دفاع مصر از اسرائیل با سکوت، ناخوشی دیپلمات اسبق و بازتاب آزادی خبرنگاران تا صدور حکم دادگاه
انتقادها از مماشات مصر در برابر دروغها و توسعهطلبی رژیم صهیونیستی، واکنش به حال ناخوش دکتر علی اکبر ولایتی سیاستمدار کهنهکار و پرمشغله، همچنین بازتاب آزاد شدن دو خبرنگار با قرار وثیقه تا موعد صدور حکم دادگاه تجدید نظر، مطالبی بودند که طی 24 ساعت اخیر اغلب کاربران فضای مجازی به آنها پرداختند.
واکنش به سکوت مصر در برابر اتهامات اسرائیل و شایعه اشغال رفح
بحران غزه در حالی وارد یکصدمین روز خود شد که ارتش اسرائیل خواب اشغال گذرگاه رفح یعنی تنها راه ارتباطی مردم غزه با جهان آزاد را در سر میپروراند. در همین رابطه سکوت مصر چه در برابر ادعاهای صهیونیستها در دادگاه لاهه و چه در برابر تصمیم رژیم اشغالگر قدس برای اشغال رفح، واکنش کاربران فضای مجازی را به دنبال داشت. در همین خصوص، کاربری با انتشار یک فیلم از مرز مصر و غزه در رفح که با دیواری فلزی و انبوه سیمهای خاردار محافظت میشود، نوشت: «اینجا گذرگاه رفح است، مرزی که مصر برای محافظت از خود در برابر برادران عرب ساکن غزه کشیده است. بعد همینها در اتحادیه عرب و کنفرانس سران اسلامی دیوار حائل اسرائیل با غزه را محکوم میکنند.» این میان یک کاربر هم با اشاره به دروغهای اسرائیل در دادگاه لاهه، طی پستی توئیتری آورد: «اسرائیل برای شستن گناه خودش پای مصر رو به دادگاه کشید و ادعا میکنه این مصر بوده که گذرگاه رفح رو بسته و نمیذاشته به مردم غزه کمکی برسه. خب چرا مصر نمیزنه توی دهن اینا!؟» کاربری هم با اشاره به سوابق درخشان مصر در مبارزه با صهیونیستها نوشت: «اسرائیل در دادگاه لاهه هم نشون داد غاصب با کسی رفاقت ندارد و باز شدن یا نشدن گذرگاه رفح را به گردن مصر انداخت. روزی مصر پرچمدار مبارزه بود، ولی وقتی دست در دست این جنایتکار گذاشت رو سیاه شد.» این میان برخی کاربران هم با انتشار عکسهای دو نفره سیسی و نتانیاهو که ظاهراً نشان از روابط گرم و دوستانه دارد، مصر را بازنده این رفاقت خواندند. با اشاره به این موضوع یک کاربر شبکه اجتماعی ایکس یا توئیتر سابق نوشت: «نتانیاهو به همین راحتی رئیسجمهور مصر رو فروخت. این تازه اول کاره و حالا مونده تا مصر بفهمه با چه جانوری طرفه. هرچند سزای همدستی با جانیها همینه.»
