[ شهروند ] صبح روز گذشته مجمع عمومی و سالیانه کمیته ملی المپیک برگزار شد تا این اولین مجمع با حضور محمود خسرویوفا باشد. در این مجمع موضوعات مختلف از جمله حقوق ورزشکاران المپینی مورد بحث قرار گرفت که گزارشی از مهمترین مباحث مطرحشده را در ادامه خواهید خواند.
بودجه 820میلیاردی برای کمیته ملی المپیک
مناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت: «6 دستور جلسه رسمی داریم و چند موضوع که در انتها در مورد آن بحث میکنیم. کمیته ملی المپیک در حالی با ریاست و هیأت اجرایی جدید کار خود را آغاز کرد که شرایط از لحاظ ساختاری و بودجهای مشخص بود. ما ۲۳۹میلیارد تومان بودجه اعتباری در سال ۱۴۰۱ داشتیم و دوستان در 6 ماه نخست سال آن را توزیع کردند. در 6 ماه دوم بودجه ما به سقف ۸۲۰میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و شاخصهای بودجه فدراسیونها در ۱۰ جلسه بررسی شد. ما ۲۰۰میلیارد تومان در مرحله اول به فدراسیونها پرداختی داشتیم. ۲۰میلیارد تومان برای مربیان و خرید تجهیزات پرداخت شد و ۳۰میلیارد تومان هم در اختیار رئیس کمیته ملی المپیک بود تا براساس ضرورت و اولویت توزیع کند. ما بودجههایی هم از دستگاههای دیگر گرفتیم، برای نمونه ۲۳میلیارد تومان شهرداری تهران داد. او ادامه داد: «شرکت اقتصادی کمیته ملی المپیک توسط مجمع قبل منحل شده بود که الان احیا شده و برای سال بعد فعالیت خود را آغاز میکند. گزارش حسابرس مهمترین بحث است و در هیأت اجرایی نیز به تصویب رسیده است.»
در هانگژو خوب نبودیم
هاشمی در مورد عملکرد کاروان ایران در بازیهای آسیایی تصریح کرد: «بازیهای آسیایی هانگژو در شرایطی برگزار شد که بهخاطر کرونا کشور تحت شعاع قرار گرفته بود و بازیها هم یک سال به تعویق افتاد. پرچمداران کاروان آقای فروغی و خانم کیانی بودند. برای اولینبار در حوزه لباس و مباحث کاروان حاشیهای نداشتیم یا حاشیهها کم بود. بیش از ۳۰ جلسه با کادر مربیگری رشتهها و ۳۴ جلسه با روسای فدراسیونها داشتیم. پنج جلسه ستاد عالی بازیها با حضور وزیر وقت برگزار شد و یک جلسه هم با حضور کیومرث هاشمی داشتیم. تعدادی از فدراسیونها سرپرست داشتند و کار هماهنگی سخت بود. پیشبینی اولیه در کمیسیون فرهنگی مجلس ۵۴ مدال بود؛ ۱۴ طلا، ۱۵ نقره و ۲۵ برنز که تغییر چندانی نداشتیم. ما باید تلاش کنیم در دورههای آتی جایگاه ایران رو به بالارفتن باشد. ما رشتهای را که عالی بود، در هانگژو نداشتیم.»
به گفته دبیرکل کمیته ملی المپیک، عملکرد رشتهها در بازیهای آسیایی هانگژو در چهار گروه تقسیمبندی شد و چون هیچ رشتهای در گروه عالی قرار نگرفت، بنابراین از خیلی خوب تقسیمبندی انجام شد. خیلی خوب: کشتی، والیبال، صخرهنوردی، شطرنج، ووشو، کوراش و ژیمناستیک، خوب: دوومیدانی، کاراته، اسکیت، تنیس روی میز و دوچرخهسواری، متوسط: تکواندو، وزنهبرداری، کبدی، شمشیربازی و قایقرانی، انتظار نتیجه بهتر: در گروه چهار دو تحلیل وجود داشت، برخی معتقد بودند که آنها ضعیف هستند، اما در جمعبندی که با رئیس کمیته ملی المپیک داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که با نگاه به آینده آنها را به عنوان رشتههای دور از انتظار یاد کنیم. این رشتهها شامل تیروکمان، بوکس، سوارکاری، تیراندازی، بسکتبال، بدمینتون، جودو، جوجیستو، فوتبال، تنیس، شنا و شیرجه و هندبال بودند.
تکلیف حقوق المپینیها روشن شد
محمود خسرویوفا، رئیس کمیته ملی المپیک صبح سهشنبه در نشست سالانه کمیته المپیک در مورد پرداخت حقوق به ورزشکارانی که سهمیه المپیک گرفتهاند، بیان کرد: «سعی میکنیم در این دوره ورزشکاران را بیشتر ببینیم. آکادمی، کمیته ملی المپیک و فدراسیون ممکن است ورزشکاران را کمتر دیده باشند، اما در هدفبندی ما ورزشکار اولویت است.»
او ادامه داد: «مبلغی را به عنوان پایه حقوق گذاشتیم. در توکیو ۵میلیون بود که عملا در حد کمکهزینه نیز نبود. در این دوره کف حقوق را ۱۵میلیون گذاشتیم که از همان روز کسب سهمیه پرداخت میشود. بهعلاوه ۵۰میلیون تومان هم پاداش کسب سهمیه برای هر ورزشکار است. برای مثال اگر حسن یزدانی و هانیه رستمیان سهمیه بگیرند هر دو ۱۵میلیون کف حقوق دارند، ولی سوابق یزدانی به آن اضافه میشود و ۳۵میلیون میگیرد. کسب موفقیت در امتحانات سنجش نیز حدود ۵۰میلیون به مبلغ اضافه میکند. رویدادهای پیشرو و هر مدال که در مسابقات مورد تایید کمیته ملی المپیک کسب شود، ۴۰میلیون تومان به مبلغ حقوق اضافه میشود. حضور در تمرینات و رضایتمندی فدراسیونها از نظم و انضباط و رعایت شئونات ملی و مذهبی نیز در حقوق تعیینشده تاثیر دارد. ورزشکاری که در پیشبینی نبوده، اما در المپیک مدال بگیرد، میزان ۲۰۰میلیون را میگیرد. مثلا فروغی را کسی فکر نمیکرد مدال بگیرد؛ اگر در المپیک پاریس تکرار کند، ۲۰۰میلیون میگیرد. کادر فنی هم ۸۰درصد رنگ مدال را دریافت میکند و کمک مربی ۲۵درصد کمتر از سرمربی میگیرد. اینها پولهای زیادی نیست.»
زهرا نعمتی، نماینده ورزشکاران در مجمع، از خسرویوفا سوال کرد در صورتی که ورزشکاری دو ماه مانده به المپیک سهمیه گرفت، حقوق ماههای قبل را دریافت میکند؟ که خسرویوفا تاکید کرد: «آنچه مصوب شده است پرداخت حقوق از اول آذر تا المپیک پاریس است و اگر ورزشکار سه ماه بعد از آن هم سهمیه بگیرد، حقوق سه ماه قبل را دریافت میکند. اما اگر ورزشکاری سال قبل سهمیه گرفته باشد، شامل نمیشود و برای همه ورزشکاران از همان اول آذر شامل میشود.»