شهروند| بسته خروج از رکود دولت این روزها سرخط خبرهای اقتصادی است. یکی از مهمترین سرفصلهای این بسته هم ارتباط مستقیم با سیاستهای بانکی و پولی دارد. از سوی دیگر تنها بندهایی از این بسته برای اجرایی شدن نیاز به مصوبه مجلس دارد که مهمترین بند هم مربوط به افزایش سرمایه بانکهاست. به این ترتیب در دو سالی که سیاستهای این بسته اجرا خواهد شد بانکها و بهخصوص بانک مرکزی بهعنوان متولی بازار پولی، روزهای پرمشغلهای خواهند داشت. با این تفاسیر هم عجیب نیست که اظهارنظر بانکیها حول محور بسته خروج از تورم و نتایج احتمالی آن باشد. بر همین اساس مدیران بانک مرکزی در نشست مشترک خود با خبرنگاران در تشریح سیاستهای این بانک بیشترین تأکید را بر بسته دولت داشتند. گزیده سخنان ولیاللهسيف رئیسکل بانک مرکزی و مدیرانش را در ادامه میخوانید.
سیف پیشبینی کرد: تورم امسال 20درصد
هرچند سیاستهای خروج از رکود آثار تورمی هم خواهد داشت، اما تورم بسته خروج از رکود تورمی کمتر از 25درصد خواهد بود.
با اجرای سیاستهای بسته خروج از رکود، سرعت کاهش تورمی کمی کاسته میشود. اگر فرض کنیم تورم با ادامه این سیاستها به 15 یا زیر 20درصد برسد.
هماکنون تورم را میزان 25درصد اعلام کردهایم و این میزان اضافه را در جهت آثار سیاستهای خروج از رکود طراحی میکنیم.
کمیجانی قائممقام بانک مرکزی: به دنبال بازگشت نوسان به بازار ارز نیستیم
هدف از شناورسازی نرخ سود در بسته خروج از رکود تغییر روزانه این نرخ نیست.
بانک مرکزی حق مداخله در بازار ارز را دارد ولی هدف این است که مداخله و هدایت به گونهای باشد که نرخ ارز واحد جریان پیدا کند.
اگر هم اعلام کنیم نرخها یکسان شده ولی الزامات برآورده نشود ماندگاری ندارد.
حمید تهرانفر معاون نظارتی: سال ۹۴ موسسه غیرمجاز نداریم
تعدیل سرمایه صرافیها در دستورالعمل جدید بانک مرکزی گنجانده شده و درخصوص اجرای نرخ سود مصوب اولتیماتوم به بانکهای متخلف داده شده است.