آزادی دو خبرنگار با قرار وثیقه و واکنشهای کاربران فضای مجازی
خبر آزاد شدن الهه محمدی و نیلوفر حامدی، دو خبرنگاری که به جرم همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی، توسط دادگاه انقلاب تهران به حبس محکوم شده بودند، در فضای مجازی بازتاب بسیاری داشت. دادگاه تجدید نظر استان تهران روز گذشته با تبدیل قرار حامدی و محمدی به ۱۰ میلیارد تومان وثیقه برای هر نفر موافقت کرد و در پی این اتفاق آنها پس از ۱۷ ماه از حبس آزاد شدند. این میان برخی کاربران با استقبال از این اقدام قوه قضائیه ابراز امیدواری کردند که رأفت اسلامی بیش از پیش شامل حال این دو نفر شود. کاربرانی هم بودند که ضمن انتقاد از این عمل، آزاد کردن این دو خبرنگار را به نوعی عقبنشینی توسط قوه قضائیه تعبیر کردند. این نظر منتقدان جدی خود را هم داشت. به طور مثال کاربری با اشاره به این نظرات مخالف، نوشت: «من نمیفهمم چرا بعضیها اینجوری برخورد میکنن. بهجای اینکه این قانونمداری قوه قضاییه رو بهعنوان نماد اجرای حقوق بشر و یه دستاورد حقوق بشری به دنیا معرفی کنن، شروع کردن به زدن این ماجرا و زیر سوال بردن اون. اینها طبق قانون با قرار وثیقه آزادی موقت گرفتن و موقعی که حکمشون بیاد باید برگردن زندان. بابت تضمین هم 10 میلیارد تومان وثیقه گذاشتن. بالاخره ما از اجرای قانون باید خوشحال باشیم یا ناراحت؟!» یک کاربر هم با مدنظر قرار دادن برخی جوسازیها برای تحت فشار قرار دادن قوه قضائیه در پستی توئیتری آورد: «نیلوفر حامدی و الهه محمدی با قید وثیقه و صرفاً تا زمان صدور رای دادگاه تجدیدنظر آزاد شدهاند. اما به نظرمیرسد برخی تعمداً این خبر را ناقص اعلام میکنند، تا احتمالاً از یک طرف اتهامات آنها را کلاً واهی جلوه دهند و از سوی دیگر باعث افزایش هجمهها به قوه قضائیه (حتی ازسوی دلسوزان واقعی) شوند!»
بازتاب انتشار عکسها و فیلم مربوط به دکتر ولایتی در فضای مجازی
انتشار چند عکس و همچنین ویدئویی از احوالات نه چندان مساعد دکتر علی اکبر ولایتی، مشهورترین وزیرخارجه ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، واکنشهای متفاوت کاربران فضای مجازی را در پی داشت. اغلب کاربران با اظهار تعجب و همچنین نگرانی از وضعیت سلامتی دکتر ولایتی، برای او آرزوی صحت و سلامت کردند. در همین رابطه کاربری نوشت: «زبونم بند اومده واقعاً. تا همین چند وقت پیش که حالش خوب بود. چی شد یهو؟ احتمالاً مریضی سختی پیش اومده. خدا همه مریضها رو شفا بده.» اما این میان بخش عمدهای از پستها در فضای مجازی نیز به مسئولیتهای نسبتاً پرشمار دکتر ولایتی اشاره داشتند و این حجم از فعالیت را با وجود وضع جسمانی او در حال حاضر، غیرمنطقی برشمردند. کاربری با اشاره به این موضوع در پستی توئیتری آورد: «به پستها و مناصب زیاد آقای ولایتی انتقادات زیادی وارد شده و میشه و برخی هم شاید درست باشه. البته الان وقت کنایه زدن و چزوندن نیست. مشخصه که ایشون الان توانایی لازم برای هندل کردن این همه مسئولیت رو نداره. بزرگترها هم البته به این امر واقفن و لازم به گفتن امثال ما نیست. حفظ حرمت دکتر ولایتی هم البته واجبه.» کاربری هم با ردیف کردن مناصب ولایتی از قبیل عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام، ریاست هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، استادی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، و... نوشت: «بله، داشتن این همه پست برای یک نفر صحیح نیست. ولی آقای ولایتی درگیر یک بیماری جدی است و نیازی به نقد و بسط نیست. بیاخلاقی نکنیم.» یک کاربر هم با برشمردن خدمات دکتر ولایتی به نظام و انقلاب، در توئیتر خود اینطور آورد: «همه ما بالاخره روزی پیر خواهیم شد. دکتر ولایتی با تمام انتقاداتی که بر او وارد میشود آدم معتدلی بود که با لبخند دیپلماتیک، قطعنامه ۵۹۸ یعنی پایان جنگ تحمیلی را به ارمغان آورد.»