، بالاتر از قدرت میکروموجهای ارسالی از ماهواره یعنی از 500 الی 600 مگاهرتز تا چند گیگاهرتز است، باندهایی که بالاتر از 20 مگاهرتز تا 200 گیگاهرتز هستند روی بدن اثر میگذارند اما بیشترین اثر مربوط به باندهای بالاتر از 300 مگاهرتز یعنی میکروموجها و پارازیتاندازها میباشد که چنین امواجی اگر دارای شدت و بسامد بالا باشند، سلامتی انسان را بهطورکلی مختل و عوارض مختلفی ایجاد میکنند که بسته به بسامد موج، متفاوت است.»