شماره ۵۰۶ | ۱۳۹۳ شنبه ۲ اسفند
صفحه را ببند
آمار خشونت جهانی گزارش شده توسط ChildHelpLines ( 2005)

نتایج حاصله از جدول گزارش تهدیدهای جنسی سال‌های 2005-1999 (سازمان بهداشت جهانی- ژنو)*
 براساس تحقیقات و آمارهای یونیسف بین 500 تا 5/1میلیارد کودک سالانه خشونت را تجربه می‌کنند.

 براساس داده‌های سازمان بهداشت جهانی (WHO) حدود 20‌درصد زنان و 10-5‌درصد مردان، در کودکی مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفته اند.

 براساس تحقیق از 33 کشور کم درآمد و با درآمد متوسط که حدود 10‌درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، 3 نفر از هر 4 کودک گرفتار دیسیپلین خشن هستند.(یونیسف)

 85 میلیون کودک، 55‌میلیون پسر و 30‌میلیون دختر گرفتار بدترین شکل کار کودکان ازجمله بردگی، خودفروشی و پورنوگرافی، فعالیت‌های غیرقانونی، کارهایی که سلامتی کودکان را به خطر می‌اندازد، ایمنی و اخلاقی هستند. (سازمان جهانی کارگران)

 بیش از یک‌میلیارد کودک در کشورها یا مناطقی زندگی می‌کنند که دچار درگیری‌های مسلحانه هستند. (یونیسف)

 تقریبا نیمی از جمعیتی که به اجبار منطقه خود را ترک کرده اند، کودک هستند. بیش از 12‌میلیون دختر و پسر (47‌درصد از 9/25‌میلیون مهاجر تحت حمایت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان  ملل  ( UNHCR)، کودک هستند.)

 از 197 کشور فقط 52 کشور تنبیه جسمانی کودکان در یتیم خانه‌ها را ممنوع اعلام کرده اند.

 14‌درصد دختران و 7‌درصد پسران زیر 18‌سال تجربه خشونت جنسی در یتیم خانه‌ها را دارند. (گزارش سازمان ملل)

 فقط در آمریکا سالانه بیش از 3‌میلیون کودک قربانی خشونت‌های جسمی، جنسی، کلامی و احساسی می‌شوند که از بین آنها 98‌هزار کودک به دلیل سوءاستفاده جنسی مورد درمان قرار گرفتند. گزارش شده که هر 10 ثانیه یک کودک مورد خشونت یا غفلت والدین قرار می‌گیرد و اینها مواردی است که گزارش شده است و تخمین زده می‌شود که تعداد واقعی قربانیان سه برابر باشد.

 سالانه 8/1‌میلیون کودک از درون خانه یا حیاط جلوی خانه‌ها دزدیده می‌شوند، در آمریکا مرگ کودکان به دلیل خشونت یا غفلت والدین بیشتر از مرگ بر اثر حوادث است. سالانه 18‌هزار کودک و نوجوان به دلیل خشونت مداوم دچار معلولیت می‌شوند و 565‌هزار نفر به‌طور جدی آسیب می‌بینند. روزانه 3 کودک به دلیل خشونت و غفلت والدین جان خود را از دست می‌دهند و از هر 5 کودک زیر 18‌سال یک نفر قربانی سوءاستفاده جنسی می‌شود.

داده‌ها و آمار به تنهایی دنیا را تغییر نمی‌دهند. آنها فقط از طریق شناسایی نیازها، پشتیبانی و حمایت از نیازها و سنجش رشد، تغییرات را ممکن می‌سازند. چیزی که بیشترین اهمیت را دارد، استفاده تصمیم گیران از این داده‌ها برای ایجاد تغییرات مثبت است

چه کسی مصون است؟
چه کسانی به کودکان آسیب می‌رسانند و از آنها غفلت می‌کنند؟ این افراد می‌توانند خانواده، بستگان، دوست یا همسایه باشند. خشونت علیه کودکان هیچ تبعیضی قایل نمی‌شود... نه رنگ، نه نژاد، هیچ‌کدام کودکی را مبرا نمی‌کند. در هر روستا، شهر یا کشوری، در تمام نقاط جهان... حتی در همسایگی شما رخ می‌دهد.
کودکانی که آسیب می‌بینند، اروپایی، آفریقایی، آمریکایی و آسیایی هستند. بچه‌های مورد خشونت هم از فقیرترین و هم از ثروتمندترین خانواده‌ها یا از طبقه متوسط هستند. از همه شکل و همه سایزی هستند و در یک چیز مشترکند؛ درد و رنج!
معصومیت خاص کودکان است و درست لحظه‌ای که یک بزرگسال که عامل سوءاستفاده، خشم، مواد مخدر، الکل، خشونت و استرس‌های هر روزه است، پایش به زندگی آنان باز می‌شود، این معصومیت از آنها دزدیده می‌شود.
این کودکان نه‌تنها مورد آزار جسمی قرار می‌گیرند بلکه از نظر اجتماعی، تحصیلی و گاهی عاطفی دچار نقصان می‌شوند و از خود علایمی از خشم، درد، گیجی و از همه بدتر خشونت بروز می‌دهند. در بین بچه‌های بزرگتر، آمار بیکاری بسیار بالاست. آنها معمولا پر از خشم اند، به روابط بی اعتمادند و بسیار مستعد انجام خشونت خیابانی و حرکات خشن تری هستند و اعتماد به نفس شان به شدت آسیب دیده است. اینها در بزرگسالی تبدیل به افرادی می‌شوند که چرخه خشونت را ادامه داده و کودکان را مورد آزار
قرار می‌دهند.


پی‌نوشت:
Gender-based violence (GBV)
 World Health Organization (WHO)
United Nations Study on violence against children، مطالعات سازمان ملل روی خشونت علیه کودکان
Rio de Janeiro Declaration، بیانیه ریودوژانیرو - فراخوان اقدام فوری برای پیشگیری و ممانعت از بهره‌کشی جنسی از کودکان و بزرگسالان
منبع: سایت سازمان ملل، یونیسف و سازمان بهداشت جهانی


تعداد بازدید :  164