شهروند| سایه استیضاح گویا از سر رضا فرجیدانا کم نمیشود، مهلت یکماههای که هیأترئیسه مجلس برایش گرفت تمام شد و نمایندگان منتقدش میگویند در این مدت «دغدغههایشان برطرف نشده» حالا رسانههای اصولگرا در تیترهایشان استیضاح را «قطعی» میدانند، هرچند هنوز این هیأترئیسه است که باید درخصوص وصول استیضاح تصمیم بگیرد اما بهنظر میرسد چیزی تا روز استیضاح باقی نمانده. وزارتخانه در ایام تعطیلی دانشگاهها پراسترسترین روزهای خود را میگذراند اما به هر حال فرجیدانا هم حرفهایی دارد که بسیاری میگویند ممکن است در روز استیضاح ورق را به سود او برگرداند. بهنظر میرسد افشای بورسیههای غیرقانونی و نقش این افشاگری در کلید زدن استیضاح وزیر یکی از آخرین امیدهای طرفداران تداوم وزارت فرجیدانا بر دانشگاههای کشور باشد.
روز گذشته عضو کمیته 4نفره منتخب استیضاحکنندگان وزیر علوم از برگزاری جلسه استیضاحکنندگان برای بررسی عملکرد رضا فرجیدانا در یکماهه فرصت داده شده نمایندگان خبر داد و گفت: استیضاحکنندگان همچنان خواهان اعلام وصول استیضاح وزیر علوم هستند.
سیدناصر موسویلارگانی در تشریح جزییات جلسه روز گذشته کمیته 4نفره منتخب استیضاحکنندگان وزیر علوم به خبرگزاری خانه ملت گفته است: در این جلسه گزارش این کمیته بررسی و در نتیجه به دلیل قانع نشدن نمایندگان مقرر شد سهشنبه هفته جاری از رئیس مجلس درخواست کنیم تا استیضاح وزیر علوم در هیأترئیسه اعلام وصول شود.
وی با بیان اینکه وزارت علوم در فرصت یکماهه به فرجیدانا اقدام عملیاتی برای رفع دغدغههای نمایندگان استیضاحکننده انجام نداده است ، افزود: با توجه به گزارش کمیته منتخب استیضاحکنندگان در جلسه روز یکشنبه، پیگیری به نتیجه رسیدن استیضاح فرجیدانا از سوی نمایندگان قطعی است.
تقریبا به هیچیک از خواستههای نمایندگان رسیدگی نشده
زهره طبیبزاده یکی دیگر از اعضای کمیسیون آموزشوتحقیقات مجلس و از نمایندگان منتقد فرجیدانا به خبرگزاری فارس گفته است: تقریبا به هیچیک از خواستههای نمایندگان بهطور عملی رسیدگی نشده و وزارت علوم سعی دارد با فرافکنی و اتلاف وقت، نمایندگان را به بازی بگیرد.
این نماینده نزدیک به جبهه پایداری همچنین گفته است نمایندگان خواهان تعیینتکلیف دانشجویان ستارهدار بودهاند که در این مورد نیز هیچ اقدامی از سوی وزیر صورت نگرفته است بلکه با اطلاعات غیرواقعی سعی در به انحراف کشاندن ذهن نمایندگان کردهاند.
طبیبزاده اظهار کرده: همه انتصابات مسألهدار وزارت علوم در سطح مدیریت و معاونتهای دانشگاهها همچنان پابرجاست و شخص وزیر هیچ مسئولیتی برای خود در حذف آنها قائل نیست.
وی با اشـــاره به اینکه هیـــچیک از روزنامهها و مجلات تحریککننده قومیتها و هنجارشکنیهایی که تحت حمایت وزارت علوم در دانشگاهها صورت میگیرد تعطیل نشده است و همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند، گفـت: همچنیـــن هیچکدام از 5 معاون وزیر که از سوی وزارت اطلاعات سلب صلاحیت شدهاند برکنار نشده و همچنان مشغول فعالیت هستند.
قاسم جعفری، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم گفته است: با توجه به اینکه مهلت یکماهه وزیر علوم برای رفع دغدغه استیضاحکنندگان به پایان رسیده و تا این لحظه وی نتوانسته به این دغدغهها پاسخ قانعکنندهای بدهد، بنابراین استیضاحکنندگان در این جلسه به این نتیجه رسیدند تا روند استیضاح وزیر علوم را از طریق هیأترئیسه مجلس پیگیری کنند.
بازگرداندن دانشجویان ستارهدار به دانشگاهها اتفاقا اقدامی پسندیده بود
غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی، نماینده مردم رشت در مجلس اما در گفتوگو با «شهروند» روایت دیگری از وزیر علوم و استیضاح فرجیدانا دارد. او درباره بازگرداندن دانشجویان ستارهدار توسط فرجیدانا میگوید: این موضوع یک تناقض رفتاری است زیرا وجود دانشجوی ستارهدار تا همین چند وقت پیش توسط این افراد تکذیب میشد.
جعفرزاده در عین حال خاطرنشان میکند: بازگرداندن دانشجویان ستارهدار توسط فرجیدانا اقدام پسندیدهای بوده زیرا اگر به فرض هم که یکنفر در جوانی اشتباهاتی مرتکب شده باشد نظام باید وی را مورد بخشش قرار دهد ضمن اینکه محروم کردن افراد از تحصیل توسط وزارت علوم و بدون حکم دادگاه خود اقدامی خلاف قانون اساسی است.
نماینده رشت با بیان اینکه تنها با حکم دادگاه میتوان افراد را از حضور در دانشگاه و ادامه تحصیل منع کرد، تصریح میکند: در هیچ موردی تا جایی که من میدانم چنین حکمی وجود نداشته و هیچکس در هیچ محکمه قضایی چنین محکومیتی نداشته است و به همین دلیل کار وزیر برای بازگرداندن این دانشجویان کار درستی بوده است.
جعفرزاده همچنین درباره نظر اکثر نمایندگان راجع به موضوع استیضاح نیز گفت: به نظر من مکنونات قلبی نمایندگان این نیست که فرجیدانا استیضاح شود و من فکر میکنم اگر رأی مخفی باشد استیضاح فرجیدانا رأی نمیآورد زیرا نمایندگان رفتارهای او را دوست دارند اما به هر حال عدهای لیدر هستند که میخواهند نمایندگان را بهدنبال خود بکشانند.
او گفت: این موضوع هم که میگویند چرا فرجیدانا فلان آقا را بهعنوان معاون خود برگزید موضوع بیربطی است زیرا از حداقلهای مدیریت و وزارت این است که شخص حداقل در انتخاب همکاران خود آزاد باشد و نمیتوان گفت چرا وزیر همکارانش را به سلیقه خود انتخاب کرده است.