شکست پروژه تحریم انتخابات، رای نیاوردن چهرههای شاخص در انتخابات و انتقاد از ایمنیِ نداشته بدلکاران
مشارکت گسترده مردم در انتخابات روز جمعه، عدم راهیابی برخی چهرههای سرشناس به مجلسین شورای اسلامی و خبرگان، همچین حادثه پیش آمده سرصحنه فیلمبرداری سریال سلمان فارسی، عمدهترین موضوعاتی بودند که کاربران فضای مجازی به آن واکنش نشان دادند.
بازتاب مشارکت گسترده مردم در انتخابات و شکست پروژه پوسیده تحریم
برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و حضور شکوهمند مردم پای صندوقهای رای که مشارکتی بیش از 40 درصد را رقم زد، در فضای مجازی نیز بازتابهای خاص خود را داشت. عمده کاربران با اشاره به هجمه همهجانبهای که تحریم انتخابات را تبلیغ میکرد، این حضور پرشور را واجد معانی بسیاری تعبیر کردند. در همین رابطه کاربری در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بزرگترین جنگ رسانهای و بیسابقهترین فشار روانی برای خراشیدن روح ایرانیها را تدارک دیدند، اما حریف این مردم شریف نمیشوند. به معنای واقعی کلمه، زخمی سربلند بحرانها.» کاربری دیگر نیز با استناد به سخن امام خمینی(ره) که زمانی فرموده بودند «من با جرأت مدعی هستم که ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسولالله(ص) و کوفه و عراق در عهد امیرالمؤمنین و حسین بن علی(ع) هستند»، طی پستی توئیتری آورد: «حضور ۲۵میلیونی در روزگاری که بزرگترین کمپین جهانی تحریم انتخابات چند دهه اخیر از طریق اجرای صدها پروژه امنیتی، سیاسی و بهخصوص اجتماعی علیه مردم ایران صورت گرفت، فقط از یک ملت پیشتاز و بالاتر از ملت حجاز در عهد رسولالله(ص) برمیآید.» یک کاربر نیز حضور شورانگیز زنان در انتخابات روز جمعه را مدنظر قرار داد و با انتشار عکسی از مشارکت زنها در روند رایگیری و شمارش برگههای آرا، در شبکه اجتماعی ایکس چنین توئیت زد: «رسانههای دشمن همیشه، تصویر تحقیرآمیزی از نگاه انقلاب به زنان بازنمایی میکنند. اما تنها یک نمونه از نگاه ژرف انقلاب به زنان را باید در انتخابات شاهد بود. در حساسترین رویداد نظام، بانوان در محور و مرکز انتخابات به عنوان ناظر و مجری انتخاب میشوند. این یعنی زنان چشم اعتماد نظامند.» کاربری هم یک سخن از رهبر معظم انقلاب را عیناً بازنشر کرد که موضوع آن فردای پس از انتخابات بود: «همواره باید شنبه پس از انتخابات، روز مهربانی و بردباری باشد. چه طرفداران نامزد منتخب و چه هواداران دیگر نامزدهای محترم، از هرگونه رفتار و گفتار تحریکآمیز و بدگمانانه پرهیز کنند.» یک کاربر هم پروپاگاندای تبلیغاتی غرب ظرف هفتههای اخیر که کاهش مشارکت در انتخابات روز جمعه را پیشبینی میکرد موضوع توئیت خود در شبکه اجتماعی ایکس قرار داد و چنین نوشت: «با مجموعه مشکلاتی که ایران در ماههای اخیر پشت سر گذاشت، تحریمها، پروپاگاندای همهجانبه رسانهای، آمار مشارکت حدود ۴۱ درصد شد. برای ما که عاشق ایرانیم و هر یک رای و یک تصمیم ارزشمند است، کم است اما حتما برای گاردینی که ذوقزده از مشارکت ۲۷ درصدی نوشته بود، شکست قطعی است.»
