محققان دانشگاه میشیگان آمریکا موفق به کشف پروتیینی شدند که در درمان بیماری پارکینسون موثر است.
بهگزارش ساینس، این پروتیین توسط باکتری ایکولای (E. Coli) تولید میشود. باکتری ایکولای نوعی باکتری میلهای شکل است که معمولا در قسمت پایین روده موجودات خونگرم یافت میشود.
تحقیقات نشان میدهد که این پروتیین از شکلگیری پروتیینهای مرتبط با بیماری پارکینسون جلوگیری میکند.
در مغز بیماران مبتلا به پارکینسون، پروتیینهای مهاجمی شکل میگیرد که سمی هستند. این پروتیینها به مرور زمان باعث مرگ سلولها میشوند و اختلال عصبی پارکینسون شکل میگیرد.
کشف این پروتیین گام مهمی در دستیابی به روشهای جدید درمانی است.
معمولا بیماری پارکینسون پس از 60 سالگی بروز میکند ولی گاهی این بیماری در جوانان هم دیده میشود.
بیماری پارکینسون معمولا با لرزش یک دست آغاز میشود و به تدریج اکثر اندام را درگیر میکند. پارکینسون پس از آلزایمر شایعترین بیماری سیستم اعصاب است که بر اثر کاهش دوپامین و اختلال جسم سیاه مغز ایجاد میشود.
جسم سیاه پیامهای عصبی را از طریق نخاع به عضلات مختلف ارسال میکند و این فرآیند از طریق ماده شیمیایی دوپامین صورت میگیرد و باعث اختلال در تعادل و کنترل عضلات میشود.
تحقیقات اخیر محققان دانشگاه دوک نشان میدهد که تحریک نخاع با استفاده از سیگنالهای الکتریکی، نشانههای اختلال عصبی مرتبط با پارکینسون را کاهش میدهد.
این تحقیقات بهصورت تجربی روی جوندگان انجام شده و نتیجه رضایت بخش بوده است.
محققان بر این باورند که این روش قادر به ترمیم سلولهای عصبی آسیب دیده است.
محققان دانشگاه داکوتای جنوبی واقع در آمریکا بهتازگی دریافتهاند که مصرف امگا 3 از تحلیل سلولهای عصبی و مغز جلوگیری میکند و مانع بروز بیماری آلزایمر و پارکینسون میشود.
حجم مغز به مرور زمان و با افزایش سن کاهش پیدا میکند. عوامل موثری بر این موضوع حاکم هستند و تحقیقات نشان میدهد که شیوه زندگی مهمترین عامل در تسریع یا جلوگیری از تحلیل مغز است.
وجود استرس مداوم در زندگی، استفاده از سیگار و مشروبات الکلی، شب زندهداری، عدم فعالیت مغزی و مصرف مداوم غذاهای چرب و شیرین باعث جلو انداختن این عارضه میشود.
در ادامه تحقیقات آمده است که استفاده از رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد امگا 3 این عارضه را به میزان قابلتوجهی به تأخیر میاندازد.
در این تحقیقات آمده است که نیاز زنان، مخصوصا زنان یائسه به امگا 3 بیشتر است. حجم هیپوکامپ مغز زنانی که در وعدههای غذایی خود از این اسید چرب استفاده میکنند، 2.7درصد بیشتر از سایرین است. این بخش از مغز، به محض شروع بیماری آلزایمر و قبل از بروز علایم اولیه، تغییر شکل پیدا میکند.
تحقیقاتی که سال گذشته انجام شد نشان داد که اسیدچرب امگا 3، قادر به عبور از سد خونی مغزی است که در بیماران مبتلا به آلزایمر وجود دارد. برخی از مهمترین منابع وجود اسید چرب امگا3 عبارتند از:
انواع ماهی
دانه کتان
خاویار
روغن زیتون
حبوبات
تخممرغ
ریحان
اسفناج
گردو
میگو
گلکلم
ماهی آزاد
ساردین
دانه سویا
کلم بروکلی
در ادامه نتایج این تحقیقات همچنین تأکید شده که مصرف مکملهای امگا 3 نیز اثربخش است.
نتایــج این تحقیقــات در نشــریه
Molecular Cell منتشر شده است.