استاندار لرستان: سختگیریهای بیمورد منجر به از بین رفتن بافت تاریخی خرمآباد شده است
استاندار لرستان گفت: میراثفرهنگی و گردشگری استان برنامه سال 94 خود را روی 1000 میلیارد تومان تنظیم کند.
بهگزارش ایسنا، مهندس هوشنگ بازوند در کارگروه گردشگری استان، افزود: در شهرهایی با قدمت بالا حتما بافت تاریخی وجود دارد، خرمآباد هم با توجه به قدمت تاریخی باید بافت تاریخیاش تعریف و مشخص شود.
وی با بیان اینکه امکان ندارد خرمآباد با این سابقه فاقد بافت تاریخی باشد و نباید دراینباره کوتاهی شود، ادامه داد: اینکه ازسال 84 تاکنون بافت تاریخی خرمآباد مشخص نشده، قصوری بوده که صورت گرفته است.
نماینده عالی دولت در لرستان با انتقاد از اینکه سختگیریهای بیمورد منجر به از بین رفتن بافت تاریخی خرمآباد شده است، یادآور شد: این مهم در دستورکار کمیسیون ماده 5 قرار خواهد گرفت تا تعیینتکلیف شود.
بازوند با اشاره به اینکه بافتهای تاریخی میراثی است که به ما رسیده و موظف هستیم آن را به نسل آینده منتقل کنیم و تأکید جدی روی تعیین تکلیف بافت تاریخی خرمآباد داریم، یادآور شد: معاون عمرانی استاندار را موظف میکنیم نسبت به تعیین تکلیف بافت تاریخی خرمآباد اقدام کند.
وی با بیان اینکه بودجه یک بحث پیشبینی شده است، اظهارکرد: میراثفرهنگی باید 15روز دیگر برنامه عملیاتی سال 94 با تفکیک شهرستان را ارایه دهد، همچنین تفاهمنامهای بین مدیرکل میراث با فرماندار شهرستانها امضا شود تا هر رقمی در حوزه گردشگری در این شهرها مشخص شده به امضای این دو مقام برسد.
استاندار بیان کرد: با توجه به پتانسیلهای گردشگری استان رقم 282میلیارد تومانی که میراث درنظر گرفته کم است و باید این رقم به چندین برابر برسد تا براساس آن حرکت جدی روی جذب سرمایهگذار داشته باشیم.
بازوند با بیان اینکه ادارهکل میراث باید برنامه خود را برای سال 94، روی 1000میلیارد تومان تنظیم کند تا بتواند در اقتصاد استان نقش بسزایی داشته باشد، یادآور شد: بهرغم اینکه در مصاحبههای مدیران رسم و باب است که لرستان استان آبشارها، بناهای تاریخی و... است اما عملا هیچ سرمایهگذاری روی این قابلیت ما صورت نگرفته است.
وی گفت: برخی اماکن مذهبی در استان نیازمند گردشگر و توریسم مذهبی است که باید میراث با ادارهکل اوقاف هماهنگی لازم را داشته و سرمایهگذاری کنند.
استاندار لرستان درباره سایت گردشگری مخملکوه، گفت: این مهم در دستورکار سال 94 قرار گرفته و چندین سرمایهدار اعلام آمادگی کردند.
وی درباره آخرین وضع مرکز ورشوشناسی بروجرد اظهار کرد: در بروجرد قرار بر این شد که مرکز ورشوشناسی راهاندازی شود اما راهاندازی این مرکز مجوز میخواهد که بعد از اخذ مجوز آن استانداری ساختمانش را تأمین میکنیم.
بازوند درباره آخرین وضع دو هتل صخرهای و شاپورخواست خرمآباد بیان کرد: از لحاظ قانونی پیمانکار این پروژه هتل صخرهای خلعید شده و البته تا سقف 12میلیارد تومان این پروژه تأمین اعتبار شده که در فاز اول آن 6 میلیارد تومان محقق میشود، همچنین هتل شاپورخواست قرار است توسط یک سرمایهگذار بخش خصوصی تملک شود.
چشمههای آبگرم دهلران ساماندهی شوند
معاون عمرانی و برنامهریزی فرماندار دهلران بر لزوم ساماندهی چشمههای آبگرم به دهلران تأکید کرد.
به گزارش ایسنا، «عیسی درویشی» در نشست ساماندهی چشمههای آبگرم دهلران برای اراضی کشاورزی پاییندست اظهار کرد: با کار کارشناسی و انجام مطالعات لازم طرح ساماندهی آب چشمههای آبگرم برای اراضی کشاورزی پایین دست این شهرستان دنبال میشود.
وی با بیان اینکه کشاورزان دهلرانی هر ساله در جنوب شهر دهلران با هدایت این آب از طریق کانال مبادرت به انجام امور کشاورزی میکنند، افزود: به علت عبور از جداول شهر سبب آسیب رساندن به زیرساختهای شهری، وسایل خانگی و تأسیسات برق شده است.
معاون عمرانی و برنامهریزی فرماندار دهلران اضافه کرد: برای رفع این مشکل از طریق کمیته برنامهریزی شهرستان اعتباری برای مطالعه ساماندهی آب چشمهها و انتقال به اراضی کشاورزی در نظر گرفته میشود.
درویشی با اشاره به 600 هکتار اراضی کشاورزی تحت پوشش آب این چشمهها تصریح کرد: طرح مطالعه نحوه عبور آب از شهر و ساماندهی آن در خروجی شهر برای استفاده کشاورزان از نکات مهمی است که باید به دقت بررسی شود.