شماره ۳۰۱۳ | ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۳ بهمن
صفحه را ببند
صعود ۳۴ پله‌ای ایران در رده‌بندی شاخص توسعه انسانی پس از انقلاب

ایران در رده‌بندی جهانی توسعه انسانی از زمان پیروزی انقلاب ۳۴ پله صعود داشته و با عبور از توسعه پایین و متوسط، در جمع کشورهای دارای توسعه انسانی بالا قرار گرفته است.
گزارش‌های توسعه انسانی سازمان ملل نشان می‌دهد شاخص توسعه انسانی ایران در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی رشد ٧٧درصدی داشته است.
شاخص توسعه انسانی، سطح عدالت و رفاه اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و فرهنگی هر کشور را نشان می‌دهد و رقمی از صفر تا یک را دربرمی‌گیرد که هرچه این رقم بیشتر باشد، دلالت بر توسعه انسانی بیشتر آن کشور دارد.
بر اساس این گزارش، شاخص توسعه انسانی ایران یک سال قبل از انقلاب اسلامی ٠,٤٣٧ بوده و این رقم در سال‌های بعد از انقلاب افزایش یافته،‌ در سال ١٩٩٠ به ٠.٥٥٢، در سال ٢٠٠٠ به ٠.٦٥٢، در سال ٢٠٠٥ به ٠.٦٨١، در سال ٢٠١٠ به ٠.٧٢٥ و در سال ٢٠٢١ به ٠.٧٧٤ واحد رسیده است.
با افزایش شاخص توسعه انسانی ایران، جایگاه ایران در رده‌بندی جهانی از این نظر نیز ارتقا یافته است. ایران در سال ١٩٧٩ از نظر توسعه انسانی در میان ١٨٢ کشور جهان رتبه ١١٠ را به خود اختصاص داده بود، اما در سال ٢٠٢١ که آخرین آمار ارائه‌شده از سوی سازمان ملل است، در میان ١٩١ کشور به رتبه ٧٦ ارتقا یافته که به این ترتیب صعود ٣٤ پله‌ای داشته است. توسعه انسانی ایران از ١١٥ کشور جهان در سال ٢٠٢١ بیشتر بوده است. بر اساس تقسیم‌بندی سازمان ملل، ایران قبل از انقلاب در میان کشورهایی قرار داشت که دارای توسعه انسانی پایین بودند، اما در حال حاضر بین کشورهای دارای توسعه انسانی بالا قرار گرفته است. این سازمان کشورها را از نظر توسعه انسانی در چهار گروه دارای توسعه انسانی بسیار بالا، دارای توسعه انسانی بالا، دارای توسعه انسانی متوسط و دارای توسعه انسانی پایین قرار داده است.»


تعداد بازدید :  ٤٢١