شماره ۵۰۵ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۳۰ بهمن
صفحه را ببند
خطر ابتلا به سرطان روده با مصرف مداوم گوشت قرمز ‌

فاطمه نصرتی*| مصرف مداوم گوشت قرمز، شانس ابتلا به سرطان روده را افزایش می‌دهد.  استفاده از گوشت قرمز و حاوی چربی باید محدود و گوشت سفید نظیر مرغ و ماهی جایگزین آن شود.  مصرف زیاد غذاهای گوشتی، عملکرد روده را کاهش داده و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.  مصرف مستمر سبزی و میوه در برنامه روزانه به منظور پیشگیری از سرطان توصیه می‌شود. مهم‌ترین عامل در پیشگیری از سرطان افزایش آگاهی مردم و پرسنل بهداشتی است.  افزایش آگاهی و اطلاعات به‌روز پزشکی پرسنل بهداشتی و انتقال به مراجعه‌کنندگان برای تشخیص زودرس و پیشگیری از سرطان لازم و ضروری است. متاسفانه بسیاری از مبتلایان به سرطان از عوامل مستعد‌کننده و علایم این بیماری آگاهی ندارند و بسیاری از تغییرات را طبیعی تلقی کرده و به پزشک مراجعه نمی‌کنند.  پرسنل بهداشتی باید هرگونه مورد مشکوک را به پزشک ارجاع دهند و بیماران را نسبت به تغییر غیرطبیعی بدن آگاه کنند.
* پزشک متخصص انکولوژی
و رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی


تعداد بازدید :  129