سکوت مرگبار سران جهان، مراوده با سایتهای شرطبندی، مبارزه با فساد تحت شعاع «چای» و دوربینهوشمند در مترو
عبور تعداد شهدای غزه از ١۶ هزار نفر و انزجار جهانی از اسرائیل، شائبه پرداخت بانکی از درگاههای داخلی برای سایتهای مبتذل و شرطبندی، واکنشها به دوربینهای هوشمند در مترو مشهد، دعوای بیحاصل حول فساد چای و غفلت از مسائل اصلی و یک کلیپ پربازدید، از جمله موضوعات داغ فضای مجازی در ٢۴ ساعت اخیر بودهاند.
١۶هزار شهید و مرگ انسانیت در سکوت سران جهان
گذشتن آمار شهدای غزه از 16 هزار نفر در میان سکوت غربیها، سبب بهت کاربران در سراسر جهان شده است. کاربران انگلیسیزبان و عرب، ذیل هشتگهای #غزه_تقاوم و #Israel مطالب بسیاری علیه رژیم صهیونیستی و در دفاع از اهالی غزه منتشر کردند. کاربری به نام جیک شیلدز نوشت: «دهها نفر دیگر در اثر حمله اسرائیل به یک مدرسه کشته شدند. آنها به حماس اهمیتی نمیدهند و فقط روی کشتن بچهها و ایجاد درد و رنج تا حد امکان تمرکز کردهاند. بد است دنیایی که در آن اسرائیل مرتکب نسلکشی میشود و همه در سکوت نشستهاند». این میان یک طرح گرافیکی نیز با مضمون سر نتانیاهو در زیر پای سربازان مقاومت و آزادی فلسطین در آینده، در میان کاربران عرب پربازدید بود. خبر منابع اسرائیلی درباره شیوع اسهال خونی و مرگ سربازان اسرائیلی به این سبب، در میان کاربران داخلی بازتاب زیادی داشت. بسیاری از کاربران با اشاره به کمین چند روز قبل حماس و هلاکت حدود ۶٠ سرباز صهیونیست، عنوان کردند ارتش اسرائیل آمار تلفات خود را تحت عنوان بیماری و... به این شکل پنهان میکند. بازگشت آوارگان غزه به جنوب و بخش رفح، وداع یک زن با پیکر همسر و کودک خردسالش، همچنین کشته شدن 9 نفر از اعضای خانواده یکی از تهیهکنندگان سیانان در نوار غزه و عدم اشاره خبرنگاران این شبکه به جنایت اسرائیل، از دیگر مطالب پربازدید در میان کاربران داخلی بودند.
شبهه پرداخت به سایتهای شرط بندی از درگاه داخلی
پس از انتشار ترانه جدید و غیراخلاقی ساسی مانکن شبههای درباره پرداخت مالی به سایت حامی ساسی مانکن (رادیو جوان) و امکان خرید محتوا از این سایت که از قضا در شرطبندی و قمار نیز فعال است، از طریق یک اپلیکیشن مالی داخلی (فام) منتشر شد. برخی کاربران با بررسی سایتهای شارک بت و رادیو جوان، امکان پرداخت کارت به کارت از داخل کشور برای خرید محتوا در اپلیکیشن فام را تایید کردند. کاربری در این رابطه نوشت: «حضرات مسئولین! مگه صاحب اپلیکیشن پرداخت فام که متعلق به موسسه اعتباری ملل هست، توی این مملکت زندگی نمیکنه؟ چرا این اپلیکیشن باید به سایت قمار «رادیو جوان» خدمات بده؟» برخی کاربران نیز با اشاره به احتمال جعلی بودن ادعای سایتهای شرطبندی درخصوص امکان پرداخت با «فام» و عدم امکان چنین مسئلهای، خواستار شفاف شدن این موضوع از سوی موسسه ملل و گردانندگان اپلیکیشن فوق شدند.
اختلاف سر فساد واردات چای و غفلت از یک اصل مهم
با انتشار اخباری درباره فساد مالی سنگین 3 میلیارد دلاری در واردات چای، کاربران بسیاری با انتقاد از فضای رسانهای مسموم حول این جریان، مسئله اصلی را وقوع فساد و برخورد نظام با آن خواندند. این کاربران با اشاره به ترک فعل و کم کاری دولتهای مختلف از زمان پیام هشت مادهای رهبر انقلاب درباره مبارزه با فساد در سال ٨٠، خواستار اصلاح ساختار اقتصادی و اداری کشور شدند. کاربران با اشاره به اینکه فساد در دولتهای مختلف رخ داده است، و ماجرای کنونی نیز ناشی از غفلت از فرامین رهبری و مشغول شدن به اختلافات بوده است، اصل برخورد با فساد را در نظام دارای ارزش خوانده و با توجه به سوابق قضایی رئیسجمهوری، خواستار توجه هر چه بیشتر دولت کنونی به اصلاح ساختارها شدند و از قوه قضائیه برخورد شفاف با فساد را خواستار شدند.
فعالیت دوربینهای هوشمند در مترو مشهد و واکنشها
انتشار تصویری از فعالیت دوربینهای هوشمند در مترو مشهد و نمایش اطلاعات مربوط به زنان فاقد حجاب در مانیتورهای سالن مترو، بازتاب گستردهای داشت. برخی کاربران این مسئله را حساسیتبرانگیز خوانده و خواستار پرهیز از ایجاد التهاب در جامعه با طرح های یکباره و بدون اعلام شدند. برخی کاربران نیز با اشاره به ضرورت حفظ هنجارها و وقوع رفتارهای نامناسب و خلاف عفت و اخلاق در ایستگاههای مترو، از این طرح دفاع کردند. به نظر میرسد ضروری است که مسئولان در موضوع حجاب و جزئیات طرحها رویکرد شفافتر و اقناعیتری در پیش گرفته و زمینه بروز التهاب در جامعه و همچنین فرصت حاشیهسازی را از معاندان بگیرند.
یک کلیپ با موضوع جنگ سایبری معاندین علیه ایران
در 24 ساعت اخیر بازنشر یک کلیپ قدیمی با مضمون حمله به صفحات چهرههای مطرح حامی نظام یا کسانی که علیه دشمنان کشور موضعگیری میکنند، پربازدید بود. دلیل بازنشر این ویدئوی قدیمی، حمله اکانتهای جعلی به صفحه داریوش فرضیایی (عمو پورنگ) به سبب نقد ابتذال ویدئوی اخیر ساسی مانکن توسط او بود. در کلیپ مذکور شاهد فعالیت تیمهای سایبری جریان معاند برای فشار به چهرههای مشهور جهت اتخاذ مواضع تند علیه نظام یا پس گرفتن مواضع ملی و انقلابی هستیم. کاربری در این رابطه نوشت: «این کامنتهای گمراهکننده فحاشی، پشتش پول نشسته، که افکار سلبریتیها رو به دست گرفته». چند سال قبل نیز برخی منابع داخلی و خارجی از وجود یگانهای سایبری فارسیزبان ارتش اسرائیل برای مدیریت جنگ روانی علیه جمهوریاسلامی در فضای مجازی خبر
داده بودند.