مطالعات انجام شده در انجمن تغذیه آمریکا نشان داده که سبزیجات و ادویهها نقش مهمی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن دارند.
کارشناسان تغذیه و سلامت به جای مصرف داروهای مختلف برای بهتر شدن عملکرد سیستم ایمنی بدن مصرف سبزیجات و ادویههای مختلف را پیشنهاد میکنند.
مصرف ادویه به جای شیرینکنندهها
غذاهای سالم به کمچربی و کمشیرینی بودن معروفند. متخصصان دانشگاه کلورادو معتقدند اضافه کردن ادویه به این غذاها یک انتخاب صحیح برای تقویت سیستم ایمنی بدن است و این عادت باید به مرور به یک برنامه بلندمدت غذایی تبدیل شود.
استفاده از طعمدهندهها به جای نمک
زمانی که غذاهای ما طعمی ندارند اغلب از نمک استفاده میکنیم، درحالیکه استفاده از طعم دهندهها موجب کاهش مصرف نمک بهخصوص برای افرادی که فشارخون بالایی دارند میشود.
تأثیر ادویه در احساس سیری
زمانی که از این طعمدهندهها در غذا استفاده میکنید نهتنها طعم بهتری به غذای شما میدهد بلکه احساس سیری در شما به وجود آورده و سوخت و ساز بدن را بیشتر میکند. محققان دانشگاه ماستریخ هلند معتقدند فلفل قرمز نیز احساس سیری را افزایش میدهد و این احساس سیری، تمایل به خوردن مواد غذایی با ارزش پایین را در طول روز کاهش میدهد.
کاهش خطر بیماریهای قلبی
استفاده از این گونه رژیمهای غذایی سالم در کنار کاهش وزن، برای سلامت قلب نیز مفید است. درواقع استفاده از ادویه حتی در غذاهای چرب موجب کاهش گلیسیرید خون میشود.
بهگزارش «اکوواچ»، کارشناسان، سبزیجات و ادویههای زیر را برای افزودن به رژیم غذایی روزانه پیشنهاد میکنند:
فلفل قرمز
فلفل قرمز علاوه بر افزایش حرارت بدن، موجب کاهش دردهای التهابی میشود. همچنین فلفل قرمز منبع سرشاری از آنتیاکسیدان است.
دارچین
دارچین برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن در فصل سرد بسیار مفید است. همچنین از تجمع پلاکتهای خونی جلوگیری میکند و خاصیت ضدالتهابی دارد و قندخون را تنظیم میکند.
سیر
سیر خاصیت ضدعفونیکنندگی داشته و حاوی آنتیاکسیدان است و برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید است.
زنجبیل
زنجبیل ادویهای است که برای تسکین حالت تهوع بسیار مفید است و با قارچ و باکتریهای بدن مبارزه میکند و گردش خون در بدن را بهبود میبخشد.
شیرینبیان
مصرف ریشه شیرینبیان دردهای التهابی مثل دردهای معده را تسکین میدهد.
پونهکوهی
کارشناسان معتقدند آنتیاکسیدان موجود در پونه از سیب، پرتقال و بلوبری بیشتر است و در درمان عفونتهای ناشی از قارچ، باکتری و انگل مفید است.
رزماری
گیاه رزماری در درمان آسم مفید است و به هضم غذا و گردش خون کمک میکند.
آویشن
آویشن به دلیل خاصیت ضداکسیدانی در درمان بیماری و حفاظت از سلامت مولکول وراثتی DNA موثر است.
زردچوبه
زردچوبه برای حفظ سلامت کبد موثر است و از مبتلا شدن به آلزایمر نیز جلوگیری میکند.