شهروند| روز گذشته علی مطهری طی نامهای که با مجوز هیأترئیسه امروز در جلسه علنی میان نمایندگان توزیع کرد، اعلام داشت از حضور در جمع کاندیداهای انتخابات هیأت نظارت بر مطبوعات انصراف داده است.
مطهری در نامهاش خطاب به نمایندگان مجلس نوشته است: مطابق ماده 218 آییننامه داخلی مجلس کمیسیون تخصصی (فرهنگی) میبایست حداقل دوبرابر تعداد مورد نیاز را به مجلس معرفی میکرد که کمیسیون فرهنگی 4 نفر را برای صداوسیما و 2 نفر را برای مطبوعات یعنی همان «حداقل» را معرفی کرد. اشکال برخی همکاران ازجمله بنده این بود که در کمیسیون فرهنگی برای اینکه «حداقل» معرفی شود یا بیشتر، رأیگیری نشده و معرفی «حداقل» تصمیم رئیس کمیسیون بوده است، علاوه بر اینکه ماده 218 ابهام دارد و روشن نیست که تعداد معرفیشده از طرف کمیسیون تخصصی مفید حصر است و نمایندگان واجد رتبههای بعدی که در کمیسیون درباره آنها رأیگیری شده، نمیتوانند در صحن علنی کاندیدا شوند یا نظر کمیسیون صرفا نظر مشورتی است و نمایندگان مذکور میتوانند در صحن علنی کاندیدا شوند؟ لذا تصمیم رئیس محترم مجلس برای رفع ابهام به نظر اینجانب تصمیم درستی بود.
مهدی کوچکزاده از دیگر نمایندگان نزدیک به طیف پایداری در مجلس در اعتراض به برگزار نکردن انتخابات توسط هیأترئیسه مجلس در وبلاگ شخصیاش با کنایه به روابط خانوادگی علی مطهری و علی لاریجانی نوشت: «رئيس مجلس كه همان شوهر همشيره آقاي علي مطهري است با زير پاگذاشتن مقررات آیيننامه اجازه داد تا نماينده شهركرد كه نوبت تذكر داشت نوبت خود را به علي مطهري بدهد... و بالاخره آنچه از صبح در صحن زمزمه ميشد روي داد و شوهر خواهر آقاي مطهري انتخابات عضو هيأت نظارت بر مطبوعات را باطل و به جلسهاي در آينده موكول كرد!»
علی مطهری نیز در نامهای که دیروز خطاب به نمایندگان نوشته خاطرنشان کرده است: برای آنکه از یک طرف دست کمیسیون فرهنگی -که به هر دلیلی مایل به معرفی من بهعنوان کاندیدای نمایندگی قوه مقننه در هیأت نظارت بر مطبوعات نیست- برای معرفی سایر افراد باز باشد و از طرف دیگر شبهه تأثیر نسبت خانوادگی اینجانب با رئیس محترم مجلس در تصمیم هیأترئیسه مرتفع گردد، انصراف خود از کاندیداتوری نمایندگی قوه مقننه در هیأت نظارت بر مطبوعات را اعلام میدارم. مطهری همچنین از کمیسیون فرهنگی مجلس خواسته است: کاندیداهای واجد رتبههای بعدی این هیأت یعنی آقایان هروی و کامران و نیز سایر کاندیداهای شورای نظارت بر صداوسیما یعنی آقایان مفتح و میرمحمدی را نیز به صحن علنی مجلس معرفی کند تا درخصوص مطبوعات اولا یک انتخاب واقعی میان گرایشهای مختلف سیاسی انجام شود نه انتخاب میان دو فرد مشابه از یک گرایش بهطوری که مجلس در مقابل یک عمل انجامشده و به نوعی اجبار قرار گیرد.
اوایل مردادماه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در جریان معرفی کاندیداهای عضویت در شورای نظارت بر مطبوعات تنها حمید رسایی و محمود نبویان را بهعنوان کاندیدا به صحن مجلس معرفی کرد درحالیکه علی مطهری عضو ناظر مجلس در شورای نظارت بر مطبوعات و عضو کمیسیون فرهنگی از سوی این کمیسیون به مجلس معرفی نشد که این موضوع باعث اعتراض علی مطهری و شماری از نمایندگان مجلس شد. نمایندگان معترض معتقد بودند رسایی و نبویان هر دو متعلق به یک گرایش فکری (جبهه پایداری) بوده و نمیتوانند همه گرایشهای سیاسی در مجلس را نمایندگی کنند.
حمید رسایی در وبلاگ شخصی خودش از اظهارات مطهری با عنوان «استدلال بامزه علی مطهری» یاد کرد و نصرالله پژمانفر دیگر عضو کمیسیون فرهنگی نیز گفت: نمیدانیم آقای مطهری چه اعتراضی دارد، ما عملکرد ایشان در هیأت نظارت بر مطبوعات را که راضیکننده نبود بررسی کردیم؛ ضمن آنکه آقایان رسایی و نبویان هر دو در حوزه مطبوعات تخصص لازم و کافی را دارند، مثلا آقای رسایی مطبوعاتی است و آقای نبویان هم بهعنوان استاد فلسفه که علوم انسانی خوانده میتواند در حوزه مطبوعات کمک شایانی کند.
هیأترئیسه مجلس به دستور لاریجانی انتخاب کمیسیون فرهنگی را دارای ابهام معرفی کرد و رأیگیری برای انتخاب عضو ناظر را از دستور خارج کرد که این اقدام نیز مورد اعتراض برخی از اعضای کمیسیون فرهنگی واقع شد. ترکیب غالب اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس را نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری تشکیل میدهند؛ موضوعی که باعث میشود در انتخابات مربوط به این کمیسیون نمایندگان عضو این طیف فکری دست بالا را داشته باشند.
روز گذشته نصرالله پژمانفر از هیأترئیسه مجلس خواست ضمن عذرخواهی به تعویق انداختن انتخاب نماینده ناظر مجلس در شورای نظارت بر مطبوعات در جلسه بعدی با همان ترتیبی که کمیسیون فرهنگی اعلام نظر کرده، انتخابات برگزار شود.