واکنشها به رای نیاوردن چهرههای اصولگرای مشهور و رد شائبه تقلب
برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه 11 اسفندماه را شاید بتوان نقطه عطفی مهم در عرصه سیاستورزی ایرانیان طی چند سال اخیر قلمداد کرد. سوای استقبال مردم و حضور حماسی آنها پای صندوقهای رای، نتایج رقم خورده در برخی حوزهها نیز جالب توجه بود تا جایی که واکنش کاربران فضای مجازی را نیز برانگیخت. اغلب کاربران رای نیاوردن چهرههای مشهور که از قضا داخل اردوگاه اصولگرایان تعریف میشوند را مورد توجه قرار دادند. در همین رابطه کاربری طی یک توئیت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «رای نیاوردن رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در انتخابات مجلس خبرگان نشان داد که اتهام تقلب و جابجا کردن آرا به نظام نمیچسبد. قابل توجه اصحاب تقلب سال 88 که مملکت را با ادعای دروغشان به فنا دادند و تبعات آن همچنان ادامه دارد.» کاربری دیگر هم شکست انتخاباتی آیتالله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین محمدرضا باهنر از اصولگرایان قدیمی که سابقه چند سال نمایندگی مجلس را در کارنامه خود دارد، مدنظر قرار داد در پستی توئیتری آورد: «دو چهره سرشناس یعنی آقایان آملی لاریجانی و باهنر که اتفاقاً از شهرهای پدری خود نامزد انتخابات مجلس شورا و خبرگان شده بودند از ورود به این دو مجلس بازماندند. دلیل این رای نیاوردن آنقدرها مهم نیست، اما اتفاقی که افتاده بیانگر یک حقیقت آشکار درباره انتخابات در ایران است: هر رأی که به صندوق میرود، همان هم از صندوق بیرون آمده و خوانده میشود. نه کمتر و نه بیشتر.» یک کاربر هم رای نیاوردن برخی نمایندگان پرحاشیه را مورد توجه قرار داد و در شبکه اجتماعی ایکس چنین نوشت: «از شورای نگهبان انتقاد میکردن چرا نمایندهای که به صورت مأمور راهور سیلی زده رو تایید صلاحیت کردین؟ عزیزان، همه کارهای رو که نباید روی دوش شورای نگهبان گذاشت! اهالی قهرمان سبزوار ثابت کردن که خودشان یک پا شورای نگهبان هستند و به نامزدی که اعتبار شهرشان را خدشهدار کرده بود رای ندادند. حالا فرض کنید شورای نگهبان طرف رو رد صلاحیت کرده بود. الان این دردش بیشتره یا اون!؟»
وقوع حادثه سر صحنه فیلمبرداری مجموعه سلمان فارسی و واکنشها به آن
با گذشت چند روز از وقوع حادثه مرگبار سرصحنه فیلمبرداری سریال «سلمان فارسی» همچنان شاهد بازتابهای آن نزد کاربران فضای مجازی هستیم. در این خصوص یک کاربر شبکه ایکس نوشت: «یعنی بیپناهتر و بدون چارهتر از قشر بدلکار توی صنعت سینما نداریم. من با سابقه 20 سال کار پشت صحنه سینما (بدلکار نیستم) دارم میگم. امثال پیمان ابدی و ارشا اقدسی خدابیامرز که تازه برند بودن اون بلا سرشون اومد، بقیه که تکلیفشون روشنه.» کاربری هم با اشاره به ضعف ایمنی و لجستیک حرفهای بدلکاری در صحنههای فیلمبرداری محصولات سینمایی و تلویزیونی ایران در پستی توئیتری آورد: «توی سینمای ایران وقتی میگی «بدلکار» کسانی که سر صحنه هستن میشنون «سوپرمن»! بابا به خدا اینا هم از پوست و گوشت و خون ساخته شدن، درست مثل همه ما. وقتی بدلکار داره صحنه رو درمیاره، معنیش این نیست که دیگه «ایمنی» کشک!»